Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: "Αυτά θα κάνει ο Βλάνταν στον ΠΑΟΚ - Έβγαλε Μασούρα - Καψούρα του Ίβιτς - Κοντά σε Ολυμπιακό"
| 2020-02-08 20:45:00

"Αυτά θα κάνει ο Βλάνταν στον ΠΑΟΚ - Έβγαλε Μασούρα - Καψούρα του Ίβιτς - Κοντά σε Ολυμπιακό"

του Γιώργου Κτενά
"Αυτά θα κάνει ο Βλάνταν στον ΠΑΟΚ - Έβγαλε Μασούρα - Καψούρα του Ίβιτς - Κοντά σε Ολυμπιακό"

Αποκαλύψεις για τον Σέρβο τεχνικό. "Είπε όχι σε τρελά λεφτά".

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Το όνομα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς συνδέθηκε με τον ΠΑΟΚ και το sportdog επικοινώνησε με τον Θοδωρή Βασίλη που γνωρίζει άριστα τον Σέρβο προπονητή, από την θητεία του στον Πανιώνιο.

Άριστος γνώστης στο ρεπορτάζ των Κυανέρυθρων, ανέλυσε την ποδοσφαιρική φιλοσοφία τού Μιλόγεβιτς, αν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του Δικέφαλου, αλλά και ποιες αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα μπορεί να κάνει στην ομάδα.

Πώς είναι ως προπονητής ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, πώς συμπεριφέρεται στις προπονήσεις, ποιες σχέσεις έχει με τους παίκτες του;

Είναι ένας προπονητής αυστηρός εκεί που πρέπει και πατέρας σε άλλες καταστάσεις. Δουλεύει πολύ στις προπονήσεις και δεν θέλει να βλέπει χαλαρότητα, είναι αυστηρός εκεί γιατί θεωρεί ότι οι προπονήσεις είναι ο καθρέφτης για την ενδεκάδα. Δεν καταλαβαίνει από ονόματα και είναι δίκαιος με τους παίκτες του. Παράλληλα όμως αναπτύσσει και διαπροσωπικές σχέσεις με τους παίκτες είναι εκεί να ακούσει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επίσης, είναι ένας προπονητής που δεν είναι δογματικός. Στον Πανιώνιο θυμάμαι είχε προσπαθήσει αρχικά να περάσει άλλο σύστημα αλλά βλέποντας ότι οι παίκτες έδειχναν να δυσκολεύονται το άλλαξε με απόλυτη επιτυχία με τον Πανιώνιο να κάνει απίστευτα πράγματα την σεζόν 2016-17 και όλοι οι παίκτες να πίνουν νερό στο όνομα του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σεζόν που κάνει ο Μασούρας σε εκείνο το πρωτάθλημα.

Είναι χωρίς ομάδα εδώ και κάμποσο καιρό, γνωρίζουμε αν είναι στις προθέσεις του να εργαστεί ξανά άμεσα ή όχι;

Δεν είναι καιρό, μόλις τον Δεκέμβριο αποχώρησε από τον Ερυθρό Αστέρα και μάλιστα μετά από δική του απόφαση, θεωρώντας ότι ο κύκλος του στους πρωταθλητές Σερβίας είχε ολοκληρωθεί μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας. Μάλιστα, ο ίδιος αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης από την σερβική ομάδα με τρελά λεφτά για τα δεδομένα της χώρας. Αρχικά ήθελε λίγο να πάρει μια ανάσα, να αποσυμπιεστεί γιατί 2,5 χρόνια στην σπουδαιότερη ομάδα της χώρας φέρνουν πίεση. Βεβαίως και είναι στις προθέσεις του να εργαστεί αρκεί να είναι ένα πρότζεκτ που τον καλύπτει. Και το κριτήριο δεν είναι το οικονομικό, αρκεί να υπάρχει όμως μια πρόταση που θα τον καλύπτει στα πάντα.



Το όνομά του έχει συνδεθεί με τον ΠΑΟΚ, θεωρείς ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή λύση (τώρα ή το καλοκαίρι) για μια ομάδα με την πίεση που υπάρχει στον Δικέφαλο για τίτλους και επιτυχίες;

Οπως είπα και πιο πάνω αν ένας άνθρωπος μπορεί να διαχειριστεί την πίεση είναι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Οταν έχεις μείνει για 2,5 χρόνια στον πάγκο του Ερυθρού Αστέρα δε νομίζω ότι θα αποτελέσει πρόβλημα ένας ελληνικός πάγκος. Το καλό για τον Βλάνταν είναι ότι γνωρίζει απόλυτα την ελληνική πραγματικότητα, ξέρει καλά τα πεπραγμένα εδώ στην χώρα μας οπότε δεν θα έχει θέμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιλια Ιβιτς τον ήθελε σαν τρελός στην ΑΕΚ πριν έρθει ο Μάσιμο Καρέρα, ενώ και με τον Ολυμπιακό είχε βρεθεί κοντά, δύο φορές μάλιστα. Αλλά επειδή γνωρίζω τον χαρακτήρα του προφανώς και θα προτιμούσε να αναλάβει μια ομάδα στην αρχή της σεζόν για να περάσει από την αρχή τη φιλοσοφία του.

Πώς του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του, με βάση όσα είδαμε στον Πανιώνιο; Ο ΠΑΟΚ πέρασε από το στιλ τού Λουτσέσκου σε εκείνο του Φερέιρα. Ταιριάζει το στιλ του Μιλόγεβιτς με κάποιου εκ των δύο;

Είναι θιασώτης του 4-2-3-1, θέλει οι ομάδες του να έχουν την κατοχή να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο, με γρήγορα μετάβαση στο τρανζίσιον. Γενικά οι ομάδες του παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο όπως είχε κάνει και ο δικός του Πανιώνιος αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος δύο σερί σεζόν τον έβαλε στους ομίλους του Champions League κερδίζοντας μάλιστα και τη Λίβερπουλ του Κλοπ.

Με βάση την εικόνα του Πανιωνίου, ποιοι παίκτες τού ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ακόμα καλύτερα από τον Μιλόγεβιτς; Ποιοι παίκτες του αρέσουν δηλαδή;

Αρχικά να πούμε ότι ο Μιλόγεβιτς είναι ένας προπονητής που καταφέρνει και βγάζει τον καλύτερο εαυτό από κάθε παίκτη. Είναι ένας προπονητής που ενδιαφέρεται για τον παίκτη, δημιουργεί σχέση μαζί του, μιλάει προσπαθεί να μάθει τα προβλήματα του τι τον ενοχλεί τι του αρέσει και να τον ενσωματώσει στο γκρουπ. Γιατί καλώς η κακώς μια ομάδα είναι κι ένα είδος οικογένειας. Είναι αυστηρός στις προπονήσεις θέλει να λειτουργούν όλα στην εντέλεια, καθώς και σε θέματα πειθαρχίας, άλλωστε υπάρχουν και οι διακριτοί ρόλοι στην ομάδα. Του αρέσει να δουλεύει με μικρούς, δούλεψε αρκετά και στον Ερυθρό Αστέρα έβγαλε παίκτες που πουλήθηκαν στη συνέχεια με αρκετά λεφτά, και δεν διστάζει να ρίξει στα βαθιά νεαρούς παίκτες αν του δείξουν ότι το αξίζει. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη ανατροπή με Πρίγιοβιτς - Σκάει τρελή... βόμβα - Έκλεισε η μεγάλη συμφωνία!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags