Facebook Pixel Μπαρτσελόνα - Κίκε Σετιέν: Συμφώνησε να αντικαταστήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε
| 2020-01-14 10:57:00

Ακτινογραφία! Αυτός είναι ο Κίκε Σετιέν - Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα στο πιάτο σας

Sportdog Team
Ακτινογραφία! Αυτός είναι ο Κίκε Σετιέν - Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα στο πιάτο σας

Τα δέκα σημεία που πρέπει να γνωρίζετε.

Μπαρτσελόνα - Κίκε Σετιέν: Συμφώνησε να αντικαταστήσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.

Η ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα αναφέρει 10 ξεχωριστές πτυχές που πρέπει να γνωρίζει κάποιος για το νέο προπονητή της.

1) Το ξεκίνημα του Κίκε Σετιέν στο ποδόσφαιρο ήταν με το beach soccer, όπου έπαιξε με την εθνική ομάδα.

2) Στο Σανταντέρ είναι γνωστός ως "El Maestro", όπου είναι ένα από τα είδωλα της στην καριέρα του ως παίκτης. Στην Ρασίνγκ έπαιξε 12 σεζόν σε δύο διαφορετικά στάδια. Κατά την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2001/02, ήταν προπονητής της, οδηγώντας την στην Primera. Επιπλέον, ήταν προπονητής των, Πόλι Εχίδο, Λογκρονιές, Λούγκο, Λς Πάλμας και Μπέτις. Επίσης, υπηρέτησε ως προπονητής της Ισημερινής Γουινέας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
 
3) Ο Σετιέν είναι ο τρίτος προπονητής από την Κανταμπρία (περιοχή στις βόρειες ακτές της Ισπανίας) στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, μετά τους Εκρίκε Οριζαόλα (1961) και Λαουρεάνο Ρουίθ (1976).
 
4) Ο Σετιέν έχει αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα 22 φορές ως παίκτης (5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 12 ήττες). Σε αυτούς τους αγώνες, σημείωσε δύο γκολ: το πρώτο, σε ένα παιχνίδι Μπάρτσα- Λογκρονιές (2-1) το 1990/91 και Σανταντέρ-Μπαρτσελόνα (5-0) το 1994/95.
 
5) Ως προπονητής, ο Σετιέν αντιμετώπισε επτά φορές τη Μπαρτσελόνα, (6 ήττες και μία νίκη). Αυτή η νίκη ήταν στο Camp Nou, στο αγώνα του πρωταθλήματος  τη σεζόν 2018/19.
 
6) Ο Σετιέν προπόνησε τους πρώην της Μπαρτσελόνα, Μπάρτρα, Κάπτουμ, Τέλο, Σανάμπρια, Αραούχο, Χαλίλοβιτς , Κέβιν-Πρινς Μπόατεγκ, αλλά και τον τον σημερινό παίκτη των Καταλανών, Ζούνιορ Φίρπο.
 
7) Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα πάντα εμφανιζόταν ενθουσιώδης σε δηλώσεις του για τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο θεωρεί «πολυτέλεια και τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία». 
 
8) Σε μια από τις επισκέψεις του στο Camp Nou, ο Σέρχιο του έδωσε υπογεγραμμένη φανέλα: «Για τον Κίκε με εκτίμηση και θαυμασμό για τον τρόπο που βλέπετε το ποδόσφαιρο». 
 
9) Ένα από τα πάθη του Κίκε Σετιέν είναι το σκάκι και το έχει δείξει με περίεργα παιχνίδια, όπως απέναντι στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Καρπόφ.
 
10) Ο γιος του, Λάρο Σετιέν, 24 ετών, παίζει στη Σαντ Αντρέου, ομάδα που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags