Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Ο Ανδρέας Μαλάτος μίλησε για την προσφυγή των δύο ομάδων κατά του πορίσματος της ΕΕΑ.
| 2020-02-18 10:57:00

"Νόμιμη η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια - Ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει αν..."

Sportdog Team
"Νόμιμη η προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια - Ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει αν..."

Ποιος έκανε αυτές τις δηλώσεις;

ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Ο Ανδρέας Μαλάτος μίλησε στο metropolis fm και αναφέρθηκε στην προσφυγή των δύο ομάδων κατά του πορίσματος της ΕΕΑ.

Αναλυτικά όλα όσα είπε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις:

Για το αν δικαιούνται ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια για το πόρισμα της ΕΕΑ είπε: «Ο καθένας μπορεί να προσφύγει κατά μίας απόφασης ενός διοικητικού οργάνου όπως είναι η ΕΕΑ, αντιθέτως δεν μπορεί να προσφύγει σε αθλητικό όργανο.

Το να προσφύγεις στα πολιτικά δικαστήρια απαγορεύεται από πλευράς αθλητικού δικαίου αλλά εδώ δεν είναι αθλητικό το όργανο η ΕΕΑ, αναγκαστικά θα προσφύγεις στο πολιτικό δικαστήριο όχι στο αθλητικό. Θα έπρεπε να απαιτήσουν να μην λειτουργεί η ΕΕΑ, από τη στιγμή που δέχονται να παίρνει αποφάσεις για το ποδόσφαιρο η ΕΕΑ, θα αποδεχθούν όλοι τη μόνη νόμιμη οδό που είναι τα διοικητικά δικαστήρια.

Η έκθεση της ΕΕΑ πάει στον αθλητικό δικαστή και θα δικάσει από την αρχή, αν θα είναι αποδεκτό το πόρισμα και αν θα πρέπει να επιβληθεί η ποινή ή όχι. Τα γεγονότα που παραθέτει το πόρισμα της ΕΕΑ θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν από τον αθλητικό δικαστή, κατά πόσον συνιστούν πολυϊδιοκτησία ή όχι. Ο αθλητικός δικαστής θα αποφασίσει αν πρέπει να απαλλάξει ή όχι τους καταγγελλόμενους».

Για το μπέρδεμα των δύο δικηγόρων του Ολυμπιακού: «Η απόφαση της ΕΕΑ έχει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος είναι το πρόστιμο και είναι εκτελεστή πράξη και σίγουρα μπορείς να προσφύγεις στα τακτικά δικαστήρια.

Όταν σου επιβάλλει κάποιος ένα πρόστιμο θα πρέπει να το επιβάλλεις στα δικαστήρια του κράτους όχι στον αθλητικού δικαστή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags