Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Πήρε το ντέρμπι με γκολάρα Αραούχο η Ένωση (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-02-09 21:27:00

Μόνος του πήρε την... σούπα με ΠΑΟ ο Αραούχο - Απίστευτη γκολάρα - Στο +7 η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Σκούφου
Μόνος του πήρε την... σούπα με ΠΑΟ ο Αραούχο - Απίστευτη γκολάρα - Στο +7 η ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολη νίκη με 1-0 για την Ένωση.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Με ένα πανέμορφο γκολ του Σέρχιο Αραούχο στο 8' η Ένωση πήρε τη νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και αποσπάστηκε από τον αντίπαλό της στην τρίτη θέση στους επτά βαθμούς.

Ο Αργεντινός πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ και έδωσε μια μεγάλη νίκη στους Κιτρινόμαυρους, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα, καθώς η ποιότητα ήταν κάκιστη.

Πώς παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα, έχοντας στο τέρμα τον Μπάρκα, τους Σβάρνα και Βράνιες στο κέντρο της άμυνας, τον Μπακάκη δεξιά και τον Λόπες αριστερά. Στα χαφ ήταν οι Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς και Μάνταλος και τριάδα μπροστά οι Λιβάγια, Αραούχο και Βέρντε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αρχικό σχήμα ήταν αρχικά ο Τσιγκρίνσκι, όμως ο Ουκρανός ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα και άφησε τη θέση του στον Σβάρνα.

Από πλευράς Παναθηναϊκού ο Γιώργος Δώνης ξεκίνησε με αλλαγές, έχοντας στο νου του και τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, βάζοντας στο τέρμα τον Διούδη, τους Σένκεφελντ και Πούγγουρα στα στόπερ, τον Γιόχανσον δεξιά και τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερά αντί του τιμωρημένου Ινσούα. Στα χαφ πήραν θέση οι Δώνης και Ανουάρ, τριάδα μπροστά ήταν οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Μπεκ και μοναδικός προωθημένος ο Καμπετσής.



Το ματς

Παρότι ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και απείλησε στο 4' και στο 7' με δύο σουτ των Χατζηθεοδωρίδη και Δώνη, η ΑΕΚ ήταν αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 8'. Ο Αραούχο πήρε τη μπάλα από τον Λιβάγια έξω από την περιοχή και με ένα τρομερό αριστερό σουτ νίκησε τον Διούδη και έβαλε "φωτιά" στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το 1-0 με το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στην Ένωση.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλώντας κυρίως με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Μπουζούκη στο 17'΄, το οποίο απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Μπάρκας. Η στρατηγική της ΑΕΚ ήταν να περιμένει πίσω και να βγαίνει γρήγορα στο τρανζίσιον παιχνίδι και σε μια τέτοια φάση στο 20' απείλησε με ένα σουτ του Λόπες, που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Διούδης.

Σε άλλες δύο στιγμές με σουτ των Χατζηθεοδωρίδη (42') και Μπουζούκη (44') ο Μπάρκας αποσόβησε εύκολα τον κίνδυνο κι έτσι κράτησε το 1-0 με την συμπλήρωση 45 λεπτών στο ντέρμπι.

Κάκιστο ήταν το δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, καθώς ναι μεν ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο κινήσεων, δεν μπορούσε δε να φτιάξει ευκαιρίες, ενώ την ίδια ώρα η ΑΕΚ ήταν όλη πίσω από την σέντρα, προσπαθώντας να αναχαιτίσει τις προσπάθειες των αντιπάλων της και να παίξει με αντεπιθέσεις.

Η μοναδική στιγμή που η εστία του Βασίλη Μπάρκα ανησύχησε ήταν στο 60', όταν ο Μακέντα μπήκε στην περιοχή, ο Βράνιες έκανε ωραίο τάκλιν και έδιωξε τη μπάλα, η οποία πήγε στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος σούταρε, αλλά την είδε να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του κίπερ της ΑΕΚ.

Αυτή ήταν και η μόνη καλή φάση των Πράσινων στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την προσπάθεια του Γιώργου Διώνη να φρεσκάρει την ομάδα του, έχοντας βάλει στο παιχνίδι τους Μακέντα, Ζαχίντ και Νατζ.

Η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει σχετικά άνετα το προβάδισμα, ούσα πάντως αρκετά κακή και απειλώντας για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 82' με ένα σουτ του Κρίστιτσιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Διούδης.

Τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι η ΑΕΚ αύξησε την διαφορά της από τον Παναθηναϊκό στους επτά βαθμούς, διακόπτωντάς του και το σερί πέντε νικών που είχε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπάρκας, Σβάρνας, Βράνιες, Λόπες, Μπακάκης, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Βέρντε(66᾽ Αλμπάνης), Λιβάϊα(85᾽ Οικονόμου), Αραούχο(77’ Κλωναρίδης).

ΠαναθηναϊκόςΔιούδης, Γιόχανσον, Χατζηθεοδωρίδης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης(65᾽Νατζ), Μπεκ, Μπουζούκης(58᾽ Ζαχίντ), Καμπετσής(58᾽Μακέντα).

Δείτε το γκολ του Αραούχο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags