Facebook Pixel Ολυμπιακός: Μεταγραφή-έκπληξη Μαρινάκη - Νέο απίθανο όνομα από Ελλάδα
| 2019-12-09 11:54:00

Μεταγραφή-έκπληξη Μαρινάκη, δεν έχει ξαναδώσει τόσα λεφτά - Νέο απίθανο όνομα από Ελλάδα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Μεταγραφή-έκπληξη Μαρινάκη, δεν έχει ξαναδώσει τόσα λεφτά - Νέο απίθανο όνομα από Ελλάδα!

Tσίτα τα γκάζια για εξτρέμ. Πώς γίνεται το deal. Διάβασε ονόματα.

Ολυμπιακός: Η δεδομένη ασχολία του Ολυμπιακού εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου (αλλά και αυτής του καλοκαιριού) με τον Λισάντρο Σεμέδο δεν πρέπει να συγχέεται με πρόθεση των ιθυνόντων των Eρυθρόλευκων να αντικαταστήσουν με τον Πορτογάλο κάποιον από τους υφιστάμενους εξτρέμ.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ του sportdog διευκρινίσαμε πως η πρόθεση του Πέδρο Μαρτίνς, αν και εφόσον τα πάντα κυλήσουν ομαλά στον μεθαυριανό "τελικό" του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου οι Ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν την ευρωπαϊκή τους συνέχεια, είναι να αποκτηθεί ένας ακόμη ακραίος μέσος.

Και ο λόγος είναι προφανής: ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα επιστρέψει, ο Γιώργος Μασούρας είναι ντεφορμέ και συγκεκριμένων "αποστολών", ο Μάξι Λοβέρα ολοένα και περισσότερο γίνεται εμφανές στο Ρέντη πως αφενός θέλει χρόνο και αφετέρου είναι ελεύθερος μεσοεπιθετικός, ο Ματιέ Βαλμπουενά ποτέ και για κανέναν λόγο δεν είναι εξτρέμ (και όταν αγωνίζεται στα άκρα είναι σαν να μην... αγωνίζεται εκεί, αφήστε που με τους σερί τραυματισμούς τους επίσης προβληματίζει), ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς έχει μείνει στο εντυπωσιακό του ξεκίνημα στη σεζόν και ο Αρμπί Σουντανί πλέον ξεκάθαρα λογίζεται ως δεύτερος επιθετικός (ή, στη χειρότερη, ως ελεύθερος πίσω από τον εκάστοτε φουνταριστό), οπότε μοιραία μένει μόνο ο Ντανιέλ Ποντένσε.

Γι’ αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς, αν ήταν να κάνει μία μόνο προσθήκη θα έκανε ενός εξτρέμ. Ο Λισάντρο Σεμέδο είναι ένας ποδοσφαιριστής που του κάνει, στον Ολυμπιακό αρέσει, γι’ αυτό εδώ και καιρό έχουν κινητοποιηθεί για να μάθουν ό,τι χρειάζεται αναφορικά με το στάτους του 23χρονου Πορτογάλου. Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Ο ΟΦΗ έχει buy-out 1,5 εκατ. ευρώ και δικαίωμα να το εξασκήσει ως 31/5. Δεν θα το εξασκήσει, ωστόσο δεν πρόκειται να το... απεμπολήσει μεσούσης της σεζόν. Η Φορτούνα Σιτάρντ, η ομάδα που ανήκει ο παίκτης, δεν πρόκειται να τον παραχωρήσει -τώρα που βρήκε αγοραστές...- με λιγότερα από 2,5-3 εκατ. ευρώ. Ποσό τεράστιο για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται και διακρίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η μόνη επιλογή που μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση είναι να γίνει η αγορά του παίκτη μέσω της option του ΟΦΗ. Να κάνει δηλαδή χρήση της η κρητική ομάδα, αλλά με άλλον να την πληρώνει, εν προκειμένω ο Ολυμπιακός.

Ακόμη και για κάτι τέτοιο όμως, το μίνιμουμ ποσό που απαιτείται είναι 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που ποτέ οι Πειραιώτες επί Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχουν διαθέσει για αγορά ποδοσφαιριστή εντός των ελληνικών συνόρων. Κι αυτό χωρίς να υπολογίζεται το εύλογο "καπέλο" που θα αξιώσουν οι Κρητικοί, που προφανώς θα ανεβάσει και άλλο το κόστος της μεταγραφής, είτε αυτό αφορά έμψυχο αντάλλαγμα είτε επιπρόσθετο ρευστό.

Δύσκολη περίπτωση, στο λιμάνι την ξεψαχνίζουν, αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως ο Πέδρο Μαρτίνς αυτό που θα ήθελε είναι εξτρέμ εν όψει Ιανουαρίου (παρότι ολοένα και κερδίζει έδαφος η τάση πως θα γίνουν και άλλες κινήσεις), χωρίς ενδεχόμενη προσθήκη να σημαίνει αποχώρηση και κάποιου άλλου ακραίου. 

Και επίσης, κρατήστε και το όνομα του Γκμπολί Αριγίμπι. Ο Αμερικανός εξτρέμ, νιγηριανικής καταγωγής, έβγαλε τα... συκώτια του Ομάρ Ελαμπντελαουί στο ματς του Σαββάτου στο Αγρίνιο, τον ξέρουν πολύ καλά στον Ολυμπιακό, αφού πέρυσι άνηκε στο δυναμικό της Νότιγχαμ, είναι σε εξαιρετική ηλικία (24 ετών) και μετά την πρόσφατη εμφάνισή του (αλλά και συνολικά την εικόνα του στο πρωτάθλημα σε μια κακή ομάδα όπως είναι ο φετινός Παναιτωλικός) έχει μπει στο κάδρο των Ερυθρόλευκων για τις εντός των συνόρων στοχεύσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φούντωσαν τα σενάρια στον Ολυμπιακό - Αποχωρεί από την ομάδα ο αρχηγός!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags