Facebook Pixel Παναιτωλικός - ΑΕΚ: Την... πάτησε στο Αγρίνιο η ΑΕΚ – Ανοιχτοί "λογαριασμοί" για τη ρεβάνς, το άξιζε ο Παναιτωλικός (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-02-05 18:54:00

Την... πάτησε στο Αγρίνιο η ΑΕΚ – Ανοιχτοί "λογαριασμοί" για ρεβάνς, το άξιζε ο Παναιτωλικός (Vid)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Την... πάτησε στο Αγρίνιο η ΑΕΚ – Ανοιχτοί "λογαριασμοί" για ρεβάνς, το άξιζε ο Παναιτωλικός (Vid)

Μοιρασιά 1-1 με την Ένωση να είναι μην καλή και να προβληματίζει.

Παναιτωλικός - ΑΕΚ: Στο 1-1 έμειναν Παναιτωλικός και ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση ήταν καλύτερη στο πρώτο μισάωρο και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 32’ με ωραία κεφαλιά του Σβάρνα, ωστόσο η ομάδα του Αγρινίου μετά το γκολ ισορρόπησε το ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει δικαίως σε 1-1 με τον Ντάουντα στο 60’.

Ο Μάσιμο Καρέρα πάντως, εκτός από το 1-1 που αφήνει τα πάντα ανοιχτά για τη ρεβάνς και τη μετριότατη εμφάνιση της ΑΕΚ σήμερα στο Αγρίνιο, προβληματίζεται και για τον τραυματισμό του Αλμπάνη ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο στο 23’ και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάκωση.

Τους... πήρε Σβάρνα

Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι εμφανώς επηρεασμένες από τον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο και το σχεδόν άδειο γήπεδο. Ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καλός, ενώ τα δεδομένα άλλαξαν για την ΑΕΚ στο 23’ όταν ο Αλμπάνης αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο και τη θέση του πήρε ο Αραούχο.

Η Ένωση πάντως είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τον Μάνταλο να είναι ο κορυφαίος του γηπέδου, προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις, κόντρα στον Παναιτωλικό που είχε κλείσει με επιτυχίες όλες τις διόδους προς την περιοχή του. Τελικά, στο 32’ ήρθε το γκολ για τον Δικέφαλο από στημένη μπαλιά. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, ο Λιβάγια πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Σβάρνας πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, με το κεφάλι από κοντά!

Μετά το 0-1 πάντως ο Παναιτωλικός βελτιώθηκε, βγήκε μπροστά κι έψαξε την ισοφάριση, κλείνοντας στο μισό γήπεδο την ΑΕΚ. Στο 36’ μάλιστα έχασε και τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μουνιέ έβγαλε ωραία τη σέντρα για τον αμαρκάριστο εντός περιοχής Κέβιν, όμως αυτός σούταρε από κοντά ψηλά άουτ. Έτσι λοιπόν, το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με την Ένωση στις καθυστερήσεις να χάνει μία καλή ευκαιρία, όταν ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα με αυτοθυσία και ωραίο τάκλιν, πάσαρε στον Λιβάγια, ωστόσο το σουτ του τελευταίου έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Το άξιζε ο Παναιτωλικός!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να είναι και πάλι καλύτερος και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, απέναντι σε μία ΑΕΚ που έπαιζε πολύ αμυντικά και είχε δώσει την μπάλα στον αντίπαλό της. Τελικά, οι Αγρινιώτες βρήκαν το πολυπόθητο γκολ το οποίο και άξιζαν στο 60’ με τη... βοήθεια του Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός στόπερ αρχικά έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα και ο Ρόσα με ωραία κάθετη (ο Τσιγκρίνσι βρήκε την μπάλα και της άλλαξε λίγο πορεία) έδωσε ασίστ στον Ντάουντα ο οποίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Τσιντώτα κι έγραψε το 1-1.

Από το γκολ και μετά η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, ο Καρέρα πέρασε τον Σιμάνσκι αντί του Σαμπανάτζοβιτς και έπαιξε πιο επιθετικά, με τον Παναιτωλικό πάντως να προσπαθεί συνεχώς να βγει στην κόντρα. Η Ένωση πήρε την κατοχή της μπάλας, απείλησε με ένα καλό σουτ του Αραούχο στο 77’ που κόντρα κι έφυγε κόρνερ, ενώ στο 84’ έχασε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία, όταν ο Λιβάγια βρήκε τον Σιμάνσκι, όμως το πλασέ του τελευταίου στην κίνηση έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Τελικά, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags