Facebook Pixel Sportdog.gr | Το πιο ανοιχτό Τσάμπιονς Λιγκ των τελευταίων ετών, αλλά...
Ποδόσφαιρο
| 2019-12-13 02:31:00

Το πιο ανοιχτό Τσάμπιονς Λιγκ των τελευταίων ετών, αλλά...

Sportdog Team
Το πιο ανοιχτό Τσάμπιονς Λιγκ των τελευταίων ετών, αλλά...

O Χρήστος Σωτηρακόπουλος αποτυπώνει τις σκέψεις του για τη φετινή διοργάνωση.

Μετά το ξεκαθάρισμα και τη διαμόρφωση του παζλ των «16» του Champions League, οι αγγλικές ομάδες πατάνε πολύ γερά και στη φετινή διοργάνωση. Οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι πιστεύουν ότι μπορεί το τρόπαιο να γίνει δικό τους, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα 10 ομάδες που μπορούν βρεθούν μέχρι την Πόλη, στον μεγάλο τελικό του 2020! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Η Λίβερπουλ, αν και έφτασε να παίζει στην τελευταία αγωνιστική την εξασφάλιση της παρουσίας της στα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, όχι μόνο τα κατάφερε απέναντι στην Ζάλτσμπουργκ, αλλά κράτησε ανέπαφη την εστία της σε διαδοχικό παιχνίδι μετά και το 3-0 του πρωταθλήματος απέναντι στην Μπόρνμουθ.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε απλά να βγάλει την υποχρέωση στο Ζάγκρεμπ και το έκανε με τον φορμαρισμένο Γκάμπριελ Ζέσους, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και αναδεικνύεται σε έναν εκ των πιο αποτελεσματικών μελών της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, απόντος του Σέρχιο Αγουέρο.

Οι δύο αγγλικές ομάδες συνεχίζουν με άνεση στα νοκ-άουτ μαζί με τις Τσέλσι και Τότεναμ, ωστόσο, οι δύο διεκδικητές και της Πρέμιερ Λιγκ είναι εκείνες που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν τις δυνατότητες να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να φτάσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα του θεσμού.

Το Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει μια τρομερά εντυπωσιακή διοργάνωση και για όσους αναφέρουν ότι είναι πλέον ένα τουρνουά των... μεγάλων, η απάντηση είναι πως τα top-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης πάντοτε θα έχουν προβάδισμα. Κανείς, ωστόσο, δεν εμπόδισε για παράδειγμα τη Ζάλτσμπουργκ να το πάει μέχρι τέλους στον όμιλο της Λίβερπουλ ή τον Άγιαξ να ψάξει την πρόκριση μέχρι το φινάλε στο ματς με τη Βαλένθια. Ακόμα και η Σαχτάρ θα μπορούσε να βρίσκεται στην επόμενη φάση αντί της εντυπωσιακής Αταλάντα.

Αν ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να επενδύσει στο προβάδισμα που είχε πάρει στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ με δύο τέρματα, τότε ίσως κι εκείνος να βρισκόταν στην κλήρωση των «16» την προσεχή Δευτέρα. Συνεπώς, η κουβέντα πως το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μονάχα για τους μεγάλους, γίνεται απλά για να... γίνεται.

Κάθε χρόνο, αυτή η διοργάνωση γίνεται ολοένα και καλύτερη!

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags