Facebook Pixel "ΣΟΚ": Πόσα παίρνουν οι Πειραιώτες για Κούτρη - Μόνο ο Ολυμπιακός
| 2020-02-07 14:59:00

"ΣΟΚ": Πόσα θα πάρουν οι Πειραιώτες για Κούτρη - 40% πάνω από Μορ - Μόνο ο Ολυμπιακός!

του Παναγιώτη Νικολάου
"ΣΟΚ": Πόσα θα πάρουν οι Πειραιώτες για Κούτρη - 40% πάνω από Μορ - Μόνο ο Ολυμπιακός!

Νέο εξωπραγματικό deal στο λιμάνι. Έχουν ξεφύγει λέμε...

Το ότι ο Ολυμπιακός ξέρει να κάνει deals στα επίπεδα και στα μέτρα που θέλει, αποδεικνύεται πλειστάκις τα τελευταία χρόνια. Και δεν φαίνεται μόνο από τις πωλήσεις που έχουν πετύχει οι "ερυθρόλευκοι" και τα ρεκόρ που κατέχουν στις μεταγραφικές ποδοσφαιριστών τους σε ομάδες του εξωτερικού. 

Τα μικρά, αυτά που δεν πιάνουν το μάτι είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά. Ο Λεονάρντο Κούτρης είναι πρακτικά "υποβιβασμένος" σε ρόλο (μόνιμου) αναπληρωματικού του Τσιμίκα εδώ και έναν χρόνο. Προσπάθησαν σε τρεις διαδοχικές περιόδους να τον πουλήσουν, παρά τις περί του αντιθέτου φήμες, ουσιαστική και προσοδοφόρος πρόταση, δεν έφτασε στον Πειραιά.

Έτσι, πρακτικά, η επιλογή του δανεισμού στη Μαγιόρκα (ομάδα που ήταν και αυτή που είχε κυνηγήσει τον διεθνή αριστερό μπακ και στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου) αποτέλεσε μονόδρομο για τον Ολυμπιακό. 

Από τη στιγμή λοιπόν που φάνηκε πως δεν υπήρχε περιθώριο συμφωνίας ούτε σε ενδεχόμενο αγοράς του Κούτρη από τον ισπανικό σύλλογο, αλλά ούτε και να μπει κάποια ρεαλιστική option αγοράς από τους νησιώτες (δεν θα μπορούσε να γίνει εφόσον δεν είναι δεδομένο -κάθε άλλο- πως θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Πριμέρα), τότε το μόνο που απέμενε ήταν ο απλός, ο σκέτος δανεισμός του Κούτρη ως το τέλος της σεζόν.

Οπερ και εγένετο. Αγωνιστικά, είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Κούτρης θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη Μαγιόρκα, θα παίξει σε μια "πασαρέλα" που κανείς δεν ξέρει σε τι μπορεί να οδηγήσει, μα το... πιπεράτο είναι άλλο. Ο Oλυμπιακός, ως ενοίκιο για τον δανεισμό του Κούτρη θα εισπράξει 550.000 ευρώ. Για να καταλάβουμε λοιπόν τα μεγέθη, το ποσό αυτό είναι 40% μεγαλύτερο από το ποσό που γράφτηκε πως θα δώσουν οι "ερυθρόλευκοι" για τον δανεισμό του Εμρε Μορ.

Το κόστος δηλαδή, το άμεσο, ως το τέλος της σεζόν, για τον δανεισμό του φύσει αντικαταστάτη του Ποντένσε, καλύπτεται (και  με το παραπάνω) από τον δανεισμό του αναπληρωματικού αριστερού μπακ των "ερυθρόλευκων"...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκπλήξεις Μαρτίνς! Αυτούς βάζει με Ατρόμητο - Πάλι ο μικρός δίπλα στον Σεμέδο - Έξω Φορτούνης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags