Facebook Pixel Τρομερός Δώνης - Να πώς ηρέμησε τους παίκτες του στο ημίχρονο
Ποδόσφαιρο
| 2020-01-15 21:19:00

Τρομερός Δώνης - Να πώς ηρέμησε τους παίκτες του στο ημίχρονο - "Δεν είμαι απλά προπονητής..."

Sportdog Team
Τρομερός Δώνης - Να πώς ηρέμησε τους παίκτες του στο ημίχρονο - "Δεν είμαι απλά προπονητής..."

Όσα είπε μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ.

Στην διαχείριση των νεύρων των παικτών του στάθηκε ο Γιώργος Δώνης μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ, λέγοντας πως στον Παναθηναϊκό δεν είναι απλά ένας προπονητής.

Επίσης, αναφέρθηκε και στον νεοαποκτηθέντα Ανουάρ, ενώ αποκάλυψε ότι ο Γιάννης Μπουζούκης έχει υποστεί διάστρεμμα, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν κι άλλα προβλήματα τραυματισμών στο Τριφύλλι.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δώνης στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πως μια ομάδα που πηγαίνει με νεύρα στα αποδυτήρια διαχειρίζεται αυτό το κομμάτι και τι είπε στους παίκτες του στην ανάπαυλα:
 «Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι φτάσαμε στην πρόκριση. Η δική μας δουλειά είναι η διαχείριση του παιχνιδιού ανάλογα πως κυλάει. Είχα ανησυχήσει πολύ γιατί πέραν του γκολ αρχίσαμε και βγάζαμε νεύρα, ειδικά μετά το 1-0. Ο πρώτος μου στόχος ήταν πως θα ηρεμήσω τον Ινσούα γιατί ότι και να γίνει δεν μπορεί να έχει τέτοια αντίδραση και όσο περνούσε η ώρα το φοβόμουν. Το 80% του χρόνου το διέθεσα για να τους αγκαλιάσω να τους φιλήσω να τους βάλω σε μια διαδικασία να ηρεμήσουν. Άρα το βασικό ήταν να διατηρήσουμε το κεφάλι μας όπως έπρεπε, να βγάλουμε την ποιότητα μας και να δείξουμε ότι θέλουμε πιο πολύ. Σε αυτό ανταποκριθήκαμε πολύ καλά, βάλαμε τον αντίπαλο στην εστία, είχαμε ευκαιρίες, σκοράραμε, απλά και πάλι στο τέλος συμπεριφερθήκαμε κακά, μείναμε με δέκα παίκτες, και δεν μπορέσαμε να το χαρούμε. Αλλά οτιδήποτε κι αν έγινε μέσα στο ματς, το διαχειριστήκαμε και πήραμε την πρόκριση στο δεύτερο μέρος».



Για το τι σημαίνει αυτή η αγκαλιά με τον Πούγγουρα και τον Μπουζούκη και αν ο Παναθηναϊκός μέχρι να φάει την κόκκινη κάρτα ο Κουρμπέλης είναι αυτό που έχει στο μυαλό του: «Εγώ σε αυτή την ομάδα δεν είμαι απλώς ο προπονητής και αυτό είναι καλό να το καταλάβουν όλοι. Δεν είναι απλά μια δουλειά, ο Παναθηναϊκός είναι σε μια διαδικασία δύσκολη από πέρσι, όταν κάτι έχει γίνει στάχτες, η αναγέννηση έρχεται μέσα από τις στάχτες σιγά σιγά. Ξέρουν οι παίκτες ακόμα κι αυτοί που δεν παίζουν ότι γνωρίζουν ποια είναι η πρόθεση του προπονητή. Υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση, σεβασμός, στην καθημερινότητα με την οποία λειτουργούμε. Αλλά το σημαντικό είναι ότι είμαστε ένα πολύ ενωμένο γκρουπ κι αυτό έχει να κάνει με την λειτουργία μας. Το κάθε ματς είναι μια διαφορετική ιστορία και παίζει ρόλο το επίπεδο του αντιπάλου. Και σε αυτό το ματς βγάλαμε την ποιότητα μας μεν αλλά είχαμε μεγαλύτερη δίψα και αυτό φαινόταν στην κίνηση του κάθε παίκτη στο γήπεδο. Μπορεί να ειχαμε πριν λίγες μέρες ένα «εύκολο» παιχνίδι, με τον Πανιώνιο, αλλά κι εκεί κάναμε ρεκόρ στις πάσες στο πρωτάθλημα. Προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε τους ποδοσφαιριστές μας, ώστε να γίνουμε αποτελεσματική ομάδα».

Για το ότι δεύτερη φορά ο Παναθηναϊκός κάνει μια ανατροπή, έχοντας δεύτερο επιθετικό στην περιοχή και αν του βάζει μια υποψία να ρισκάρει λίγο πιο πολύ από το ξεκίνημα: «Το είχαμε κάνει και ήμασταν χειρότεροι στο πλάνο μας. Για 50-55 μέρες χάσαμε τον Ζαχίντ, δεν μπορούμε να μετρήσουμε καν το ματς με τη Λαμία, όλο αυτό το διάστημα στα περισσότερα ματς παίζαμε με τον Περέα κορυφή και τον Μακέντα από πίσω. Δεν είμαστε καλοί όταν το επιλέγουμε για ένα λόγο: σε ανάπτυξη παίζουμε πολύ διαφορετικά από το 4-2-3-1. Ο Κουρμπέλης παίζει σαν εξάρι και αφήνουμε χώρο στον Χατζηγιοβάνη και ο Μπουζούκης έχει ένα άλλο πλάνο. Έχουμε τρεις ποδοσφαιριστές που παίζουν σαν δεκάρι. Τον Ζαχίντ, τον Μπουζούκη και τον Κολοβό. Ή θα πάρω την απόφαση να παίξει ένας από τους τρεις, ή θα πάω σε ένα διαφορετικό πλάνο. Ο Περέα είναι ένα παιδί με πάθος κι ένταση, αλλά τεχνικά υστερεί πάρα πολύ. Γίνεται δουλειά, αλλά δεν ξέρουμε αν θα μπορεί να το βελτιώσει ώστε να είναι φορ του Παναθηναϊκού όταν θέλουμε να κάνουμε επιθετικό παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι κυλά διαφορετικά και πάνω σε αυτό βλέπουμε πως θα επέμβουμε».

Για το αν βοήθησαν οι δύο αναγκαστικές αλλαγές του ΠΑΣ: «Σίγουρα είχε προβλήματα στη διάρκεια, φαινόταν ότι είχαμε τον έλεγχο, ειδικά σε ένα διάστημα είχαμε συνέχεια τη μπάλα, τις προϋποθέσεις. Όταν μια ομάδα χάνει τα κεντρικά της χαφ είναι μεγάλες απώλειες φάνηκε αυτό και στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιξε ρόλο και η ψυχολογία του εκεί. Παρότι ήμασταν πίσω στο σκορ, βάλαμε τον αντίπαλο σε διαδικασία πίεσης, παρά το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ».



Για την κατάσταση των τραυματιών: «Έχει διάστρεμμα ο Μπουζούκης. Εχουμε πολλά προβλήματα, τον Νούνες έξω δεν ξέρουμε αν θα είναι διαθέσιμος την Κυριακή. Ο Δώνης είχε σφιχτό δικέφαλο πριν το ματς. Πριν την κόκκινη του Κουρμπέλη, μας ζήτησε αλλαγή. Ο Γιόχανσον έχει πρόβλημα στον προσαγωγό, συν Αποστολάκη, συν Μακέντα».

Για την συμμετοχή του Ανουάρ με την Ξάνθη: «Δεν θα είναι ρίσκο ο Ανουάρ, γιατί βλέπουμε έναν παίκτη που είναι αθλητής. Μπορεί να παίξει και στο 6 και στο 8, σίγουρα δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να βγάλει τόσο εύκολα την κάθετη πάσα, αλλά έχει πολύ καλά τρεξίματα και δείχνει ότι είναι έτοιμος».

Για το πως είδε τον ΠΑΣ σαν αντίπαλο: «Καταρχήν έχει κάνει κάτι σωστό και σοβαρό σε σχέση με πέρυσι. Παρότι έπεσε έχει κρατήσει το ίδιο ρόστερ και πάνω σε αυτό έχει βάλει κάποιους ποιοτικούς παίκτες. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κι αυτό φαίνεται, έχει καλή φιλοσοφία, είναι ανώτερος της Παναχαϊκής και σίγουρα θα είναι το φαβορί για την άνοδο. Αν ήταν καλός ο αγωνιστικός χώρος θα είχαμε κερδίσει και το πρώτο ματς. Οι συνθήκες οι κακές, ευνοούν την χειρότερη ομάδα».

Για την στήριξη του κόσμου: «Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος, ναι έχουμε συνηθίσει να μην έχουμε πολύ κόσμο. Υπάρχουν δύο πλευρές. Η μια είναι ότι όταν περνάνε τα χρόνια και θέλεις να ανακάμψει η ομάδα σου γιατί έχεις συνηθίσει άλλα πράγματα είναι λογικό να μην τη στηρίξεις στο βαθμό που θα έπρεπε. Από την άλλη, όταν ο κόσμος είναι όπως με τον Πανιώνιο, βλέπετε πόσο μεγάλη είναι η στήριξη και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό. Αν είχαμε ένα γήπεδο σαν το Χαριλάου θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα κι στη σύνδεση με τον κόσμο και στον βαθμολογικό πίνακα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags