Facebook Pixel ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: Διπλό... τίτλου και τώρα Ολυμπιακός - "Έπαιξε με τη φωτιά" ο ΠΑΟΚ, έξαλλοι στην ΑΕΛ για πέναλτι (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2020-02-15 19:07:00

Διπλό τίτλου και τώρα Ολυμπιακός - "Έπαιξε με τη φωτιά" ο ΠΑΟΚ, έξαλλοι στην ΑΕΛ για πέναλτι (Vid)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Διπλό τίτλου και τώρα Ολυμπιακός - "Έπαιξε με τη φωτιά" ο ΠΑΟΚ, έξαλλοι στην ΑΕΛ για πέναλτι (Vid)

Αγχωτική νίκη με 2-1 στη Λάρισα για τον ΠΑΟΚ.

ΑΕΛ – ΠΑΟΚ: Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή και δεχόμενος πίεση από την ΑΕΛ στο τελευταίο τέταρτο, ο ΠΑΟΚ πέρασε με 2-1 από την Λάρισα με γκολ των Λημνιού και Αουγκούστο στο πρώτο ημίχρονο και τώρα ετοιμάζεται για το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Το ματς πάντως έχει συζήτηση και για τη διαιτησία, καθώς στο 33ο λεπτό και με το σκορ στο 0-1, ο Αουγκούστο βρήκε την μπάλα άθελά του με το χέρι εντός περιοχής, όμως ο Σέρβος διαιτητής Γιοβάνοβιτς παρότι τσέκαρε τη φάση στο VAR, θεώρησε πως δεν υπήρχε κάτι παράτυπο.

Η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη, μείωσε στο 67' με τον Ηλιάδη και πίεσε στο φινάλε για τον βαθμό της ισοπαλίας, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που έμοιαζε κουρασμένος και χωρίς συγκέντρωση.

Φωνές για πέναλτι και γκολάρα Αουγκούστο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα από τον Αμπέλ Φερέιρα για λόγους τακτικής και τιμωριών, κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό του. Οι «ασπρόμαυροι» μάλιστα μόλις στο 11ο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν από ωραίο γύρισμα του Λημνιού ο Πέλκας βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και χωρίς τερματοφύλακα, αλλά κατάφερε να πλασάρει άουτ!

Οι Θεσσαλονικείς πάντως συνέχισαν να πιέζουν και στο 14’ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με ένα ωραίο αλλά και τυχερό γκολ. Συγκκεριμένα, ο Μάτος έβγαλε τη σέντρα, ο Λημνιός πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Άκπομ με νέα κεφαλιά έστρωσε στον Λημνιό και αυτός με δυνατό σουτ από κοντά έγραψε το 0-1! Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τους φιλοξενούμενους, όμως παράλληλα προκάλεσε και... χαλάρωση, με συνέπεια μετά το 20’ η ΑΕΛ με τον Βινίσιους να είναι επικίνδυνη στις κόντρες και να πετάει συνεχώς στην περιοχή.

Κάπως έτσι λοιπόν προέκυψε και η φάση του 33ου λεπτού, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Μόρα, η μπάλα βρήκε στον Αουγκούστο και στη συνέχεια στο χέρι του Μαουρίσιο. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα για πέναλτι, ο Γιοβάνοβιτς πήγε και τσέκαρε τη φάση στο VAR, ωστόσο θεώρησε πως δεν υπήρχε κάτι παράτυπο στη φάση.

Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε με γκολ, καθώς κόντρα στη ροή του αγώνα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αουγκούστο με μία τρομερή σουτάρα έστειλε την μπάλα... στο γάμα και έγραψε το 0-2

Έπαιξε με τη φωτιά!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με στόχο να βρει ένα τρίτο γκολ και να... καθαρίσει, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και στη μοναδική καλή ευκαιρία που δημιούργησε ήταν άτυχος. Στο 56’ συγκεκριμένα ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Πέλκας πρόλαβε τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να καταλήξει στα δίχτυα και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για κάποιο γκολ, το οποίο και βρήκε στο 67’. Μετά από μακρινό φάουλ, η άμυνα του Δικεφάλου δεν έδιωξε και ο Ηλιάδης με δυνατό σουτ εντός περιοχής νίκησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Ζίφκοβιτς και μείωσε σε 1-2.

Έτσι λοιπόν, στο τελευταίο 20λεπτο το παιχνίδι εξελίχθηκε σε... θρίλερ, με την ΑΕΛ να πιέζει έστω και ανορθόδοξα για την ισοφάριση και τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα. Τελικά, το 1-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με καλή ψυχολογία και λογικά στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Οι συνθέσεις:

AΕΛ: Κρίστινσον, Μπάλλας, Τόρζε, Παπάζογλου, Μούζεκ, Μάρκοβιτς, Μόρας, Σεσέροβιτς, Ασούμπρε, Αλί Γκαζάλ (45’+1’ λ.τρ. Ηλιάδης), Βινίσιους (77’ Πινακάς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Νάγκυ, Γκόλιας, Λουφάκης,

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Λάμπρου, Πέλκας (61’ Ελ Καντουρί), Άκπομ

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μιχάι, Εσίτι, Στοχ,

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags