Facebook Pixel Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ανώτερος ο Παναθηναϊκός, "πάτησε" τον ΠΑΟΚ και τον έριξε από την κορυφή (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-02-02 21:31:00

Τον... δίκασε! Ανώτερος ο Παναθηναϊκός, "πάτησε" τον ΠΑΟΚ και τον έριξε από την κορυφή (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Τον... δίκασε! Ανώτερος ο Παναθηναϊκός, "πάτησε" τον ΠΑΟΚ και τον έριξε από την κορυφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη με 2-0 και τώρα... Τούμπα για το Κύπελλο.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Ο ανώτερος Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη νίκη με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, «κλείδωσε» την παρουσία του στα πλέι οφ και πλέον πηγαίνει στα ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου κόντρα στον Δικέφαλο (το πρώτο την Τετάρτη στην Τούμπα) με τρομερή ψυχολογία.

Οι Πράσινοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο, όμως βρήκαν τα γκολ που δικαιούνταν με πέναλτι του Μακέντα στο 49’ και ωραίο τελείωμα του Χατζηγιοβάνη στο 56’. Οι ασπρόμαυροι ήταν κάκιστοι και δέχθηκαν τρομερή πίεση στο ΟΑΚΑ, ενώ παρότι ισορρόπησαν το ντέρμπι μετά το 60’ και τις αλλαγές του Αμπέλ Φερέιρα, δεν κατάφεραν να βρουν ούτε γκολ.

Ο Γιώργος Δώνης έκανε άριστο κοουτσάρισμα για ακόμα ένα ντέρμπι, ενώ εκτός από τους σκόρερ εξαιρετικοί για το Τριφύλλι ήταν οι Διούδης, Σένκεφελντ, Ζαχίντ, Νάγκι και Ινσούα. Το Τριφύλλι έχει πέντε σερί νίκες και έξι μαζί με το Κύπελλο, ενώ δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Ανώτερος ο Παναθηναϊκός, γκολ με... χέρι ο Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός με τη... βοήθεια του κόσμου του, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και από νωρίς πήρε χώρο στο γήπεδο, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ντέρμπι. Συγκεκριμένα, στο 10’ ο Μίσιτς με ωραία κάθετη έβγαλε τετ α τετ τον Σφιντέρσκι, αυτός πλάσαρε προ του Διούδη, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι!

Οι Πράσινοι πάντως απάντησαν αμέσως, καθώς ένα λεπτό αργότερα ο Ινσούα με σέντρα βρήκε τον Μακέντα που με προβολή από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Ζίφκοβιτς, ενώ στο 16’ ο Ιταλός και πάλι μπήκε στην περιοχή μόνος του από πλάγια μετά από ωραία κάθετη του Ζαχίντ, ωστόσο σούταρε δυνατά και η μπάλα έφυγε πολύ άουτ. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη συνέχισαν να έχουν την κατοχή στα επόμενα λεπτά κι έχοντας περιορίσει τον Δικέφαλο στο μισό γήπεδο, προσπαθούσαν να βρουν την... τρύπα στην ασπρόμαυρη άμυνα. Τελικά, αυτό έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Νάγκι έκλεψε από τον Γιαννούλη, έδωσε στον Ζαχίντ και αυτός εντός περιοχής γύρισε στον Μακέντα που έστειλε την μπάλα στην κενή εστία, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε για χέρι. Ο Ιταλός βρήκε όντως την μπάλα με το χέρι και σωστά δεν μέτρησε το γκολ μέσω του VAR.

Δύο γκολ σε οκτώ λεπτά

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει... φουριόζο και να βρίσκει το πολυπόθητο γκολ, που άξιζε βάσει της εικόνας του στο πρώτο 45λεπτο. Στο 48’ ο Δώνης έκανε ωραία κίνηση και ντρίμπλα μέσα την περιοχή, ο Ίνγκασον πήγε άτσαλα και αντί να διώξει την μπάλα βρήκε μόνο πόδια, με τον διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Ένα λεπτό μετά λοιπόν, ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έγραψε το 1-0. Το γκολ αυτό προκάλεσε... θύελλα πανηγυρισμών σε κόσμο και παίκτες, κάτι που κατάφερε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ και παραλίγο να κάνει το 1-1. Στο 50’ ο Βαρέλα με τρομερή κάθετη έβγαλε μόνο του μέσα στην περιοχή τον Λημνιό, όμως αυτός καθυστέρησε υπερβολικά και τον έκοψε την τελευταία στιγμή ο Ινσούα με τρομερό σπριντ.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο συνέχισε να πιέζει και κατάφερε στο 56’ να κάνει το 2-0, όταν ο Χατζηγιοβάνης μπήκε μέσα στην περιοχή μετά από λάθος της ασπρόμαυρης άμυνας και με εξαιρετικό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ζίφκοβιτς και την έστειλε στα δίχτυα.

Μετά το δεύτερο γκολ ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς, ο Φερέιρα έριξε στο παιχνίδι τους Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Άκπομ, όμως οι Πράσινοι είχαν κλείσει άριστα τους χώρους και παίζοντας στην κόντρα πιο εύκολα θα έβαζαν τρίτο γκολ, παρά θα δέχονταν. Το 2-0 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε, με τον Μίσιτς στο 84’ να μην μπορεί να νικήσει τον Διούδη σε τρομερό τετ α τετ, ενώ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είπε "όχι" και στο δυνατό σουτ του Λημνιού στο 92'.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Οι Μακέντα και Χατζηγιοβάνης έβαλαν τα δύο γκολ για τον Παναθηναϊκό, όμως κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ζαχίντ. Ο Νορβηγός άσος ήταν τρομερός στο πρώτο ημίχρονο και όλες οι φάσεις πέρασαν από τα πόδια του, ενώ θετικότατη παρουσία είχε και ο Νάγκι.  
Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι που κέρδισε ο Δώνης στο 48’ και μετέτρεψε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα ο Μακέντα, ήταν η στιγμή που έκρινε το ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, όμως έψαχνε το γκολ και το βρήκε στην πρώτη του καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Αζέρος διαιτητής Αγκάγιεφ τα πήγε σχετικά καλά, παρότι είχε δύσκολες φάσεις. Έχασε αρκετές κίτρινες, ενώ στη δύσκολη φάση με το γκολ-χέρι του Μακέντα τον... έσωσε τον VAR. Από τον Παναθηναϊκό πάντως «γκρινιάζουν» για ένα πάτημα του Γιαννούλη στο γόνατο του Νάγκι, το οποίο τσέκαραν στο VAR αλλά θεώρησαν ότι δεν έγινε επίτηδες.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός πήρε μία εμφατική νίκη απέναντι στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και τον... έριξε από την κορυφή κάνοντας δώρο στον Ολυμπιακό που προσπέρασε και πάλι στο +2. Οι Πράσινοι κλείδωσαν με τη νίκη τα πλέι οφ και πηγαίνουν με τρομερή ψυχολογία στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσουν στην Τούμπα και πάλι τον ΠΑΟΚ.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, κυριάρχησε στο γήπεδο μέχρι το 60’ και από τη στιγμή που πήρε προβάδισμα δύο γκολ, δεν γινόταν να χάσει. Τρομερό διάβασμα του ματς από τον Δώνη, ο Φερέιρα για ακόμα ένα ντέρμπι... έχασε στην τακτική, ενώ για πρώτη φορά φέτος ο ΠΑΟΚ έμοιαζε τόσο χειρότερος από τον αντίπαλο του για εξήντα λεπτά.

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags