Facebook Pixel Sportdog.gr | Σάλος με Τίγρη - Απίστευτες καταγγελίες για Ολυμπιακό - Σάββας: "Θα με έβρισκαν σε χαντάκι"!
| 2020-02-03 09:24:00

Σάλος με Τίγρη - Απίστευτες καταγγελίες για Ολυμπιακό - Σάββας: "Θα με έβρισκαν σε χαντάκι"!

Sportdog Team
Σάλος με Τίγρη - Απίστευτες καταγγελίες για Ολυμπιακό - Σάββας: "Θα με έβρισκαν σε χαντάκι"!

Καταθέσεις-φωτιά στη δίκη των 28. Ετοιμάζονται Αλαφούζος, Φύσσας.

Η δίκη των 28 του ελληνικού ποδοσφαίρου, η οποία είχε ξεκινήσει την προηγούμενη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και δεν ολοκληρώθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου, συνεχίστηκε σήμερα με τον Χρήστο Σάββα και τον Δημήτρη Μελισσανίδη να καταθέτουν.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε αρκετά νωρίς στο Εφετείο μαζί με την δικηγόρο του και κατέθεσε αμέσως μετά τον Χρήστο Σάββα.

Ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του αποκάλυψε πως δέχτηκε απειλές ότι θα βρεθεί σε χαντάκι.

Στη συνέχεια ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ σχολίασε πως ο Ολυμπιακός από το 2010 και μετά έλεγχε την διαιτησία.

Ο Τάκης Φύσσας δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην δίκη, με τον Εισαγγελέα να προτείνει την βίαιη προσαγωγή του, η οποία όμως δεν προχώρησε καθώς έπασχε από Η1Ν1 και θα καταθέσει την Παρασκευή.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη και θα καταθέσουν ο Γιάννης Αλαφούζος και Κύρος Βασσάρας, ενώ εάν νιώσει καλύτερα και ο Τάκης Φύσσας.

Όλα όσα συνέβησαν νωρίτερα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από τον Εισαγγελέας έδρας Χαρίλαο Λακαφώση, τη Δευτέρα 3/2 θα καταθέσουν ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Χρήστος Σάββας, του οποίου η κατάθεση διακόπηκε την προηγούμενη Πέμπτη, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Τάκης Φύσσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αλαφούζος ενημέρωσε μέσω των εκπροσώπων του, ότι θα καταθέσει κανονικά την Τετάρτη καθώς ήταν αδύνατον να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες σήμερα κι έτσι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει πάρει σειρά για μεθαύριο.

Η δίκη διακόπηκε για την Τετάρτη όπου είναι να καταθέσουν και οι Γιάννης Αλαφούζος, Κύρος Βασσάρας, ενώ αν είναι καλά ο Φύσσας οπότε θα καταθέσει και αυτός την Τετάρτη. Αν δεν είναι θα καταθέσει την Παρασκευή μαζί με τον Αλέξη Κούγια.

Στις 11:57 ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του δικηγόρου του κ. Αρβανιτίδη, πρώην μεγαλομετόχου της Βέροιας, είπε: «Πρώτα μίλησα και μετά όταν κάλεσα τον Γεωργέα να έρθει πίσω, στην επιστροφή του, το παιδί μου τα είπε όλα. Άγιος άνθρωπος είναι ο πελάτης σας, το φωτοστέφανο του λείπει. Οι άνθρωποι μου είπαν «εμεις φοβόμαστε». Δεν είναι μόνο ο Γεωργέας και ο προπονητής αλλά και άλλοι δύο ποδοσφαιριστές, όλοι μιλημένοι είναι; Ο Γεωργέας λέει την αλήθεια… Δεν είχα δει το παιχνίδι Βέροια - Ολυμπιακός. Δεν ξέρω αν κάποιος παίκτης έχει μειωμένη απόδοση. Υπάρχει τρόπος να το μάθει κάποιος αν θέλει κάποιος να έχει μειωμένη απόδοση;

Έχω δει αγώνα που έμαθα μετά ότι ήταν χειραγωγημένος».

Μελισσανίδης: Έτσι πιστεύω. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλες φάσεις. Ολυμπιακός - ΑΕΚ στο Κύπελλο, έπαιζε διαιτητής από τον Πύργο που φαινόταν καθαρά ότι ήταν υπέρ του Ολυμπιακού. Αλλά το έκανε τόσο φανερά που ήταν εξοργιστικό. Πάντα θα υπάρχουν και σφάλματα, εκείνη την εποχή ήταν και διαιτητές κατ’ εντολή και έτσι γινότανε. Αγαπάω το ποδόσφαιρο, ούτε Άγιος είμαι, ούτε ψάλτης. Ξέρω τι γίνεται. Εκείνη την εποχή γινόντουσαν όργια, και απορώ με τη δικαιοσύνη πουν δεν έκανε τίποτα. 

Ο Καλαϊτζίδης μου είπε ότι φοβάμαι, με απειλούνε. Σε εκείνο το παιχνίδι έγινε αυτό, στο ημίχρονο βγήκα έξω, μπήκαν αυτοί και τελικά έγινε αυτό που είπαν, έκατσαν και έχασαν. Δεν τα έβγαλα από το κεφάλι μου, ο Καλαϊτζίδης μου τα είπε. Δεν μου είπε ποιος τον απείλησε, του είπα να πάει να τα πει στη δικαιοσύνη.  Τον έπαιρνε τηλέφωνο ο πρόεδρος της Βέροιας, εκείνος με το σούπερ μάρκετ. Ο Καλαϊτζίδης αντέδρασε, δεν του έκανε το χατίρι, βγήκε εγώ. Ο Αρβανιτίδης ήταν. Του είπα ότι αν σε απειλήσουν ξανά να μου το πεις και θα κοιτάξω να σε προστατέψω. Μέσω κοινού φίλου και λόγω κοινής καταγωγής είχα γνωριστεί μαζί του. Από τη πρώτη στιγμή του είπα να πάει σε αστυνομία και εισαγγελέα.  Νομίζω πήγε…

Κάποια στιγμή ο Γεωργέας μου είπε ότι φοβάται, του είπα να μη φοβάται και να πει την αλήθεια. Παιδί είναι, λογικό και ανθρώπινο είναι…

Όταν χτυπήθηκε ο Ζωγράφος, τα δικαιοδοτικά όργανα έστειλαν εμένα κατηγορούμενο ότι τον χτύπησα εγώ. Για να καταλάβετε πως ήταν οργανωμένο το σύστημα. Βέβαια, πήγα αλλά δεν υπήρχαν λόγοι για μένα.

Μετά τα κακουργήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί μιλάμε για κακουργήματα, ενδιαφερθήκαμε και γω και ο Αλαφούζος και ο Σαββίδης, να το φτιάξουμε. Το 2015 στηρίξαμε την επιλογή του κυρίου Γραμμένου. Είναι ένας δικηγόρος, έντιμος, καθαρός και άμεμπτος.

Ο Σαρρής ήταν ένας καλός άνθρωπος, έντιμος αλλά ήταν μια Φιλιππινέζα της ΕΠΟ με τη μεταφορική έννοια. Σε όλες τις εντολές κατά Μελισσανίδη έρχονταν μάρτυρες με τους ίδιους δικηγόρους και τους ίδιους μάρτυρες.

Είδα ότι ήταν πέναλτι, δεν ξέρω αν ο Γιάχος είχε εικόνα ή όχι, Ήταν έντιμος και καθαρός άνθρωπος, μπορεί να ήταν και λάθος αλλά ήταν τόσο φανερό που έκανε κραχ. Ο Τριτσώνης είπε ότι δεν είδε, κανείς δεν είδε. Μην με ρωτάτε πως λειτουργεί η διαιτησία μέσα στο γήπεδο. Έχει ευθύνη ο διαιτητής της γραμμής αλλά τον πρώτο λόγο τον έχει ο διαιτητής. Το είπα ο Γιάχος και έντιμος άνθρωπος ήταν και καλός διαιτητής. Ήταν τόσο φανερό το λάθος, είπα για ένα σοβαρό λάθος από εκεί και πέρα να κρίνεται εσείς. Εσείς δικάζετε…

Η σημερινή κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη αλλά ποτέ το ποδόσφαιρο δεν θα γίνει γάλα…"

Εισαγγελέας: Ήταν μια δόλια παράβαση;

Μελισσανίδης: Θυμάμαι ότι ήταν καθαρό πέναλτι και το έπνιξαν οι διαιτητές γιατί ήταν μιλημένοι, όλη η Ελλάδα το είδε. Δεν ξέρω αν ήταν στην αρμοδιότητα του Γιάχου ή και του διαιτητή που ήταν στη γραμμή. Ήταν όμως, τόσο φανερό, φαίνεται από εκεί και μόνο ότι ήταν μιλημένο. 

Εισαγγελέας: Υπάρχουν συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά; Θυμάστε κάτι από τον τελικό του '13;

Μελισσανίδης: Ήλεγχαν τη διαιτησία και τα δικαιοδοτικά όργανα. Αυτό τα λέει όλα. 

Εισαγγελέας: Μπορείτε να περιγράψετε συγκεκριμένες πρακτικές;

Μελισσανίδης: Όχι κύριε πρόεδρε. Το μόνο που είχα ακούσει ήταν ότι όποιες Ενώσεις δεν ήταν στο σύστημα της ΕΠΟ, οι διαιτητές πήγαιναν στο ψυγείο. Κάθε τρεις και λίγο στην ΕΠΟ πήγαιναν να με τιμωρήσουν. Ήταν φως φανάρι, ήταν όλα μιλημένα. Ούτε στην ΕΠΟ απέξω, δεν μπορούσαμε να περάσουμε. Ήταν ένα σύστημα με τον Σαρρή που έκανε όλα αυτά που σας είπα προηγουμένως, προς όφελος μιας συγκεκριμένη ομάδας, σας το είπα.

Εισαγγελέας: Γνωρίζετε πραγματικά περιστατικά από τα οποίο προκύπτει ότι ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο;

Μελισσανίδης: Έβλεπα ότι είχε μια υποστήριξη από τη διαιτησία, λεπτομέρειες…

Εισαγγελέας: Με ποιον τρόπο ήλεγχε τη διαιτησία ο Ολυμπιακός;

Μελισσανίδης: "Στο ποδόσφαιρο πάντα μπορεί να υπήρχε μια εύνοια αλλά από το 10 και μετά τα πράγματα είχαν πάρει μια τροπή. Υπήρχε μια εύνοια για μία ομάδα, τον Ολυμπιακός, από μία ομάδα μέσα από την ΕΠΟ. Από τον κ. Σαρρή και τους συνεργάτες του. Εκείνη την εποχή, υπήρχε ένα μπλογκ μέσα στην ΕΠΟ που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας ομάδας. Εκείνη την εποχή υπήρχε ένα μπλογκ μέσα στην ΕΠΟ που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα μιας ομάδας. Ελεγχαν διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Όταν είσαι πρόεδρος στην Ομοσπονδία, ότι θέλεις κάνει. Η ΚΕΔ ήταν υπάλληλοι κανονικοί, όχι όργανο.

Ο Ολυμπιακός εκείνη την εποχή έλεγχε διαιτησία και δικαιοδοτικά όργανα. Όταν έρχεται πόρισμα στην ΕΠΟ του Κορέα, και η ΕΠΟ δεν κάνει τίποτα, αυτό τα λέει όλα, εσείς πως το βλέπετε… Όταν υπάρχουν ένα τσουβάλι κασέτες με αυτά που ακούσαμε, άμα τα διαβάζεις τρομάζεις.

Στην ΚΕΔ πιστεύω ότι ήταν θύματα. Ίσως ήταν και υπάλληλοι. Απόδειξη είναι ότι ο Ζωγράφος που ήταν αρχιδιαιτητής ένα διάστημα, θα σας πω από το 2013 και μετά…. Πριν μου είπαν ότι ήταν ταξιτζής, οπωσδήποτε ήταν διαιτητής, όταν ήταν αρχιδιαιτητής κάποιοι τον χτύπησαν και βρέθηκε στο νοσοκομείο. Όταν σταμάτησε να διαιτητεύει, τον χρησιμοποίησαν και τον έκαναν πρόεδρο στην ΚΕΔ.

Τη μέρα που έγινε το ατύχημα δεν ειδοποίησε ούτε αστυνομία, ούτε δικαιοσύνη, μόνο τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Σαρρή. Αυτό για μένα λέει πολλά. Αυτός τα οργάνωνε όλα, ο αρχιμάγειρας, ο Ζωγράφος. Δεν είμαι χθεσινός εβλεπα διαιτητές που έβαζαν και μπορούσα να καταλάβαινα τι έκαναν. Θυμάμαι από το 13 και μετά με τους διαιτητέε που έβαζαν, τι γίνονταν. Το πιο αποδεδειγμένο ήταν ότι από τον Νοέμβριο έβγαινε ο πρωταθλητής. Τι ψάχνετε; Το κόκκινο φασόλι;

Εγώ μπορώ να πω από το 2013 και μετα. Ποιος έβγαλε τους πίνακες ψάξτε στις κασσέτες της ΕΥΠ

Έπιασα τον Γεωργέα και του είπα τι έγινε: Ο Γεωργέας μου είπε ότι μπήκαν στα αποδυτήρια και μου είπαν να κάτσουμε να χάσουμε και είπα στον προπονητή να με αλλάξει (για τον αγώνα Βέροια - Ολυμπιακός). Μου τα είπε και ο Καλαϊτζίδης αυτά. Όλη η Ελλάδα το ξέρει, ένα τσουβάλι κασέτες τις ΕΥΠ. Κι εγώ λέω  τη γνώμη μου, οι ερωτήσεις σας, δεν με αφήνετε να πω αυτό που θέλω. Με σκρινάρετε.

Δε γνωρίζω πράξεις του Μαρινάκη, μόνο από τις κασέτες. Τότε δεν ήμουν στο ποδόσφαιρο. Αυτό που μπορούσα να καταλάβω, είναι ότι ο Σαρρής σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, από εκεί ξεκινούσαν όλα…"

Στις 10:36 ξεκίνησε η κατάθεση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που υπάρχει δεν θα υπάρξει βίαιη προσαγωγή, καθώς ο Φύσσας πάσχει από N1H1.

Έτσι Εισαγγελέας έδρας Χαρίλαος Λακαφώσης πρότεινε να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του. Το δικαστήριο έχει διακόψει για να αποφασίσει.

Πρόεδρος: "Υπάρχουν και άλλοι τρόπο για να έρθει ένας μάρτυρας, δεν είναι δυνατόν να φωνάζουμε τρεις και να έρχεται ο ένας". 

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας πρότεινε την βίαιη προσαγωγή του Τάκη Φύσσα , καθώς έχει κληθεί για μάρτυρα αλλά δεν βρίσκεται στο Εφετείο.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Χρήστου Σάββα στις 10:24.

Σάββας: Όχι, ιδία γνώση όχι. Τα περιστατικά επιβεβαιώθηκαν επί της ουσίας.Σάββας: Ήταν πολλά τα γεγονότα αλλά δεν μπορώ να τα αποδείξω γιατί θα πρέπει να αναφέρω ονόματα

Δικηγόρος: Εσείς συγκεκριμένο περιστατικό γνωρίζετε με ιδία γνώση.

Σάββας: 2-3 ήταν αλλά έναν τον πίστεψα. Αρκετά πριν από τις εκλογές του 2012.

Δικηγόρος: Γιατί πιστέψατε αυτόν που σας τα είπε

Σάββας: Πολλά γεγονότα, Κυρία πρόεδρε δεν μπορώ να πω ονόματα. Είναι άνθρωποι που μου είπαν ότι ο Παπακωνσταντίνου πριν εκλεγεί στην ΕΠΟ ήταν μέλος της ομάδας. Δεν μπορώ να πω ονόματα.

Πρόεδρος: Αν δεν μας πείτε ονόματα και γεγονότα, δεν θα ληφθεί υπόψιν

Σάββας: Σας είπα, δεν μπορώ να σας πω ονόματα.

Δικηγόρος: Ποια είναι τα γεγονότα;

Σάββας: Δεν μπορώ να πω ονόματα. Και κάποιος άλλος μου είπε και ξέρω γεγονότα που έγιναν.

Δικηγόρος: Υπήρχαν ενέργειες συγκεκριμένες πριν από το 2012 από τον κ. Παπακωνσταντίνου

Σάββας: Η ομάδα αυτή. Ο Σαρρής με απείλησε όταν ήρθε στην Κοζάνη, Οι υπόλοιποι ήταν στην ομάδα. Ο Παπακωνσταντίνου ήταν στην ομάδα αν και δεν είχε εκλεγεί στην ΕΠΟ ακόμη. Είχαν γίνει πάρα πολλά.

Δικηγόρος: Ποιος σας απείλησε;

Σάββας: Με απείλησε ο κύριος Σαρρής.

Σάββας: «Το λέω σήμερα, δεν το είπα μέχρι τώρα. Οι κ, Κουρίδης και ο Παπακωνσταντίνος και συμμετείχε σε αυτό τον πόλεμο εναντίον μου και ο Σαρρής. Η ομάδα είχε και άλλα μέλη που τώρα δεν είναι εδώ».

Πρόεδρος: Το λέτε πρώτη φορά αυτό, γιατί δεν το είπα πριν.

Χρήστος Σάββας: «Στην ΕΠΟ υπήρχε μια ομάδα με επικεφαλής τον νομικό κ. Κουρίδη και αυτή έκανε κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και οι άλλοι που τον πλαισίωναν κάθε φορά. Είναι η ομάδα που έκανε κουμάντο στο ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια. Οι δύο από αυτούς είναι εδώ κατηγορούμενοι, ο Σταθόπουλος και ο Παπακωνσταντίνου, Ο Κουρίδης ήταν ο άνθρωπος που βρίσκονταν πίσω από την κουρτίνα. Είχα συμφωνήσει με την ΚΕΔ για τον αριθμό των διαιτητών στον πίνακα. Δεν θυμάμαι πόσοι ήταν. Μπορεί να ήταν 28, έτσι έκρινε η διοργανώτρια. Ο Κουρίδης συμμετείχε παρασκηνιακά στον καταρτισμό των πινάκων. Ο Σαρρής είπε ότι δεν συμμετείχε αυτός και είπε ότι τους έκαναν αυτοί οι 3. Εννοούσε τον Κουρίδη, τον Σταθόπουλο και τον Παπακωνσταντίνου. Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε τους πίνακες και πριν και μετά. Έγινε ότι γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΠΟ. Κατά την άποψη μου η απόφαση ήταν παράνομη για τους πίνακες. Από αυτή την ομάδα δέχθηκαν τα πάνδεινα, μέχρι και απειλές, ότι θα βρισκόμουν σε χαντάκι. Τις δέχθηκα όταν ήταν η διοίκηση Σαρρή, τη διετία 2012-14. Ο Σταθόπουλος δεν είχε σχέση με τις απειλές. Η ομάδα ήταν πίσω από τις απειλές». 

Η κατάθεση του Χρήστου Σάββα συνεχίζεται ενώ από πλευράς κατηγορούμενων είναι παρόντες οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Δούρος, Μπριάκος και Ηλίας Σπάθας.

Το παρών στην άιθουσα έδωσε από νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα λίγο μετά της 9 ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που συνοδεύεται από τη δικηγόρο Ελευθερία Ρίζου.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags