Facebook Pixel Άρης - ΑΕΚ: 0-1
| 2020-02-16 21:26:00

Ένα της φτάνει, ΑΕΚάρα με Αλμπάνη! Νεύρα, ένταση και γκρίνια για διαιτησία

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ένα της φτάνει, ΑΕΚάρα με Αλμπάνη! Νεύρα, ένταση και γκρίνια για διαιτησία

Η Ένωση 1-0 τον Άρη στο Βικελίδης.

Άρης – ΑΕΚ: 0-1

Ένα (και γρήγορο) γκολ ήταν αρκετό για την ΑΕΚ προκειμένου να φύγει νικήτρια από το Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Άρη, ο οποίος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα «έδρα» αλλά και τα φοβερά ηθικά αποθέματα που αποκόμισε από την πρόκριση κόντρα στον Ατρόμητο στο Κύπελλο Ελλάδας.

Η ΑΕΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Άρη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Η Ένωση μπήκε ξεκάθαρα με διάθεση να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους στην άμυνα του Άρη και να χτυπήσει στην κόντρα. Αυτή η τακτική της βγήκε και οι παίκτες του Καρέρα προηγήθηκαν στο σκορ, πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά αναμέτρησης.

Ο Βέλεθ έκανε λάθος στη μεταβίβασή του, στο 6', ο Κρίστισιτς έδωσε στον Αλμπάνη που βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα και με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-0. Μάλιστα ο Ισπανός δέχτηκε παρατηρήσεις από τον Ένινγκ προκειμένου να προσέχει στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την ταχύτητα του Φετφατζίδη, ο οποίος στο 10' βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά η μπαλιά του για τον Ιντέγε ήταν πολύ δυνατή για να την προλάβει. Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση με κεφαλιά του Δεληζήση στο ύψος της μικρής περιοχής, η οποία κατέληξε εκτός γηπέδου.

Στη συνέχεια το παιχνίδι έγινε ροντέο. Δεν έλειψαν οι δυνατές μονομαχίες και η ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Ζημιωμένος βγήκε όμως ο Άρης, ο οποίος έχασε τον Ιντέγε. Στο 31' ο Νιγηριανός τραυματίστηκε ύστερα από μαρκάρισμα του Βράνιες. Δεν μπορούσε να συνεχίσει και μετά από μερικά λεπτά έγινε αλλαγή, με τον Ντουρμισάι να τον αντικαθιστά και να χάνει μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν οι ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού δεν βελτιώθηκε. Το παιχνίδι στερήθηκε κλασικών ευκαιριών και θεάματος, κάτι που οφείλεται ξεκάθαρα στα πολλά νευρά, γεγονός που αποδίδεται στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην κερκίδα, από την οποία ακούγονταν μονίμως παράπονα για τη διαιτησία.

Στο 54' το σουτ του Σιμάνσκι κόντραρε αλλά δεν ανησύχησε τον Κουέστα, ενώ στο 58' ο Μπάρκας απέκρουσε σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση το σουτ του Γκάμα. Από εκεί και πέρα το χάος. Οι θεατές παρακολούθησαν ένα ατελείωτο κλωτσοσκούφι, το οποίο προσέδωσε στον αγώνα μια αίσθηση μαρτυρίου παρά ευχαρίστησης.

Το παιχνίδι κύλησε έτσι μέχρι τέλους με την ομάδα του Δικέφαλου αετού να παίρνει το τρίποντο.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Κρίστισιτς ήταν ο παίκτης που έδωσε την ασίστ στον Αλμπάνη το γκολ του οποίου έκρινε την αναμέτρηση. Ο Σέρβος ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι καταλυτικός. Του αξίζει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Τη σύνθεση με τη οποία πέτυχε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κύπελλο κόντρα στον Ατρόμητο επέλεξε κόντρα στην ΑΕΚ ο Μίκαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός επιμένει με το σχηματισμό 4-4-1-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Χουλιάν Κουέστα, με την τετράδα στην άμυνα, να την αποτελούν Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης και Κόρχουτ, από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή επιλέχθηκε το δίδυμο, Σάσα και Ματίγια, με τους Γκάμα και Φετφατζίδη στις πτέρυγες. Στην επίθεση, αγωνίστηκα ο Λάρσον με τον Ιντέγιε.

Με αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό παρέταξε την 11άδα της ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός άφησε εκτός βασικού σχήματος τον Αραούχο και τον Μάνταλο. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθέτησe τον Λιβάγια και από πίσω του σε ελεύθερο ρόλο τον Βέρντε. Δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Κλωναρίδης, αριστερό ο Αλμπάνης, ενώ το δίδυμο των χαφ ήταν ο Κρίστισιτς με τον Σιμάνσκι. Την άμυνα αποτέλεσαν από δεξιά προς τα αριστερά οι Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάρκας.

Άρης: Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (81' Ντιγκινί), Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον (79' Μαντσίνι), Ιντέγε (38' Ντουρμισάι)

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Κλωναρίδης (53' Αραούχο), Βέρντε (78' Οικονόμου), Αλμπάνης (70' Μάνταλος), Λιβάγια

Η ΦΑΣΗ Η επέμβαση του Μπάρκα στην προσπάθεια του Γκάμα στο 68'

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 16' ο Ιντέγε πάει με τα δύο πόδια πάνω στον Σιμάνσκι. Στο 21' υπήρχαν διαματυρίες για σπρώξιμο του Φετφατζίδη από τον Αλμπάνη μέσα στην περιοχή. Στο 40' οι γηπεδούχοι φώναξαν για πέναλτι του Κλωναρίδη στον Φετφατζίδη, ο οποίος δέχτηκε κάρτα για διαμαρτυρίες.

Γενικά ο Καραντώνης είχε μεγάλα θέματα στον πειθαρχικό έλεγχο, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και άκουσε τους οπαδούς του Άρη να τον αποκαλούν σε συνθήματά τους «πουλημένο».

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ Η ΑΕΚ έπαιξε έξυπνα και πήρε μία σημαντική νίκη στο Βικελίδης και ισχυροποίησε την παρουσία της στην 3η θέση της βαθμολογίας, δύο στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και της έναρξης των πλέι οφς. Η Ένωση έχει 47 βαθμούς, 7 μπροστά από τον Παναθηναϊκό και 14 από τον Άρη.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags