Facebook Pixel Σέρχιο Αραούχο - Ντάμιαν Σιμάνσκι: Ποιος Αραούχο; Αυτός είναι η μεταγραφάρα της ΑΕΚ - Έπιασε το "χουνέρι" με Ολυμπιακό!
| 2020-02-02 19:06:00

Ποιος Αραούχο; Αυτός είναι η μεταγραφάρα της ΑΕΚ - Έπιασε το "χουνέρι" με Ολυμπιακό!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Ποιος Αραούχο; Αυτός είναι η μεταγραφάρα της ΑΕΚ - Έπιασε το "χουνέρι" με Ολυμπιακό!

"Όργωσε" όλο το γήπεδο. Φοβερό πόδι. "Τρώει" τον Μάνταλο;

Σέρχιο Αραούχο - Ντάμιαν Σιμάνσκι: Η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει πήρε μία μεγάλη νίκη στο Περιστέρι με 1-0, με τον Μάσιμο Καρέρα να ρισκάρει δίνοντας φανέλα βασικού στον Σέρχιο Αραούχο.

Ο Αργεντινός άσος έπαιξε για 52 λεπτά, ξεκίνησε δυνατά χάνοντας δύο πολύ δυνατές ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, ενώ ήταν φανερό πως... κολλάει εξαιρετικά ως δίδυμο στο 3-5-2 με τον Μάρκο Λιβάγια. Ο «Τσίνο» είχε διάθεση, έψαξε το γκολ και έφτασε κοντά, ωστόσο μετά το μισάωρο «έπεσε» η απόδοσή του και ήταν φανερό πως του λείπει αγωνιστικός ρυθμός.

Η Ένωση πάντως πήρε τη νίκη σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, με πρωταγωνιστικές δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή, τους Κρίστισιτς και Σιμάνσκι. Ειδικά για τον Πολωνό αξίζει να γίνει ειδική αναφορά, καθώς θυμίζουμε πως στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό, είχε γίνει αλλαγή από τον Μάσιμο Καρέρα στο μισάωρο.

Ο νεοαποκτηθείς άσος της ΑΕΚ έδειξε πάντως σήμερα πως δεν επηρεάστηκε καθόλου, ήταν κορυφαίος μέχρι το 85’ όταν κι έγινε αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ενώ φάνηκε πως το σύστημα με τους τρεις χαφ του ταιριάζει καλύτερα. Ο Σιμάνσκι ξεκίνησε μαζί με τους Κρίστισιτς και Σιμόες στη μεσαία γραμμή και έδειξε πολύ καλά στοιχεία, είχε τρεξίματα και βοήθησε ανασταλτικά, ενώ ήταν ο παίκτης που έβγαινε συνεχώς μπροστά και πατούσε περιοχή, ειδικά όταν ο Λιβάγια πήγαινε πιο πίσω για να πάρει μπάλα.

Μάλιστα, από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το γκολ του αγώνα, όταν με εξαιρετική σέντρα στο 65’ βρήκε το κεφάλι του Κρίστισιτς για το 0-1. Ο Σιμάνκσι λοιπόν, όπως συνέβη και στο Βόλο, κέρδισε τις εντυπώσεις και έβαλε έναν ακόμα... πονοκέφαλο στον Καρέρα, καθώς ο Ιταλός κόουτς μετά την επιστροφή του τιμωρημένου σήμερα Μάνταλου, θα πρέπει να βρει πώς θα χωρέσει όλους τους ποιοτικούς του παίκτης στην ενδεκάδα.

Από εκεί και πέρα, εξαιρετική παρουσία είχε στο Περιστέρι ο Λιβάγια, ο οποίος παίζοντας ως δεύτερος φορ και βγαίνοντας συχνά έξω από το κουτί εκμεταλλευόμενος την παρουσία του Αραούχο, έδειξε απελευθερωμένος και σε... τρομερά κέφια, ενώ καλή παρουσία είχε μετά από καιρό ο Ντανιέλ Βέρντε που μπήκε αλλαγή και κάλυψε τη θέση του Αραούχο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο-"ρουκέτα" στην ΑΕΚ λόγω Αραούχο - Δεν είχε κίνητρο ο παιχταράς - Το καλοκαίρι θα...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags