Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Άλμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ - "Καθάρισε" με Βιεϊρίνια, Βαρέλα - Φωνάζει για τη διαιτησία ο ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-02-05 23:23:00

Άλμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ - "Καθάρισε" με Βιεϊρίνια, Βαρέλα - Φωνάζει για τη διαιτησία ο ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Άλμα πρόκρισης για ΠΑΟΚ - "Καθάρισε" με Βιεϊρίνια, Βαρέλα - Φωνάζει για τη διαιτησία ο ΠΑΟ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη νίκη με 2-0 για τον Δικέφαλο.

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΟΚ, που «καθάρισε» με 2-0 τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και έχει το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Δικέφαλος έφτασε στη νίκη με γκολ των Βιεϊρίνια με πέναλτι (34’) και Βαρέλα (72’), ενώ είχε ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών και δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που «πάτησε» τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή.

Πάντως, οι Πράσινοι εκφράζουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία και συγκεκριμένα για το πέναλτι που έφερε το 1-0 του ΠΑΟΚ, για το οποίο φωνάζουν πως ο Ινσούα έχει βρει μπάλα και όχι τα πόδια του Πέλκα.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και έκλεισε στα καρέ του έναν Παναθηναϊκό που αδυνατούσε να αναπτυχθεί, έκανε πολλά λάθη και πάλευε να απορροφήσει την έντονη πίεση του Δικεφάλου. Πάντως, οι Πράσινοι έβγαλαν το πρώτο τέταρτο δίχως να δεχθούν κλασική ευκαιρία παρά τις συνεχείς επισκέψεις του ΠΑΟΚ στην περιοχή τους. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 7’, όταν ο Λημνιός βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο Διούδης πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 15’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Κουρμπέλη να σουτάρει από μακριά, την μπάλα να κοντράρει αλλάζοντας πορεία και τον Πασχαλάκη να κάνει δύσκολη απόκρουση.

Η φούρια του ΠΑΟΚ άρχισε να κοπάζει μετά το 20’ και ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να βγάλει ορισμένες επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Στην καλύτερη ευκαιρία του Τριφυλλιού ο Χατζηγιοβάνης πλαγιοκόπησε από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Μακέντα έπιασε… αέρα.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε με… μανία από την αρχή του αγώνα στο 34’, με σκόρερ τον Βιεϊρίνια από τη βούλα του πέναλτι. Ο Πέλκας έγινε αποδέκτης της μπάλας έπειτα από κλέψιμο του Βαρέλα και κάθετη του Μπίσεσβαρ, έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του Ινσούα και ο διαιτητής Σέρερ έδωσε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια για το 1-0 στο 34’. Πάντως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν έντονα ζητώντας αρχικά φάουλ του Βαρέλα στον Μπουζούκη και υποστηρίζοντας πως στη συνέχεια ο Ινσούα έχει βρει την μπάλα και όχι τα πόδια του Πέλκα.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, έχοντας ως μοναδική καλή στιγμή ένα αδύναμο σουτ του Χατζηγιοβάνη που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Μπίσεσβαρ να κάνει ωραίο φαλτσαριστό σουτ στο 49’ και να υποχρεώνει τον Διούδη σε δύσκολη επέμβαση. Ο Παναθηναϊκός πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως ήταν ανούσιος, απειλώντας μόνο με δύο μακρινά σουτ από Κουρμπέλη (55’) και Νάγκι (56’). Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0.  Στο 63’ ο νεοσειλθόντας Λάμπρου έκλεψε την μπάλα και έφυγε τετ α τετ με τον Διούδη, τον πέρασε, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει από πλάγια θέση και βγήκε εκτός μαζί με την μπάλα.

Ο Λάμπρου έκανε αισθητή την παρουσία του και στο 71’, όταν πήρε φοβερή κάθετη μπαλιά από τον Γιαννούλη, όμως αστόχησε εκ νέου σε τετ α τετ, με τον Διούδη να αποκρούει με τα πόδια. Ο Παναθηναϊκός δεν άκουσε το… καμπανάκι του κινδύνου και είδε την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά. Στο 72’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε φάουλ, ο Ινσούα ξεχάστηκε, καλύπτοντας τον Βαρέλα, και αυτός έκανε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά!

Μετά το δεύτερο γκολ, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να τα έχει… χαμένα για αρκετά λεπτά, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να φτάσει μια ανάσα από τρίτο, αλλά και πάλι ο Λάμπρου δεν μπόρεσε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή στο 80’, με τον Διούδη να μπλοκάρει το αδύναμο σουτ του. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ανήκε ξανά στον ΠΑΟΚ, με πρωταγωνιστή εκ νέου τον Λάμπρου, που νικήθηκε από τον καταπληκτικό Διούδη σε σκαστή κεφαλιά στο 86’.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν φάνηκε τόσο στην κανονική ροή του ματς, όμως ήταν και πάλι καθοριστικός δίνοντας τη λύση στον ΠΑΟΚ μέσω δύο στημένων φάσεων. Πέτυχε το 1-0 ευστοχώντας σε πέναλτι και έδωσε την ασίστ στον Βαρέλα για το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Αμπέλ Φερέιρα κατέβασε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον και Γιαννούλη στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Οι Μαουρίσιο και Μίσιτς αποτέλεσαν το δίδυμο του άξονα, ο Λημνιός κινήθηκε στα δεξιά και ο Μπίσεσβαρ, με τον Πέλκα πίσω από τον σέντερ φορ, Σφιντέρσκι.

Με τον ίδιο σχηματισμό (4-2-3-1) παρέταξε ο Γιώργος Δώνης τον Παναθηναϊκό. Τερματοφύλακας ο Διούδης, δίδυμο στόπερ οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας, δεξί μπακ ο Γιόχανσον και αριστερό ο Ινσούα. Στον άξονα έπαιξαν οι Ανουάρ και Κουρμπέλης, μπροστά τους ο Ζαχίντ, στα άκρα οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μακέντα.

Η ΦΑΣΗ: Το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ «σήκωσε» μεγάλη συζήτηση, καθώς ο Ινσούα φαίνεται να βρίσκει και όχι το πόδι του Πέλκα. Η απόφαση του Σέρερ δεν άλλαξε ούτε μετά την εξέταση της φάσης από το VAR, προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (62’ Λάμπρου), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι (82’ Άκπομ).

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Ανουάρ (77’ Δώνης), Μπουζούκης (81’ Περέα), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (54’ Νάγκι), Μακέντα.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags