Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Ρουκέτα" από την ΟΥΕΦΑ - "Τρελάθηκε" ο Αλαφούζος!
| 2020-02-12 14:44:00

"Ρουκέτα" από ΟΥΕΦΑ - "Τρελάθηκε" ο Αλαφούζος! - "Kαθάρισε" τον ΠΑΟ - "Άφωνοι" στην Ευρώπη

του Νίκου Στεργίου
"Ρουκέτα" από ΟΥΕΦΑ - "Τρελάθηκε" ο Αλαφούζος! - "Kαθάρισε" τον ΠΑΟ - "Άφωνοι" στην Ευρώπη

Ελάχιστες οι πιθανότητες. Πολύ χρήμα. Μεταμόρφωση...

Παναθηναϊκός: Ανεξαρτήτως της προσπάθειας που γίνεται πλέον εμφανώς στο "τριφύλλι" να αρθεί η τιμωρία του από την ΟΥΕΦΑ και να επιστρέψει, από την επόμενη σεζόν, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το σημαντικό ενδεχομένως δεν είναι αυτό.

Είναι σίγουρα μια ακόμη ένδειξη της προόδου που έχουν κάνει οι "πράσινοι" τα τελευταία χρόνια και το τελείως διαφορετικό σκηνικό που έχουν καταφέρει να πετύχουν σε τομείς που για την OΥΕΦΑ ήταν... κόκκινη γραμμή και αδιαπραγμάτευτοι.

Οι πιθανότητες να γίνει εξαίρεση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και να αρθεί (ή να ανασταλεί) η ποινή των "πράσινων", κόντρα σε ό,τι λέγεται και γράφεται, είναι μηδαμινές. Για να το εξηγήσουμε, δεν υπάρχει περίπτωση η OΥΕΦΑ να δώσει μόνο στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία να επιστρέψει στις διοργανώσεις της, βάζοντας στον "πάγο" την τελευταία χρονιά του ευρωπαϊκού του αποκλεισμού. Μόνο αν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφασίσει συνολική ρύθμιση ανάλογων καταστάσεων έχουν ελπίδες οι "πράσινοι".

Το σημαντικότερο όμως πέραν αυτής της (σίγουρα ενδεικτικής) προσπάθειας αφορά τα στοιχεία που τη συνοδεύουν. Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νιόν παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για την πλήρη αλλαγή στην εικόνα, στη λειτουργία και στη συμπεριφορά του συλλόγου. Τα χρέη από εκεί που πριν τρία καλοκαίρια ξεπερνούσαν τα 55 εκατ. ευρώ βρίσκονται πλέον κάτω από τα 18 και εκτιμάται πως στο ξεκίνημα της νέας σεζόν θα έχουν μειωθεί στα 12, όλα διακανονισμένα σε βάθος τριετίας.

Διακανονισμοί που από εκεί που αποτελούσαν τεράστιο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ως προς την τήρησή τους, πλέον τηρούνται όλοι ευλαβικά με την OΥΕΦΑ να έχει σαφή γνώση (και αποδείξεις) γι’ αυτήν την κατάσταση και την αλλαγή πλεύσης, συνολικά, του συλλόγου, ο οποίος αποκαθιστά σιγά σιγά την αξιοπιστία του στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό διευθυντήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διέρρευσε τώρα: Η 11άδα Δώνη για ΠΑΟΚ - Με αυτούς το γυρίζει - Φερέιρα, διάβασε τι σε περιμένει...

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags