Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Κεραμίδα" για ΠΑΟ - Μηδαμινές οι ελπίδες - Δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ - Θα ξενερώσει κόσμος
| 2020-02-14 18:04:00

"Κεραμίδα" για ΠΑΟ - Μηδαμινές οι ελπίδες - Δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ - Θα ξενερώσει κόσμος

του Νίκου Στεργίου
"Κεραμίδα" για ΠΑΟ - Μηδαμινές οι ελπίδες - Δεν έχει γίνει ΠΟΤΕ - Θα ξενερώσει κόσμος

Αποκάλυψη για... γέλια. Ξεχάστε το! Διαβάστε και μην ψαρώνετε.

Παναθηναϊκός: Επειδή πολλά ακούγονται, λέγονται και δημοσιεύονται αναφορικά με την προφανή το τελευταίο διάστημα και στοχευμένη βάσει πλάνου προσπάθεια εκ μέρους της διοίκησης του Παναθηναϊκού να πείσει την ΟΥΕΦΑ να άρει ή να αναστείλει την τελευταία χρονιά του ευρωπαϊκού του αποκλεισμού και καλλιεργούνται διάφορες προσδοκίες, χρήσιμο θα ήταν να δούμε την πρακτική της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας αναφορικά με τις τιμωρίες της τα τελευταία χρόνια για λόγους (κυρίως) οικονομικούς.

Κατ’ αρχάς, ποτέ μα ποτέ δεν έχει ανασταλεί ποινή (πόσο μάλλον να αρθεί) για λόγους συμμόρφωσης ή εναρμόνισης με τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ. Και καλό θα είναι να ξεκαθαριστεί πως μεμονωμένα, για τον Παναθηναϊκό συγκεκριμένα, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να γίνει. Μόνο σε μια επανεξέταση ενός συνολικού πλαισίου, που θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες στην Ευρώπη, οι οποίες τελούν υπό ανάλογους περιορισμούς και ποινή όπως οι "πράσινοι".

Κάτι που πέραν της φημολογίας που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα, ακόμη, δεν στοιχειοθετείται από πουθενά. Ούτε καν σε επίπεδο προθέσεων της ΟΥΕΦΑ. Επίσης, η διαδικασία που τηρεί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αναφορικά με τον έλεγχο των ομάδων που βρίσκονται στο στόχαστρο της είναι πολύ συγκεκριμένη. Τριμηνιαίοι έλεγχοι της πορείας τους (σε οικονομικό επίπεδο), απολογιστικές εκθέσεις στα μέσα και στα τέλη της χρονιάς. Αν και εφόσον υπάρχει απόκλιση από τους στόχους, τότε υπάρχει ενημέρωση (πέραν της δημοσιοποίησης των σχετικών εκθέσεων).

Στο τέλος της σεζόν (καμία συνεπώς "αποκάλυψη" πως τον Μάιο έπονται τα σπουδαιότερα για τον Παναθηναϊκό. Τότε, κάθε τέλη Μαΐου – αρχές Ιουνίου, η ΟΥΕΦΑ κάνει τον τελικό, ετήσιο έλεγχο της προκειμένου να αποφασίσει είτε ποινές για την επόμενη ευρωπαϊκή σεζόν είτε διαφοροποιήσεις), εκπρόσωποι κάθε ομάδας, παρίστανται ενώπιον των αρμόδιων ελεγκτικών επιτροπών της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, παρουσιάζουν αναλυτικά τον ετήσιο απολογισμό και… ακούν. Είτε τα "μπράβο" είτε τα "αναθέματα". Η μόνη διαφοροποίηση που μπορεί -και ως τώρα ως πρακτική έχει επιβεβαιωθεί- να πετύχει μια ομάδα είναι η αναπροσαρμογή, η αναθεώρηση των στόχων για την επόμενη χρονιά.

Κάτι που για παράδειγμα, πέτυχαν, στο μέσο της φετινής (βάσει της έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου) οι δύο τουρκικές, η Μπεσίκτας και η Τραμπζονσπόρ. Επαναλαμβάνουμε, άρση ή αναστολή ποινής αποκλεισμού, δεν έχει υπάρξει ποτέ. Και δεν προβλέπεται να υπάρξει (το ξαναλέμε) μεμονωμένα για κανέναν σύλλογο.

Ο Παναθηναϊκός έχει δεδομένα κάνει πρόοδο, έχει συμμορφωθεί στο πλάνο που ορίστηκε από την ΟΥΕΦΑ, αλλά αυτό δεν τον φέρνει σε προνομιακή θέση έναντι των υπολοίπων. Τον φέρνει απλώς σε προνομιακή θέση έναντι του… προηγούμενου εαυτού του, αποκαθιστώντας το κύρος και την εικόνα του στο ποδοσφαιρικό διευθυντήριο.

Χαμηλά η μπάλα συνεπώς και ανάδειξη της πραγματικότητας ως προς τις πιθανότητες των "πράσινων" να επιστρέψουν από του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στη σωστή τους βάση και διάσταση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ταύρος" στον ΠΑΟ - "Αλωνίζει" το γήπεδο - "Τρώει" ποιοτικό άσο - Τρελή... κόντρα στο Τριφύλλι!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags