Facebook Pixel Ολυμπιακός: Δεν τα δίνουν στον Βαλμπουενά - Ελεύθερος ο Ομάρ - Φήμες για Γκιλιέρμε - Αύξηση στον Μπα!
| 2020-02-14 20:06:00

Δεν τα δίνουν στον Βαλμπουενά - Ελεύθερος ο Ομάρ - Φήμες για Γκιλιέρμε - Αύξηση στον Μπα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Δεν τα δίνουν στον Βαλμπουενά - Ελεύθερος ο Ομάρ - Φήμες για Γκιλιέρμε - Αύξηση στον Μπα!

Πολλά τα 1,7. Άκυρο στη μείωση. Υπάρχει απόσταση. Νέος Σισέ.

Ολυμπιακός: Την κουβέντα για την επέκταση του συμβολαίου του, την άνοιξε ο ίδιος ο Ματιέ Βαλμπυοενά, αμέσως μετά τα τρία γκολ που σέρβιρε στον επαναληπτικό των προημιτελικών του Κυπέλλου με τη Λαμία. Η αμοιβαιότητα δεδομένη, το οικονομικό είναι ένα ζήτημα – όπως παρουσιάσαμε και σε χτεσινό μας ρεπορτάζ στον sportdog – που θα πρέπει να τεθεί εκ νέου επί τάπητος, αφού ανεξαρτήτως της φετινής του προσφοράς, το 1,7 εκατ. ευρώ που εισπράττει ετησίως ο Γάλλος μέσος είναι ποσό που δεν γίνεται να δοθεί και την επόμενη σεζόν.

Παρότι εύλογα, η υπόθεση της επέκτασης του συμβολαίου του Βαλμπουενά δεν είναι η μόνη που απασχολεί τον Ολυμπιακό. Γνωστό και πάντα στο επίκεντρο (παρότι εδώ και καιρό όχι σε πρώτο πλάνο) το θέμα με τον Ομάρ, με τον οποίο έχουν «παγώσει» για τα καλά οι συζητήσεις και τον Νορβηγό να είναι από 1η Ιανουαρίου ελεύθερος να υπογράψει όπου επιθυμεί. Μπορεί να δηλώνει συνεχώς πως επιθυμεί να παραμείνει, κάτι καλύτερο όμως – και το γνωρίζει – από την προσφορά που έχει από τις αρχές φθινοπώρου στα χέρια του από τους «ερυθρόλευκους» (και προβλέπει μείωση της τάξης του 30% στις τρέχουσες απολαβές του) δεν πρόκειται να δεχτεί.

Δεδηλωμένη η πρόθεση των «ερυθρόλευκων» να… δέσουν με νέο συμβόλαιο και τον Γκιλιέρμε. Ο Βραζιλιάνος το καλοκαίρι μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της υφιστάμενης συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό και εύλογα ο σύλλογος θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Γράφτηκε και κυκλοφόρησε στα τέλη της περασμένης χρονιάς πως οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει ουσιαστικά και πως ο Βραζιλιάνος αναμένονταν άμεσα να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, κάτι που όμως δεν έχει γίνει. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας (ο Γκιλιέρμε έτσι κι αλλιώς δεσμεύεται με συμβόλαιο), αλλά από τη φημολογία και τις… βιασύνες περί νέας συμφωνίας μέχρι αυτή όντως να υπάρξει, προφανώς και υπάρχει απόσταση.

Το εύκολο των ανάλογων υποθέσεων που απασχολούν τον Ολυμπιακό είναι αυτό της αναπροσαρμογής του συμβολαίου του Μπα. Όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση του Σισέ, έτσι και σε αυτήν του συμπατριώτη του κεντρικού αμυντικού, θα κληθεί, άμεσα, να υπογράψει νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές που θα ανταποκρίνεται και στον ρόλο – αν όχι βασικού, τουλάχιστον ενεργότατου παίκτη του rotation των «ερυθρόλευκων» - που εσχάτως απολαμβάνει στο ρόστερ των πρωτοπόρων της Super League και της εμπιστοσύνης που δέχεται από τον Πέδρο Μαρτίνς.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σείεται" το Καραϊσκάκη - Τριπλό "χτύπημα" Μαρινάκη - Αυτοί υπογράφουν - Με τον έναν θα γίνει χαμός!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags