Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Επανάσταση" στον ΠΑΟ - Θέλει να γίνει... Κουρμπέλης - Δε μασάει ο Ρόκα - Τον "σκοτώνουν";
| 2020-02-07 20:45:00

"Επανάσταση" στον ΠΑΟ - Θέλει να γίνει... Κουρμπέλης - Δε μασάει ο Ρόκα - Τον "σκοτώνουν";

του Νίκου Στεργίου
"Επανάσταση" στον ΠΑΟ - Θέλει να γίνει... Κουρμπέλης - Δε μασάει ο Ρόκα - Τον "σκοτώνουν";

Γιατί δεν... τρελαίνει; Πόσα ζητάει και τι θα συμβεί; Όλα εδώ...

Ανοιχτά μέτωπα ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά. Και δεν χρειάζεται να ανοίξει άλλα μέχρι να κλείσει τα υφιστάμενα. Το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων του Ινσούα και του Γιόχανσον (και δευτερευόντως του Δώνη) είναι το μείζον. Μετά, λογικά, θα πάρουν σειρά οι περιπτώσεις των Νατζ και Ανουάρ και κατά πόσον αμφότεροι θα μπορέσουν να επεκτείνουν -με οποιονδήποτε τρόπο- την παραμονή τους στο ρόστερ των "πράσινων" και την ερχόμενη σεζόν.

Από εκεί και πέρα όμως, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στο sportdog, ο Τσάβι Ρόκα δεν θέλει να… χρονίζει καταστάσεις. Θα βάλει λοιπόν (από νωρίς) μπροστά το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2021. Στην κορυφή φυσικά αυτής της λίστας είναι ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη φροντίσει βέβαια να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή με την προσθήκη του Καρλίτος, ο οποίος και θα είναι διαθέσιμος από την επόμενη σεζόν, ωστόσο η περίπτωση του Ιταλού είναι σημαντική.

Ο βασικός φορ του "τριφυλλιού" πέρυσι πέτυχε 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα τρία με πέναλτι, τα άλλα τρία κόντρα στον… ανύπαρκτο στη Super League Απόλλωνα και τα δύο τελευταία στο αδιάφορο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό. Φέτος, βρίσκεται σε τροχιά κατάρριψης της δικής του επίδοσης, μετρώντας ήδη 9 γκολ. Τα 5 όμως εξ αυτών έχουν έρθει από τη "βούλα".

Επιδόσεις που για (οποιονδήποτε) βασικό επιθετικό, δεν "τρελαίνουν". Σίγουρα, η χρησιμότητα και ο ρόλος του Μακέντα είναι πολύπλευρος στην επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού, αλλά για κάθε επιθετικό, τα νούμερα είναι αυτά που τον κρίνουν (και προφανώς αυτά συνίστανται στα γκολ που πετυχαίνει) και αυτά που του εξασφαλίζουν συμβόλαια και μεταγραφές.

Στον Παναθηναϊκό είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την αγωνιστική προσφορά και τον συνολικό ρόλο που έχει ο Μακέντα στα αποδυτήρια, ωστόσο στις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν (όποτε ξεκινήσουν) θα παίξουν ρόλο τα πάντα. Και ειδικά ως προς τη σύγκλιση των δύο πλευρών, αφού θεωρείται δεδομένο πως ο 28χρονος φουνταριστός θα ζητήσει περισσότερα από τις 330.000 ευρώ που εισπράττει ετησίως, πλησιάζοντας σε αποδοχές αυτές που προβλέπονται στο νέο συμβόλαιό του Κουρμπέλη (500.000 ευρώ).

Φυσικά, σε περίπτωση που δεν προκύψει συμφωνία, ο Μακέντα θα έχει έναν ακόμη χρόνο στο συμβόλαιο του, με τον Παναθηναϊκό όμως σε μια τέτοια περίπτωση να είναι ανοικτός (ου μην και κυνηγήσει…) σε πρόταση για την παραχώρησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αδιανόητη ατάκα του Ελβετού διαιτητή της Τούμπας - Τι είπε μετά το "ντου" από τον ΠΑΟ!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags