Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: "Ασπίδα" Σαλπιγγίδη σε Φερέιρα - "Προβληματίζει ο ΠΑΟΚ" - Ατακάρες για διαιτησία και VAR
| 2020-02-03 20:28:00

"Ασπίδα" Σαλπιγγίδη σε Φερέιρα - Πρόβλεψη για τα ντέρμπι στο Κύπελλο - Ατακάρες για διαιτησία, VAR

Sportdog Team
"Ασπίδα" Σαλπιγγίδη σε Φερέιρα - Πρόβλεψη για τα ντέρμπι στο Κύπελλο - Ατακάρες για διαιτησία, VAR

"Προβληματιζει ο ΠΑΟΚ..."

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε στον «Arena Fm 89,4» και παραδέχθηκε πως η εικόνα του ΠΑΟΚ το 2020 προβληματίζει.

Ο «Σάλπι», πάντως, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του Δικεφάλου. τονίζοντας ότι μια αλλαγή προπονητή δεν θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση.

Ο Σαλπιγγίδης αναφέρθηκε και στο χθεσινό ντέρμπι, υποστηρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε δίκαια τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε όμως την πεποίθηση πως ο Δικέφαλος θα έχει το πάνω χέρι στα επερχόμενα ματς Κυπέλλου με τους Πράσινους.

Αναφορικά, με τη διαιτησία, ο παλαίμαχος άσος υπογράμμισε τη χρησιμότητα του VAR, αλλά τόνισε πως δεν του αρέσει να βλέπει γκολ να ακυρώνεται για… χιλιοστά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δικαιούταν τη νίκη. Την πήρε δίκαια. Ο ΠΑΟΚ δεν παρουσιάστηκε σύμφωνα με τις δυνατότητές του, αλλά είναι φυσιολογικό να έχει μια κοιλιά στην απόδοσή του. Δεν μπορεί να είναι σε όλα τα ματς καλός. Αυτό το σερί του αήττητου κάποια στιγμή θα έσπαγε και δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να κάνεις δυο ήττες σε έναν μήνα».

Για τις άσχημες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ στο 2020: «Προβληματίζει είναι η αλήθεια η εικόνα της ομάδας, αλλά όλοι αυτοί που προβληματίζονται πρέπει να ηρεμήσουν για να δούμε τις αποφάσεις των αρμοδίων. Ποιες θα είναι οι επιλογές αυτών που παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος. Η εικόνα μπορεί να παρασύρει. Είτε είναι σε καλή είτε σε κακή κατάσταση μερικοί παίκτες. Φέτος η ομάδα είχε απουσίες στην αρχή, εντάχθηκαν κάποια παιδιά μετά από τραυματισμούς (Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο). Στα τελευταία ματς είδαμε τον Εσίτι να παίζει αρκετά στο χώρο του κέντρου. Ίσως χρειάζονται κάποιοι αυτοματισμοί στη λειτουργία της ομάδας για να τους βρει ο προπονητής και να δούμε πως θα αντεπεξέλθει η ομάδα. Δεν μπορώ να ξέρω τι προβλήματα αντιμετωπίζει εκ των έσω ο ΠΑΟΚ, αλλά ελπίζω να λυθούν και η ομάδα να επιστρέψει στις επιτυχίες σύντομα».

Για τους αγώνες κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Η ομάδα ελπίζω ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες στα παιχνίδια του κυπέλλου. Είναι πιο ποιοτική ομάδα από τον Παναθηναϊκό και έχει το πάνω χέρι στο μεταξύ τους ζευγάρι, καθώς μιλάμε για 180 λεπτά».

Για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος: «Ήταν αναμενόμενο από την αρχή της χρονιάς, ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Είναι οι πιο πλήρεις ομάδες σε σχέση με τις υπόλοιπες. Στις λεπτομέρειες θα κριθεί ο τίτλος και όποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση στα πλέι-οφ, θα το πάρει. Και μέσα στη ροή της κανονικής διάρκειας κρίνονται πράγματα φυσικά, αλλά δεν νομίζω να ήρθε η καταστροφή για τον ΠΑΟΚ με δυο ήττες. Δεν δίνω προβάδισμα σε κάποια από τις δυο ομάδες πάντως. Δεν θα είναι καθαρό πλεονέκτημα αν μια ομάδα τερματίσει 2-3 βαθμούς πάνω στο πρωτάθλημα».

Για μια ενδεχόμενη αλλαγή προπονητή: «Δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή λύση να αλλάξει προπονητή η ομάδα τώρα. Έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο από το καλοκαίρι και καλό θα είναι να δίνεται χρόνος σε όλους τους προπονητές να δουλέψουν. Όλοι θα κριθούν στο τέλος. Εξαιρούνται οι πολύ άσχημες εμφανίσεις βέβαια, αλλά η τωρινή εικόνα δεν είναι καταστροφική. Ο ΠΑΟΚ είναι σε τροχιά πρωταθλήματος και κυπέλλου».

Για τα άσχημα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι: «Είναι λογικό να προβληματίζει αυτό το στατιστικό και πρέπει να λυθεί. Αν μείνει ο προπονητής και δουλέψει, έχει την δυνατότητα ο ΠΑΟΚ να κερδίσει πολλά ντέρμπι. Το ρόστερ είναι ποιοτικό και καλύτερο από αυτές τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στα ντέρμπι».

Για το VAR και τους ξένους διαιτητές: «Έχει γίνει κίνηση να βελτιωθεί και να γίνει πιο δίκαιο το ποδόσφαιρο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε βέβαια τις συχνές διακοπές ρυθμού στις αναμετρήσεις. Δεν είναι ωραίο αυτό για τους ποδοσφαιριστές και για τους φιλάθλους. Βοηθάει όμως το VAR και πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά, να παίρνονται πιο γρήγορες αποφάσεις. Από την άλλη, αυτό που δεν μου αρέσει είναι να κρίνονται τα γκολ στα χιλιοστά, για οφσάιντ. Το θεωρώ υπερβολή αυτό το πράγμα».

Για τη ζωή του μετά το ποδόσφαιρο: «Μέσα στα γήπεδα μεγάλωσα, είναι ένας οικείος χώρος για εμένα, τον αγαπώ. Σταμάτησα και αφιερώνω περισσότερο κόσμο στην οικογένειά μου πλέον, αλλά αν προκύψει κάτι που θα μου αρέσει, μπορεί να επιστρέψω σε πόστο του ποδοσφαίρου. Δεν μιλάω για προπονητική όμως. Δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι, γιατί δεν μου ταιριάζει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags