Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτο ρατσιστικό πρωτοσέλδο της Corriere dello Sport – Χαμός στην Ιταλία
| 2019-12-06 00:29:00

Απίστευτο ρατσιστικό πρωτοσέλδο της Corriere dello Sport – Χαμός στην Ιταλία

Sportdog Team
Απίστευτο ρατσιστικό πρωτοσέλδο της Corriere dello Sport – Χαμός στην Ιταλία

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η αθλητική εφημερίδα.

Ένα προκλητικό αθλητικό πρωτοσέλιδο ξεσήκωσε σάλο στην Ιταλία σε μια περίοδο κατά την οποία υπάρχουν συνεχή περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων στα γήπεδα.

Ο λόγος για την εφημερίδα «Corriere dello Sport» η οποία προκάλεσε με ένα λογοπαίγνιο που παραπέμπει σε ρατσιστικό σχόλιο στο πρωτοσέλιδό της Πέμπτης.

Η Ίντερ κοντράρεται με τη Ρόμα, το βράδυ της Παρασκευής, με τους Ρομέλου Λουκάκου και Κρις Σμόλινγκ να τίθεται αντιμέτωποι. Έτσι, η εφημερίδα αποφάσισε να βάλει τους δύο παίκτες στο πρωτοσέλιδό της και να έχει τίτλο «Black Friday».

Το πρωτοσέλιδο ήταν αποτυχημένο και έτσι προκάλεσε χαμό.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η «Corriere dello Sport» θέλησε να πάρει θέση για την επίθεση που δέχθηκε από άλλα Μέσα, αλλά και για το ποιο μήνυμα ήθελε να περάσει με τον όρο «Black Friday».

«Στρατοί από σωστά σκεπτόμενους ανθρώπους συρρέουν στο διαδίκτυο για να κάνουν τις καρδιές τους άσπρες. Έχοντας ταυτοποιήσει τον ρατσισμό, με δύο χτυπήματα στο πληκτρολόγιο θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η «Black Friday» είναι ο ύμνος της διαφορετικότητας, η περηφάνια του διαφορετικού. Ένας αθώος τίτλος μετατράπηκε σε δηλητήριο» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags