Facebook Pixel ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Ανάλυση ρτου Σάκη τσιώλη στο sportdog!
| 2020-02-09 14:05:00

"Αποκάλυψη" Τσιώλη: "Η ΑΕΚ... έσωσε τον Δώνη, θα είχε τελειώσει! - Ποιος ΠΑΟΚ; Τσ. Λιγκ ο ΠΑΟ"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Αποκάλυψη" Τσιώλη: "Η ΑΕΚ... έσωσε τον Δώνη, θα είχε τελειώσει! - Ποιος ΠΑΟΚ; Τσ. Λιγκ ο ΠΑΟ"!

Τρέλα για Σιμάνσκι και Ζαχίντ. Τρομερή ανάλυση στο sportdog.

Τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη, λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με την τιμωρία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, οι οποίες μετά τον νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή κινδυνεύουν με αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών. 

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στο sportdog για το αθηναϊκό κλάσικο και υποστήριξε, ότι το Τριφύλλι δεν καίγεται για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Γι'αυτό θα χτυπήσει τον αγώνα με την Ένωση, προκειμένου  να επωφεληθεί βαθμολογικά. Θεωρεί, ότι καμία ομάδα δεν θα κάνει ροτέισον.

Παράλληλα, ο έμπειρος τεχνικός απέδωσε την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού στην επική νίκη με ανατροπή κόντρα στην ΑΕΚ τον πρώτο γύρο, αλλά την προσθήκη του Ζαχίντ στην εξίσωση. Ο Τσιώλης στάθηκε στην παρουσία του Σιμάνσκι στον Δικέφαλο.

Πώς σας φαίνεται η ΑΕΚ με Καρέρα;

«Η ΑΕΚ θα κριθεί τώρα, στα μεγάλα παιχνίδια. Μέχρι τώρα οι ομάδες που αντιμετώπισε, με τη φανέλα μπορείς να τις κερδίσεις. Τον Καρέρα λοιπόν θα τον δούμε στα ντέρμπι. Γι' αυτό περιμένω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το αθηναϊκό ντέρμπι και θα είμαι στο ΟΑΚΑ για να το παρακολουθήσω».

Ποια είναι η άποψή σας για το μοίρασμα της τράπουλας που έχει καταφέρει ο Ιταλός; Για παράδειγμα ο Βασιλαντωνόπουλος έπαιξε για πρώτη φορά 11άδα στην ΑΕΚ στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό.

«Για μένα ο Βασιλαντωνόπουλος είναι πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Στο 3-5-2 είναι μία πάρα πολύ καλή λύση».

Ποια είναι η άποψή σας για τον Σιμάνσκι;

«Μου αρέσει πάρα πολύ. Γενικά έχω πολύ καλή άποψη για τους Πολωνούς ποδοσφαιριστές. Είναι επαγγελματίες με πολύ καλή σωματοδομή. Είναι αθλητικοί τύποι. Τους Πολωνούς τους έχω σε εκτίμηση από όταν αγωνιζόμουν. Στην ΑΕΛ, τη δεκαετία του '80 είχαμε τον Κριστόφ Αντάμτσικ και τον Καζιμίρ Κμίετσικ. Αυτή ήταν η πρώτη εμπειρία μου με Πολωνούς. Ήταν τρομεροί. Με αυτούς πήραμε το Κύπελλο Ελλάδας στη Λάρισα. Μιλάμε για φοβερά παιδιά. Ήταν αθλητές που πρόσεχαν τη ζωή τους και προπονούνταν πολύ. Χαρακτηριστικό τους ήταν η πειθαρχία τους. Εγώ προσπαθούσα να είμαι συνεχώς πίσω από τον Κμίετσικ, ο οποίος έπαιζε οχταροδεκάρι. Παρατηρούσα τη συμπεριφορά του, πως γυμναζόταν και πως σκεφτόταν το ποδόσφαιρο. Για να μην μακρηγορούμε, είναι μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ, ότι έχει ένα ανασταλτικό χαφ όπως ο Σιμάνσκι που πατάει περιοχή. Έχει έναν επιπλέον παίκτη μέσα στις τέσσερις γραμμές».

Θεωρείτε, ότι ο Αραούχο θα βοηθήσει;

«Το 3-5-2 με τον Αραούχο και τον Λιβάγια μπροστά και τον Μάνταλο από πίσω είναι ένα σύστημα που βοηθάει πάρα πολύ. Μου αρέσει που έχει ξεκινήσει βασικό τον Αργεντινό στα τελευταία δύο παιχνίδια. Τον προετοιμάζει για τα πλέι οφ. Θέλει να αποκτήσει ρυθμό».

Πού αποδίδετε την αγωνιστική άνοδο του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό;

«Μετά από τόσους μήνες, θα έκανε και έναν καλό μήνα. Είναι πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό το μομέντουμ της νίκης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο αλλά και η νίκη με τα Γιάννινα. Η ανατροπή με την Ένωση ήταν το παιχνίδι που έσωσε τον Δώνη. Αλλιώς θα είχε τελειώσει. Με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ καλός στον ανασταλτικό τομέα. Η αγωνιστική του συμπεριφορά ήταν άψογη όπως σε όλα τα ντέρμπι. Πάντα έχει καλή αμυντική συμπεριφορά, οι γραμμές είναι κοντά. Ο Παναθηναϊκός είναι σε καλό φεγγάρι ίσως γιατί έχει σταθεροποιηθεί η 11άδα, έχει πάρει ψυχολογία και την 4η θέση».

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου πως σας φαίνονται;

«Δύσκολα θα βάλει κάποιον με την ΑΕΚ. Δεν γίνεται να βγει ο Κουρμπέλης με τον Δώνη. Δεν μπορεί να μην παίξει ο Χατζηγιοβάνης με τον Μπουζούκη, αλλά και ο Μακέντα. Ο Ζαχίντ μου αρέσει πολύ. Έχει καλή επαφή με τη μπάλα και κατεύθυνση στο γήπεδο. Μπορεί να πασάρει. Είναι μία θετική περίπτωση. Πάνω εκεί πάτησε ο Παναθηναϊκός, ανέβηκε και πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε».

Θεωρείτε ότι θα δούμε αλλαγές σε πρόσωπα στην 11άδα; Γιατί στο ρεπορτάζ αναπαράγεται η πιθανότητα να γίνει ροτέισον ενοψει του επαναληπτικού του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ...

«Ποιος ΠΑΟΚ; Δεν νομίζω. Θεωρώ, ότι στο μυαλό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι να φτάσουν την ΑΕΚ. Με μία νίκη ο Παναθηναϊκός πλησιάζει πολύ την τρίτη θέση (σ.σ. Έχει 37 βαθμούς έναντι 41 της Ένωσης). Δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει με την υπόθεση που αφορά τον ΠΑΟΚ. Αν τιμωρηθεί με αφαίρεση 10 βαθμών τότε ο Παναθηναϊκός θα θέλει να επωφεληθεί των καταστάσεων. Αν χάσει βαθμούς ο ΠΑΟΚ, τότε η ΑΕΚ θα είναι αυτή που θα διεκδικήσει τη δεύτερη θέση για το Champions League. Αν κερδίσει όμως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κυνηγήσει και αυτός αυτόν τον στόχο. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Παναθηναϊκός δεν θα προφυλάξει κανέναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Για τον Παναθηναϊκό είναι τα πάντα αυτό το ματς. Δηλαδή αν βγάλει τον Μακέντα ποιον θα βάλει; Για να τον έχει έτοιμο για τον ΠΑΟΚ. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα κάνει ροτέισον καμία από τις δύο ομάδες. Το ντέρμπι έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πληροφορία-βόμβα πριν το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός! Φήμες για... μεταγραφή - Ποια ομάδα είναι η τυχερή;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags