Facebook Pixel Ολυμπιακός – Λαμία: Πρόκριση-θρίλερ με ανατροπή και "λυτρωτή" Σισέ – Έξαλλοι στη Λαμία για την κόκκινη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-02-12 19:50:00

Πρόκριση-θρίλερ με ανατροπή και "λυτρωτή" Σισέ – Έξαλλοι στη Λαμία για την κόκκινη! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Πρόκριση-θρίλερ με ανατροπή και "λυτρωτή" Σισέ – Έξαλλοι στη Λαμία για την κόκκινη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ολυμπιακός πέρασε στα ημιτελικά με 3-2 κόντρα στη Λαμία.

Ολυμπιακός – Λαμία: Μετά από ένα απίστευτο θρίλερ ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 τη Λαμία με ανατροπή από 0-1 στο Γ. Καραϊσκάκης (0-0 το πρώτο ματς) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 44’ με τον Αντέντζο, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς με δύο αλλαγές στο ημίχρονο και ρίχνοντας στο ματς τους Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί, βελτίωσε τον κάκιστο Ολυμπιακό και γύρισε το ματς. Ο Χασάν ισοφάρισε στο 60’ και ο Σισέ με δύο κεφαλιές στο 72’ και στο 77’ έγραψε το 3-1, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως όλα τα γκολ προήλθαν από ασίστ του Βαλμπουενά. Η Λαμία που έπαιζε με 10 λόγω αυστηρής κόκκινης για θέατρο από 61’ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 με πέναλτι του Βιγιάλμπα στο 90’.

Ο... κάκιστος Ολυμπιακός, το άχαστο του Χασάν και το.. σοκ με Αντέτζο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, καθώς μπορεί ο Μαρτίνς να ξεκίνησε τους Σισέ – Σεμέδο, Τσιμίκα, Γκιλιέρμε, Καμαρά και Μασούρα, όμως μαζί έπαιξαν και οι Χασάν, Λοβέρα, Γκασπάρ, Αλέν και Φορτούνης. Η σύνθεση που κατέβασε ο Πορτογάλος δεν... βοήθησε καθόλου, καθώς επιθετικά οι Πειραιώτες ήταν ασύνδετοι και δυσκολεύονταν πάρα πολύ να πλησιάσουν στην περιοχή της Λαμίας, η οποία αμυνόταν ψηλά και έκλεινε όλους τους χώρους.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έψαχναν συνεχώς την κόντρα και στο 6’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Καραμάνος επιχείρησε να κάνει τακουνάκι στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε στον Σισέ και μπλόκαρε ο Αλέν την τελευταία στιγμή. Η απάντηση των «ερυθρολεύκων» ήταν άμεσα, καθώς στο 7’ ο Χασάν... κατάφερε να χάσει ακόμα ένα «άχαστο», όταν σούταρε από τη μικρή περιοχή και χωρίς τερματοφύλακα άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μασούρας δεν μπόρεσε να νικήσει εντός περιοχής τον Κάχριμαν.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες σοβαρές ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος, καθώς από εκεί και πέρα απείλησε μόνο με ένα μακρινό σουτ του Φορτούνη και έδειξε... ανήμπορος να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και να φτιάξει ευκαιρίες. Έτσι λοιπόν, η Λαμία που ήταν άριστη αμυντικά, βρήκε τη φάση που έψαχνε και κατάφερε να σοκάρει το Γ. Καραϊσκάκης. Στο 44’ ο Τιρόνε εκτέλεσε το φάουλ, ο Αντέτζο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αλέν για το 0-1!

Αλλαγές, Χασάν και κόκκινη για... θέατρο

 Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Μαρτίνς να... παραδέχεται τα λάθη του και να προχωράει σε διπλή αλλαγή, καθώς έβγαλε από το ματς τους κάκιστους Λοβέρα – Μασούρα και πέρασε τους Ελ Αραμπί – Βαλμπουενά, αλλάζοντας το σύστημά του και σε 4-4-2. Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους έκλεισε τη Λαμία στα καρέ της και έχασε διαδοχικές καλές ευκαιρίες. Στο 52’ το σουτ Καμαρά εντός περιοχής κόντραρε, ενώ ακολούθησαν καλές κεφαλιές των Ελ Αραμπί και Σεμέδο με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 60’ όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και ο Χασάν με καρφωτή κεφαλιά έγραψε από κοντά το 1-1.

Το γκολ αυτό άλλαξε το κλίμα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους Πειραιώτες, καθώς οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10. Ο Ρόμανιτς που είχε κάρτα, «εκβίασε» ένα φάουλ στη μεσαία γραμμή και ο διαιτητής Κουτσιάυτης τον τιμώρησε για θέατρο με δεύτερη κίτρινη και αποβολή. Από το ριπλέι δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή στο μαρκάρισμα και όντως... βουτάει ο Σέρβος, όμως η απόφαση του διαιτητή ήταν αυστηρή και θα μπορούσε να την είχε αποφύγει για ένα μαρκάρισμα στο κέντρο.

«Λυτρωτής» Χασάν με... ασίστ Βαλμπουενά

Με τον Ολυμπιακό πλέον να ψάχνει ένα γκολ για την πρόκριση μετά το 1-1 και τη Λαμία να παίζει με παίκτη λιγότερο, το ματς παιζόταν μόνο στο μισό γήπεδο. Ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να νικήσει τον Κάχριμαν σε μοναδική τετ α τετ τον Κάχριμαν, λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Χασάν με κεφαλιά τράνταξε το δοκάρι, ενώ στο 72’ ήρθε και το πολυπόθητο γκολ. Ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα και ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά... λύτρωσε τους Πειραιώτες κάνοντας το 2-1. Παρόμοιο ήταν και το τρίτο γκολ, όταν στο 77’ ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα και ο Σισέ ξανά με κεφαλιά... καθάρισε κάνοντας το 3-1.

Στο 80’ πέρασε στο παιχνίδι και ο Μορ που ήταν δραστήριος και δημιούργησε και δύο ευκαιρίες, ενώ η Λαμία κατάφερε με πέναλτι του Βιγιάλμπα στο 90’ να μειώσει στο τελικό 3-2.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Τσιμίκας, Σισέ, Σεμέδο, Γκασπάρ, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μασούρας (46’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Λοβέρα (46’ Βαλμπουενά), Χασάν (78’ Μορ).

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βάντερσον, Νιάσε, Μπουλούλης, Βασιλόγιαννης (75’ Βιγιάλμπα), Τιρόνε (65’ Σκόνδρας), Ρόμανιτς, Καραμάνος (65’ Σασί).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags