Facebook Pixel Να γιατί επέλεξε το project του Παναθηναϊκού ο Περέα - Η ατάκα για Μακέντα και η Πόρτο
| 2019-12-22 16:23:00

Να γιατί επέλεξε το project του Παναθηναϊκού ο Περέα - Η ατάκα για Μακέντα και η Πόρτο

Sportdog Team
Να γιατί επέλεξε το project του Παναθηναϊκού ο Περέα - Η ατάκα για Μακέντα και η Πόρτο

Ενδιαφέροντα τα όσα είπε ο Κολομβιανός.

Ο Χουάν Χοσέ Περέα φιλοξενείται στο match programme του σημερινού αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιλογή του να έρθει στους Πράσινους, στα χρόνια που ήταν στην Πόρτο, αλλά και στην βοήθεια που παίρνει από τον Φεντερίκο Μακέντα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Περέα:

Πώς βιώνεις την πρώτη επαγγελματική σεζόν της καριέρας σου;

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος για τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα. Τόσο ο προπονητής και το προπονητικό τιμ όσο και όλη η ομάδα με βοηθούν πολύ. Αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά να προχωρήσω όσο πιο καλά γίνεται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχω προσαρμοστεί, κοιτώ να κάνω όσα μου λένε και να βελτιώνομαι»!

Αγωνίστηκες σε μια σπουδαία ακαδημία, αυτή της Πόρτο, με την οποία κατέκτησες του Youth League. Τι στοιχεία κρατάς;

«Η εμπειρία που αποκόμισα από την παραμονή μου στην Πόρτο ήταν πολύ σημαντική. Εκεί έμαθα πολλά, πάρα πολλά! Με τον Μάριο Σίλβα και με τους συμπαίκτες μου πραγματοποιήσαμε πολύ καλές εμφανίσεις και είχα με θετικά αποτελέσματα. Η κατάκτηση του Youth League αποτελεί την ανταμοιβή μας για όλη την σκληρή δουλειά και τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί στην διάρκεια της χρονιάς. Η Πόρτο είναι ένας σύλλογος που έβγαλε μεγάλους ποδοσφαιριστές και προσωπικά βοήθησε πολύ την ποδοσφαιρική μου ανάπτυξη».

Τι συνέβη στην Πόρτο και έφυγες;

«Έφυγα από την Πόρτο μετά από προσωπική μου απόφαση διότι ήθελα να εξελιχθώ περαιτέρω. Δηλαδή να ενταχθώ σε κάποια ομάδα που θα μου έδινε την δυνατότητα να συμμετάσχω σε περισσότερους αγώνες να αποκτήσω κι άλλες εμπειρίες. Ήθελα να αγωνιστώ σε ομάδα πρώτης κατηγορίας και ο Παναθηναϊκός μου προσέφερε αυτή την ευκαιρία».

Υπήρχαν και άλλες ομάδες που σε προσέγγισαν πλην του Παναθηναϊκού;

«Είχα διάφορες προτάσεις, όμως με κέρδισε το project του Παναθηναϊκού! Είχα προτάσεις από ομάδες της Κολομβίας, της δεύτερης κατηγορίας Βελγίου, επίσης κι από την Ρωσία, αλλά αυτό που με έπεισε και με κέρδισε ήταν το project του Παναθηναϊκού, που ήταν σημαντικό, ενδιαφέρον και εν τέλει αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή μου. Δεν το μετάνιωσα! Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα, όλοι μ’ έχουν πλαισιώσει με πολλή αγάπη και στήριξη και πραγματικά αισθάνομαι εδώ αγαπητός και αγαπημένος! Επίσης η Αθήνα είναι μια πολύ όμορφη πόλη και η ζωή μού αρέσει πολύ εδώ».

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε στο project;

«Όταν έφτασα στην Αθήνα το project ήταν αρχικά να κάνω προπονήσεις με την ομάδα Νέων ώστε να ενσωματωνόμουν σταδιακά στην πρώτη ομάδα. Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλά και γρήγορα. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον προπονητή, το προπονητικό επιτελείο και τους συμπαίκτες μου. Τους οφείλω πολλά! Ήρθα στον Παναθηναϊκό με σκοπό να δουλέψω πολύ σκληρά και να τα καταφέρω».

Δείχνεις να ζεις έντονα κάθε στιγμή στο παιχνίδι. Ποια στοιχεία σε χαρακτηρίζουν;

«Πολλή ένταση με στόχο να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου σε κάθε αγώνα. Παίζω στο κάθε παιχνίδι και τα δίνω όλα σαν να μην υπάρχει αύριο! Αυτό είναι κάτι που το έμαθα από μικρό παιδί. Ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να δίνω χαρές στην ομάδα και στους φιλάθλους μας».

Συνήθως έρχεσαι από τον πάγκο. Θεωρείς τον εαυτό σου αυτό που οι προπονητές αποκαλούν «game changer»;

«Αυτές είναι αποφάσεις του προπονητή. Όταν ο προπονητής αποφασίζει να με χρησιμοποιήσει, εγώ ξέρω ότι πρέπει να μπω στον αγωνιστικό χώρο και να δώσω το 100%. Συμμετέχω στον αγώνα είτε για να ξεκουράσω κάποιον συμπαίκτη μου είτε για να δώσω φρεσκάδα. Πάντα όμως είτε μπαίνω ως αλλαγή, είτε συμβαίνει να ξεκινήσω ως βασικός, στόχος μου είναι να σκοράρω και να βοηθήσω την ομάδα».

Στο πλευρό σου υπάρχει ένας έμπειρος επιθετικός, ο Φεντερίκο Μακέντα. Πώς είναι η συνύπαρξή σας;

«Με τον Κίκο έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Μαθαίνω πολλά από όλους και βεβαίως και από τον Μακέντα. Είναι ένας έμπειρος παίκτης με άριστη τεχνική και φυσική κατάσταση. Ο Κίκο με βοηθάει πολύ στην καθημερινή μου βελτίωση και στη γενικότερη εξέλιξή μου».

Τι να περιμένει ο κόσμος από εδώ και πέρα από εσένα;

«Οι φίλαθλοι να περιμένουν ό,τι περίμεναν από την αρχή. Είμαι ένας παίκτης που αφοσιώνεται σ’ αυτό που κάνει και αφιερώνει όλο το χρόνο στη βελτίωσή του. Είμαι φιλόδοξος και γεννημένος νικητής, άρα ο κόσμος μας να περιμένει καλά πράγματα. Θέλω να ζητήσω από τους φιλάθλους μας να συνεχίσουν να μας στηρίζουν με τον ίδιο τρόπο, όπως κάνουν ήδη».

Θεωρείς ότι ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί ψηλά στη βαθμολογία;

«Βεβαίως! Η ομάδα μας δουλεύει πολύ σκληρά κάθε μέρα όμως τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αυτά που περιμένουμε. Συνεχίζοντας όμως την καθημερινή δουλειά πιστεύω ότι στο τέλος θα έχουμε ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags