Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτόν φέρνει "Μαζεύει τα... σκουπίδια - Εκνευρίζεται εύκολα - Δεν είναι ηγέτης, ξεχάστε το!"
| 2020-01-11 22:34:00

Αυτόν φέρνει η ΑΕΚ! "Μαζεύει τα... σκουπίδια - Εκνευρίζεται εύκολα - Δεν είναι ηγέτης, ξεχάστε το!"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτόν φέρνει η ΑΕΚ! "Μαζεύει τα... σκουπίδια - Εκνευρίζεται εύκολα - Δεν είναι ηγέτης, ξεχάστε το!"

Ατάκες-φωτιά στο sportdog για τον εκλεκτό του Ίβιτς.

Η ΑΕΚ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχει μπει πολύ δυνατά στην υπόθεση του Μουαμέρ Τάνκοβιτς, το όνομα του οποίου είχε «παίξει» στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ μερικούς μήνες πριν τη δύση του 2019.

Ο ποδοσφαιριστής ήθελε να εξαργυρώσει την εξαιρετική σεζόν που έκανε στο σουηδικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας σε 28 συμμετοχές 14 γκολ και 8 ασίστ, αλλά το σενάριο που τον ήθελε να κλείνει στην Ιταλία δεν προχώρησε.

Πηγές υποστηρίζουν, ότι ο Ίλια Ίβιτς αφουγκράστηκε το ναυάγιο της μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στη Τζένοα και επαναπροσέγγισε την πλευρά του ποδοσφαιριστή, με μεγάλο όπλο του τεχνικού διευθυντή της Ένωσης να είναι το γεγονός, ότι ο 24χρονος μεσοεπιθετικός μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Χάμαρμπι. Αυτή η πραγματικότητα δίνει τη δυνατότητα στον Σέρβο παράγοντα του Δικεφάλου, είτε να εξασφαλίσει συμφωνία για την απόκτησή του την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, είτε να υπογράψει από τον Γενάρη για το καλοκαίρι.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για έναν αξιόλογο παίκτη που μπορεί να καλύψει την αριστερή πτέρυγα, αλλά και να πάρει ρόλο στον άξονα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ακόμα και να λειτουργήσει ως δεύτερος φορ.

Είναι team player όχι αστέρι

«Την περσινή σεζόν έκανε την καλύτερη χρονιά του στη Σουηδία. Βοήθησε πολύ και το γεγονός, ότι η Χάμαρμπι είχε εξαιρετική χρονιά, διεκδικώντας τον τίτλο ως την τελευταία αγωνιστική», είναι το πρώτο σχόλιο του Μίλτου Ζωγράφου στο sportdog για τον Σουηδό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει ρίζες από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Ο άριστος γνώστης του σουηδικού πρωταθλήματος έχει εμπεριστατωμένη άποψη για τον Τάνκοβιτς. «Είναι παίκτης ομάδας! Δεν είναι δηλαδή ο σταρ που θα παίξουν οι άλλοι γι' αυτόν. Ίσα ίσα παίζει αυτός για τους άλλους. Εξ ου και οι 8 ασίστ που έβγαλε πέρσι, οι οποίες είναι σχεδόν οι μισές από τα γκολ που σημείωσε (14) και οι 5 που έκανε πρόπερσι (7 γκολ)», αναφέρει και περιγράφει το παιχνίδι του:

«Είναι κατά βάση παίκτης που παίζει πίσω από τον φορ και έχει έφεση στο να μαζεύει τα “σκουπίδια”, από αποκρούσεις και λανθασμένες ενέργειες των αντίπαλων επιθετικών. Είναι γρήγορος και σουτάρει πολύ».

Εκνευρίζεται εύκολα, μην τον φορτώσουν με άγχος

Ο Τάνκοβιτς έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα που αφορά το βαλκάνιο ταπεραμέντο του. «Εκνευρίζεται σχετικά εύκολα, χωρίς όμως να παίρνει εύκολα κάρτες. Φαίνεται απλά από το παιχνίδι και τις ενέργειες που κάνει. Τα τελευταία 3 χρόνια δεν έχει αποβληθεί. Στο περσινό πρωτάθλημα ξεκίνησε βασικός σε όλα τα παιχνίδια, εκτός από δύο που δεν αγωνίστηκε καθόλου καθώς εξέτισε ποινή και ήταν τραυματισμένος».

Η εκτίμηση του ειδικού είναι, ότι ο Τάνκοβιτς μπορεί να πιάσει στην Ελλάδα με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Υπάρχουν όμως κάποιες προϋποθέσεις. «Θεωρώ ότι θα βοηθήσει την ΑΕΚ. Αρκεί να μην περιμένουν από αυτόν να πάρει ρόλο βασικού εκτελεστή και τον φορτώσουν με άγχος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Στη Χάμαρμπι για παράδειγμα είχε άλλους δύο ικανούς σκόρερ και έπαιζε ελεύθερα με αποτέλεσμα να αποδίδει».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητο "έγκλημα" στην ΑΕΚ - Τους πήρε ο ΠΑΟΚ τον παικταρά μέσα από τα χέρια τους!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags