Facebook Pixel ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Αντίδραση ΠΑΟΚ: "Καμία πολυϊδιοκτησία – Πώς τον ελέγχει ο Σαββίδης; Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά"
| 2020-02-10 20:25:00

Αντίδραση ΠΑΟΚ: "Καμία πολυϊδιοκτησία – Πώς τον ελέγχει ο Σαββίδης; Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά"

Sportdog Team
Αντίδραση ΠΑΟΚ: "Καμία πολυϊδιοκτησία – Πώς τον ελέγχει ο Σαββίδης; Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά"

Το πρώτο σχόλιο του Δικεφάλου για το σκεπτικό της ΕΕΑ.

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Τη δική της απάντηση έδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω διαρροής μετά την παραλαβή και τη μελέτη του σκεπτικού της εισήγησης της ΕΕΑ, η οποία εισηγείται τον υποβιβασμό των Ξάνθη και ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

Οι Θεσσαλονικείς αναφέρουν πως βάσει του σκεπετικού που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή απόδειξη ότι ισχύει η θεωρία της πολυιδιοκτησίας, θέτουν ερωτήματα για τις σχέσεις Πανόπουλο, Καλπαζίδη και Σαββίδη, ενώ σημειώνουν πως η νομική επιστήμη και η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η ΕΕΑ «μετά από εντολή του Λευτέρη Αυγενάκη».

Αναλυτικά η διαρροή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Από την πρώτη ανάγνωση της έκθεσης ΕΕΑ προκύπτουν μερικά πρώτα συμπεράσματα, που αποκαλύπτουν και πλήρως τον ρόλο της επιτροπής:

Η ουσία της καταγγελίας του Ολυμπιακού περί τριγωνικής σύνδεσης των εταιρειών DIMERA-RFA-ΠΑΕ Ξάνθης καταρρίπτεται, δεν τεκμηριώνεται και δεν αναφέρεται στην Έκθεση.

Εφόσον αυτή η άβολη πραγματικότητα δεν συνέφερε τις επιδιώξεις των εντολοδόχων του κ. Αυγενάκη, προσπάθησαν να «χτίσουν» μια άλλη επιχειρηματολογία, που οδηγεί στην παρουσίαση του Ιωάννη Καλπαζίδη ως «παρένθετου» προσώπου, αχυρανθρώπου δηλαδή, του Ιβάν Σαββίδη.

Επειδή μιλάμε για νόμους και διατάξεις και όχι για καφενείο, καμία τέτοια σχέση όχι μόνο δεν αποδεικνύεται, αλλά ούτε καν υπονοείται από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν. Η νομικά αβάσιμη αυτή κατηγορία, είναι και η πιο εύκολη να αντικρουστεί ενώπιον κάθε σοβαρού δικαστηρίου. Πως λογίζεται παρένθετο πρόσωπο κάποιο που δεν δεσμεύεται από οτιδήποτε για να εφαρμόσει τις διαταγές του εντολέα του; Ποια κύρωση θα έχει ο κ. Καλπαζίδης αν ως αχυράνθρωπος ας πούμε το κ. Σαββίδη παρακούσει τις εντολές του; Ποιόν έλεγχο διατηρεί πάνω του ο Ιβάν Σαββίδης που θα τον κάνει υπάκουο;

Το πιο διασκεδαστικό σημείο της έκθεσης, είναι εκείνο που λέει ότι βασικό ρόλο στην απόφαση της ΕΕΑ, έπαιξε και η επιτόπου αυτοψία της Μαρούπα, η οποία θεωρεί ότι το ξενοδοχείο Le Chalet δεν έχει καμία ουσιαστική αξία! Γενικά η κυρία Μαρούπα δεν έχει κερδίσει τον τίτλο της σοβαρότερης τηλεπερσόνας, αλλά ότι το μάτι της κόβει και περισσότερο από τους εκτιμητές του ΕΝΦΙΑ δεν μας το είχε πει!

Τα στοιχεία που επιλέγει η επικοινωνία του Ολυμπιακού να παρουσιάσει ως δήθεν σοβαρά, είναι εκείνα που προσκόμισε η πλευρά του ΠΑΟΚ (ομολογιακό δάνειο κλπ), ως απόδειξη της διάθεσής μας να είναι όλα ξεκάθαρα, καθώς επ ουδενί δεν αποδεικνύουν ύποπτες συναλλαγές, αλλά απολύτως νόμιμες και τεκμηριωμένες.

Η παρακολούθηση του δυσνόητου σκεπτικού καθίσταται αδύνατη, όταν επί τοις ουσίας προσπαθεί να αποδειχθεί ότι οι Πανόπουλος και Συγγελίδης είναι παρένθετα πρόσωπα του Καλπαζίδη. Εκεί και η νομική επιστήμη και η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Η ουσία της υπόθεσης παραμένει ακριβώς όπως από την αρχή λέμε. Δεν υπάρχει υπόνοια, ένδειξη ή απόδειξη πολυϊδιοκτησίας. Και αφού και η ΕΕΑ το κατάλαβε, στην προσπάθειά της να τεκμηριώσει μια απόφαση που είχε ήδη διαταχθεί να πάρει, κάνει νομικά και λογικά άλματα που δεν βρίσκουν έρεισμα στο νόμο. Υπάρχουν πολλά επι μέρους στοιχεία που δεν πατούν σε καμία διάταξη, σε κανέναν νόμο και το ότι χρησιμοποιείται ως ένα επιχείρημα ενοχής του ΠΑΟΚ το εκτιμητικό ταλέντο της Μαρούπα στην αξία κτηρίων, στερείται σοβαρότητας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags