Facebook Pixel Ρεσιτάλ Τσιώλη στο sportdog για το Άρης-ΑΕΚ
| 2020-02-16 11:22:00

Ρεσιτάλ Τσιώλη: "Φετφατζίδης για Ολυμπιακό - Ξέραμε τον Αραούχο… - Μην κάνει το λάθος του ΠΑΟΚ"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ρεσιτάλ Τσιώλη: "Φετφατζίδης για Ολυμπιακό - Ξέραμε τον Αραούχο… - Μην κάνει το λάθος του ΠΑΟΚ"

"Έτσι θα φάει τεσσάρα - Παίξτε over". Τι λέει για Λιβάγια, Σβάρνα.

Την άποψη ότι στο Άρης-ΑΕΚ θα δούμε ένα αμφίρροπο παιχνίδι εξέφρασε ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στο Sportdog για την αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αποθέωσε τον Γιάννη Φετφατζίδη αλλά και το δίδυμο Λιβάγια-Αραούχο. Παράλληλα υποστήριξε, ότι θα μπούνε γκολ λόγω της φύσης της συγκεκριμένης έδρας. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε.

Πως βλέπετε τον Άρη πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ;

«Ο Άρης θέλει να ισχυροποιήσει τη θέση του στην πρώτη τετράδα. Θέλει να διεκδικήσει από τον Παναθηναϊκό την 4η θέση. Αυτός είναι ο στόχος του. Κατά τα άλλα δεν έχει πρόβλημα για τα πλέι οφ. Έχουμε πει ξανά στο παρελθόν, ότι ο Άρης μου αρέσει πολύ κεντροεπιθετικά. Ο Φετφατζίδης κάνει απίστευτο πρωτάθλημα. Βγάζει επιτέλους τις δυνατότητες που έχει. Ήταν κρίμα τόσο χρόνια που δεν του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει πράγματα».

Η φετινή του εικόνα είναι μία απόδειξη, ότι αυτό το παιδί αδικήθηκε στην καριέρα του;

«Μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό και σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Αρκεί να του δίνανε χρόνο, να πάρει ρυθμό για να παίξει. Είναι ένας παίκτης που ενδεχομένως είναι της ψυχολογίας. Στον Άρη του έδειξαν αγάπη και εμπιστοσύνη. Τον εκτίμησαν. Του έδωσαν ρόλο και βγάζει πλέον τον εαυτό που έχει. Για μένα είναι ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Το ταλέντο του περισσεύει».

Ποια είναι τα στοιχεία του ντέρμπι που ξεχωρίζουν;

«Ο Άρης είναι μία ενθουσιώδης ομάδα, η οποία διαθέτει κεντροεπιθετικούς παίκτες που αν βρεθούν σε καλή μέρα, νομίζω ότι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Ωστόσο με την ΑΕΚ θα είναι πολύ ενδιαφέρον το παιχνίδι, γιατί η Ένωση ανασταλτικά δείχνει καλή αμυντική συμπεριφορά και συνοχή. Υπάρχει ο Λιβάγια μαζί με τον Αραούχο που με την ταχύτητα και την ποιότητά τους θα δοκιμάσουν την άμυνα του Άρη. Είναι ένα παιχνίδι ανοικτό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας έδρα στο συγκεκριμένο ματς;

«Ο Άρης έρχεται με πολύ καλή ψυχολογία γιατί έκανε την πιο δύσκολη πρόκριση στο Κύπελλο σε σχέση με όλους τους άλλους. Αυτό θα βοηθήσει το κλίμα στο Χαριλάου».

Αναφερθήκατε προηγουμένως στον Αραούχο. Ήσασταν στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός! Πως σας φάνηκε το γκολ του;

«Τον ξέραμε τον Αραούχο. Είναι ο παίκτης που εκεί που δεν υπάρχει ούτε υποψία φάσης, ξαφνικά μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που επί της ουσίας παίζει στον άξονα. Δεν βγαίνει πολύ στα άκρα για να καταναλώσει ενέργεια ή πίσω από τη σέντρα. Με την ταχύτητα στον χώρο και με την εκτέλεση του είναι ο ιδανικός παίκτης για να κάνει ζημιά από το πουθενά εκεί που δεν το περιμένεις. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που τον βάζει και παίζει στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Θέλει ο Καρέρα να του δώσει ρυθμό και να είναι έτοιμος στα πλέι οφ. Να κολλήσει με την ομάδα. Κάνει πολύ ωραίο δίδυμο με τον Λιβάγια. Ο Κροάτης παίζει πιο άνετα πλέον με τον Αραούχο».

Τον Σβάρνα δίπλα στον Βράνιες πως τον είδατε;

«Ήταν πάρα πολύ καλός με τον Παναθηναϊκό. Αυτό το παιδί αρχίζει σιγά σιγά και παίρνει πρωτοβουλίες. Συμμετέχει στην ανάπτυξη περνώντας τη μπάλα στην επίθεση. Ήταν ερωτηματικό. Από τη στιγμή όμως που λειτουργεί σε αυτήν την κατεύθυνση έχει αποκτήσει πόντους. Τον βολεύει και η νοοτροπία του Καρέρα που έχει έμφαση στους αμυντικούς».

Υπάρχει η άποψη που λέει, ότι αν συνεχίσει ο Καρέρα να τραβά την ομάδα πίσω όταν η ΑΕΚ κερδίζει, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει γκρίνια από τους οπαδούς που πάντα διψούν για γκολ και θέαμα...

«Πρωτίστως αυτό που ενδιαφέρει την ΑΕΚ είναι το αποτέλεσμα. Με τον Παναθηναϊκό εξασφαλίστηκε βαθμολογικά αφού με τη νίκη δεν έχει πρόβλημα με την τρίτη θέση. Όσον αφορά την αμυντική συμπεριφορά, αυτό πολλές φορές οφείλεται στους παίκτες. Η Ένωση ενισχύθηκε με τη μεταγραφή του Σιμάνσκι στο κέντρο. Ο Πολωνός έχει πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά και πειθαρχημένη».

Τί παιχνίδι βλέπετε να γίνεται στο Βικελίδης;

«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για την ΑΕΚ. Η Ένωση όμως έχει μάθει να κοντρολάρει αυτά τα ματς. Ξέρει πως να τα παίρνει. Το θέμα είναι πως θα λειτουργήσουν οι ποδοσφαιριστές. Θα βγει ψηλά ο Αραούχο με τον Λιβάγια; Θα αφήσει ο Άρης χώρο; Δεν το βλέπω. Βλέπω όμως ένα κλειστό παιχνίδι από μία ομάδα όπως ο Άρης που παίζει πολύ passing game. Από την άλλη η ΑΕΚ με την αμυντική συμπεριφορά της δείχνει, ότι θα γίνει ένα αμφίρροπο ματς».

Είπατε ότι θα γίνει κλειστό παιχνίδι. Άρα να ποντάρουμε στοιχηματικά στο Under;

«Νομίζω, ότι θα μπούνε γκολ. Είναι το Χαριλάου τέτοιο γήπεδο. Μην κάνει το λάθος η ΑΕΚ να παίξει με ενισχυμένη άμυνα και αντεπίθεση. Έτσι έκανε ο ΠΑΟΚ και έφαγε τέσσερα γκολ. Ο Άρης έχει τους παίκτες για να δημιουργεί χώρους. Σε ενισχυμένες άμυνες είναι ιδανικός. Τον Άρη δεν τον αφήνεις να μπει στην περιοχή σου. Η ΑΕΚ δεν θα του δώσει χώρο να μπει στις τέσσερις γραμμές της. Για μένα θα είναι το παιχνίδι της αγωνιστικής σε ποιότητα. Θα δούμε καλό ματς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θα τους... τρελάνει όλους απόψε ο Καρέρα - "Τσεκάρει" παικταρά που θέλουν ΠΑΟ και Ολυμπιακός!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags