Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Χαμός στη Θεσσαλονίκη - "Δώρο στον Ολυμπιακό" - Πόσοι θα πάνε στην Καμάρα
| 2020-01-30 14:28:00

Χαμός στη Θεσσαλονίκη - "Aυτό είναι το σχέδιο" - "Δώρο στον Ολυμπιακό" - Πόσοι θα πάνε στην Καμάρα

του Λάζαρου Γεωργίδη
Χαμός στη Θεσσαλονίκη - "Aυτό είναι το σχέδιο" - "Δώρο στον Ολυμπιακό" - Πόσοι θα πάνε στην Καμάρα

"Βράζουν" οι ΠΑΟΚτσήδες. Τι ετοιμάζουν. Το sportdog είναι εκεί...

Τεταμένο είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες πριν το συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ που θα πραγματοποιηθεί απόψε το απόγευμα, στις 18:00, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία την Καμάρα.

Οι φίλοι του "ασπρόμαυρου" συλλόγου αυξάνουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό των ΠΑOΚ και Ξάνθης, αλλά και της τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή, με την οποία οι ποινές άλλαξαν και προβλέπουν αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών, με το Μαξίμου να διαρρέει τις προηγούμενες ημέρες ότι "η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων και κάνει πολιτικές, κοινωνικές και όχι οπαδικές επιλογές".

Η ατμόσφαιρα ξεκίνησε να ηλεκτρίζεται από το παιχνίδι του ΠΑOΚ εναντίον του Βόλου, στην Τούμπα για την 21η αγωνιστική. "Υπήρχε πολλή ένταση και από τα συνθήματα που ειπώθηκαν εκφράστηκε μεγάλη δυσαρέσκεια κατά της κυβέρνησης, του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του πολιτικού συστήματος, του Ολυμπιακού και του μεγαλομετόχου των «ερυθρολεύκων» Βαγγέλη Μαρινάκη", αναφέρουν πηγές από τη Θεσσαλονίκη στο sportdog.

Ο λόγος που η Τούμπα πήρε φωτιά και εμφάνισε πρωτόγνωρο παλμό είναι προφανής. H εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης την ώρα που ξεκινούσε το παιχνίδι με τον Βόλο. Στη μέση της αναμέτρησης, αναρτήθηκε και το περίφημο πανό που περιείχε την απειλή "Η Ελλάδα χωρίζεται στα δύο".

Μετά τον αγώνα ακολούθησε η πορεία στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, μία κίνηση που επαναλήφθηκε στο απόγευμα της Τετάρτης μετά την ψήφιση της τροπολογίας.

"Εξαιτίας του γεγονότος ότι η απόφαση της ΕΕΑ βγήκε στις 18:00, μετά ο Αυγενάκης έκανε αναδίπλωση, λέγοντας ότι δεν μπορούν να υποβιβαστούν ομάδες και στη συνέχεια ήρθε η τροπολογία, οι ΠΑΟΚτσήδες θεωρούν ότι ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο, για να εμφανιστεί ο ΠΑOΚ ευνοημένος που γλίτωσε τον υποβιβασμό και του αφαιρούνται μόνο βαθμοί. Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι δίνουν το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό", αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες δεν μπορούν να κάνουν σαφή εκτίμηση για τον κόσμο που αναμένεται απόψε στην Καμάρα.

Λόγω της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας, η ΠΑΕ ΠΑOΚ κάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης τον κόσμο σε ειρηνικό συλλαλητήριο, το μέγεθος της παρουσίας του όμως δεν δύναται να υπολογιστεί.

"Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Τα συλλαλητήρια δεν ήταν όπως κάποτε. Αυτός είναι ο ΠΑOΚ του Σαββίδη και ο κόσμος νιώθει ότι έχει ισχυρή διοίκηση. Η ομάδα είναι δυνατή και έχει φωνή στο κέντρο αποφάσεων. Δεν είναι όπως παλιά με διοικήσεις που δεν είχαν οικονομική ισχύ και ο κόσμος το αισθανόταν αλλιώς. Θα έχει σίγουρα έναν πυρήνα γύρω στις 4000 με 7000. Δεν μπορεί να γίνει όμως σαφή εκτίμηση", υποστηρίζουν πηγές από τη συμπρωτεύουσα, μερικές ώρες πριν την κορύφωση των κινητοποιήσεων των οπαδών του ΠΑOΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτό έλειπε τώρα στον ΠΑΟΚ! Τι του... ετοιμάζει κι ο Παναθηναϊκός; Χαμός θα γίνει...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags