Facebook Pixel Sportdog.gr | "Αγοράζει ομάδα με 30 εκατομμύρια ο Σαββίδης - Παίρνει... Γιαννακόπουλο για την επίθεση"!
| 2020-01-12 13:00:00

"Αγοράζει ομάδα με 30 εκατομμύρια ο Σαββίδης - Παίρνει... Γιαννακόπουλο για την επίθεση"!

του Γιώργου Κτενά
"Αγοράζει ομάδα με 30 εκατομμύρια ο Σαββίδης - Παίρνει... Γιαννακόπουλο για την επίθεση"!

"Βραζιλιάνος" δημοσιογράφος στα... εξηγεί ωραία στο sportdog.
 

ΠΑΟΚ: Κοντά στα 30 εκατ. ευρώ ίσως χρειαστεί να δώσει ο Ιβάν Σαββίδης για να αποκτήσει ένα μερίδιο από τις μετοχές ομάδας στη Βραζιλία, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog ο Γιάννης Ντούζγος.

Δημοσιογράφος που γνωρίζει άριστα τα τεκταινόμενα στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, σχολίασε ακόμα τις δυσκολίες που υπάρχουν για να προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα, ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Γιόνι Γκονζάλεζ που το όνομά του συνδέθηκε με τον Δικέφαλο.

"Αυτό είναι το πρόβλημα με τις ομάδες της Βραζιλίας"



"Η Φορταλέζα είναι ισχυρή ομάδα, πέρσι πήγε καλά. Αν την αγοράσει ο Σαββίδης χρειάζεται περισσότερα χρήματα από ο,τι για την Παρανά. Αλλά στη Βραζιλία υπάρχει ζήτημα με τις ομάδες και τις ιδιοκτησίες: Είναι φυσικά πρόσωπα, τράπεζες και κονσόρτιουμ από μάνατζερ. Το πιθανότερο είναι να πάρει ποσοστό σε αυτές τις ομάδες και όχι ολόκληρη ομάδα. Μέχρι στιγμής αυτές οι δύο έχουν ακουστεί. Η Φορταλέζα, παρότι που είναι μικρή σε εθνικό επίπεδο, σε τοπικό είναι πιο μεγάλη. Η Παρανά είναι πιο προσιτή. Σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Σάο Πάουλο υπάρχουν ομάδες που μπορούν να αξιοποιηθούν ως θυγατρικές, αλλά η ιδιοκτησία τους είναι περίπλοκη", ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση στο sportdog ο Γ. Ντούζγος.

Μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο; Να υπάρχει δηλαδή μια θυγατρική του ΠΑΟΚ στη Βραζιλία;

"Για να μαζεύει ταλέντα από τη β΄ κατηγορία, δεδομένου ότι οι καλοί παίκτες φεύγουν για τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, είναι καλή ιδέα. Είναι δύσκολο να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, όμως. Για παράδειγμα η Φορταλέζα έχει απαιτήσεις, δεν μπορεί να είναι μόνο θυγατρική. Χρειάζεται σοβαρή απασχόληση με μια ομάδα, και το ίδιο συμβαίνει σε όλη τη Βραζιλία. Δεν είναι εύκολο να πάρεις μια ομάδα και να την κάνεις θυγατρική, γιατί οι ομάδες είναι σημαντικές στις ζωές τους, έχουν οπαδούς που είναι ταυτισμένοι. Υπάρχει βέβαια η Red Bull Βραζιλίας για παράδειγμα, αλλά δεν υπάρχουν απαιτήσεις από αυτή την ομάδα".

"Μίνιμουμ 30 εκατ. ευρώ - Βασικός ο Γκονζάλεζ με Λημνιό"

Πόσα χρήματα μπορεί να χρειάζονται για να γίνει κάτι τέτοιο;

"Σίγουρα το μίνιμουμ είναι 30 εκατ. ευρώ, για να πάρει ποσοστά της ομάδας και όχι ολόκληρη την ομάδα. Όποιος έρχεται στη Βραζιλία από την Ευρώπη, θέλουν να βγάλουν μεγάλο κέρδος από αυτόν. Προσπαθούν να βγάλουν πολλά. Μπορεί το κονσόρτιουμ να ζητήσει 10 εκατ. ευρώ, η τράπεζα 15 εκατ. ευρώ και ξαφνικά να μαζευτεί ένα μεγάλο ποσό. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε το ζήτημα της ιδιοκτησίας. Μπορεί να χαθεί εύκολα, να πληρώσει πολλά κάποιος και να αγοράσει κάτι που δεν θα ξέρει τελικά τι είναι".

Τελευταία ακούστηκε το όνομα του Γιόνι Γκονζάλεζ στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Μπορούμε να πούμε δύο πράγματα γι' αυτόν;

"Είναι διεθνής Κολομβιανός, πέρσι ήταν ο κορυφαίος και πιο σταθερός επιθετικός της Φλουμινένσε. Πέρσι η ομάδα είχε δύσκολη σεζόν, αλλά έμεινε στην κατηγορία γιατί οι επιθετικοί της και ειδικά ο Γκονζάλεζ ήταν πολύ καλοί. Δεν είναι όμως ούτε επιθετικός αλλά ούτε και εξτρέμ. Είναι παίκτης που θέλει την μπάλα έξω από την περιοχή και να πηγαίνει προς την περιοχή. Παίζει καλά με την μπάλα στα πόδια, είναι πολύ γρήγορος και έχει καλή τοποθέτηση μέσα στην περιοχή. Στο παιχνίδι του θυμίζει τον Στέλιο Γιαννακόπουλο, της Μπόλτον. Έχει καλή επαφή με τα δίχτυα. Στον ΠΑΟΚ έρχεται και παίζει βασικός. Με τον Λημνιό από την μια πλευρά και τον Γκονζάλεζ από την άλλη, μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμία μέσα στην περιοχή και να δώσει στην ομάδα ταχύτητα και κάθετες πάσες". 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστιος μάγκας ο Πασχαλάκης - Τρομερό τι έκανε τις τελευταίες ημέρες - Tο... γυρνάει στον ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags