Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο ξανθός Διάβολος, η απουσία νοσταλγίας και το αύριο...
| 2020-02-22 02:31:00

Ο ξανθός Διάβολος, η απουσία νοσταλγίας και το αύριο...

Sportdog Team
Ο ξανθός Διάβολος, η απουσία νοσταλγίας και το αύριο...

Ο Έρλινγκ Χάλαντ θερίζει δίχτυα, εκθέτει άμυνες και λαμβάνει την “διαθήκη” των Μέσι- Ρονάλντο.

Ο ξανθός Διάβολος, η απουσία νοσταλγίας και το αύριο... Αιτία να σηκώσει (κυριολεκτικά) τα χέρια η επιστήμη ή ένας γαλανομάτης εξωγήινος που έφτασε την κατάλληλη στιγμή; Ο Έρλινγκ Χάλαντ θερίζει δίχτυα, εκθέτει άμυνες και λαμβάνει την “διαθήκη” των Μέσι- Ρονάλντο. Ο τρόμος για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου, έγινε ένα ημίγλυκο κρασί μπροστά από το τζάκι.

“Ο στόχος μου είναι να γίνω ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Το πρότυπό μου, είναι ο Κίλιαν Εμπαπέ, οποίος κυριαρχεί στην Γαλλία,” ανέφερε μετά το παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο άνθρωπος με τα 8 γκολ στις 5 πρώτες του εμφανίσεις με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ένα παλικάρι που λίγες μέρες μετά θα έδινε την δική του παράσταση, στην φάση των “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κόντρα στην ομάδα του παίχτη που είχε ως... είδωλο και θα τον έκανε να υποκλιθεί στην αδιαμφησβήτητη ποιότητα του και στην άκρως ερωτική σχέση που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα. Φινάλε της αναμέτρησης, δύο γκολ στο βιογραφικό και συνολικά 10 σε 7 αγώνες από την στιγμή που τυπώθηκε το σήμα του Champions League στο μανίκι του.
 
Η επόμενη μέρα του αθλήματος, ανήκει σε έναν... Βίκινγκ! Δέχτηκε κριτική, φορτώθηκε το βάρος της επίθεσης σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας και απέρριψε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την ωριμότητα ενός μεγάλου αθλητή. Αυτός ο έφηβος δεν ζει το όνειρο, αλλά χτίζει βάσεις πάνω σε αυτό, με την ρομαντικότητα της στιγμής να παραμένει ως μονάχα, ένα σκαλί για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Η απορία όσων είδαν να απορρίπτει τον Σόλσκιερ, λύθηκε μέσα σε 8 λεπτά, βλέποντάς τον, να φτάνει τα 10 γκολ, γρηγορότερα από κάθε άλλον, στη διοργάνωση που συμμετέχουν τεράστια ονόματα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ιστορίας. Παίρνοντας από το “χεράκι” τον σύλλογο του Ντόρτμουντ και οδηγώντας τον στην νίκη με 2-1 απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν των εκατομμύριων, η οποία αν δεν είχε την μεγαλειότητα του... Κίλιαν Εμπαπέ (όπως η Μονακό το 2017), θα ήταν με την πλάτη στον τοίχο για την ρεβάνς. Ο 19χρονος επιθετικός δεν περιορίζεται μόνο στο τελευταίο παιχνίδι, ούτε τον γνώρισε το κοινό του αθλήματος με τα επιτεύγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
 
Η διάσταση που δίνει το βραβείο του πολυτιμότερου παίχτη του μήνα με μόλις 56... λεπτά συμμετοχής, αγγίζει το απροσπέλαστο και το χατ-τρικ στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή και μάλιστα ως αλλαγή, τον κατατάσσουν στην κατηγορία των παιχτών που κάθε παιχνίδι είναι μία ξεχωριστή ενότητα μέσα σε ένα “παραμύθι”. Όλα τα βλέμματα στρέφονται στο νούμερο 17, ο Νορβηγικός σωματότυπός του προκαλεί τρόμο και η προσθήκη εμποδίων μπροστά από την εστία μετατρέπονται σε καθημερινότητα στο ρεπερτόριο του Σκανδιναβού φορ, αφού σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο (είτε με το αριστερό, είτε με το δεξί, είτε με το κεφάλι κλπ.).
 
Δεν είναι, όμως, μόνο το σκοράρισμα που του προσφέρει μία θέση στους κορυφαίους αλλά και τον πρώτο λόγο για την επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου. Η πειθαρχία στην προπόνηση και στην εκγύμναση, είναι η αιτία της απίστευτης φυσικής κατάστασης που έχει, αφού παρά το ύψος του, απέδειξε ότι έχει εκπληκτική εκρηκτικότητα καθώς διένυσε 60 μέτρα χωρίς μπάλα σε 6,64 δευτερόλεπτα, χρονικό περιθώριο όπου αθλητές του στίβου το έχουν παγκόσμιο ρεκόρ στην κυριολεξία. Η αντοχή του σε μαρκαρίσματα από αμυντικούς όπως Τιάγκο Σίλβα και Κιμπέμπε, που η σωματική τους δύναμη είναι κάτι παραπάνω από δουλεμένη, αλλά και οι κινήσεις, που του επέτρεπαν να εξαφανιστεί από την προσοχή τους, δηλώνουν ότι η Δύση της καριέρας των Μέσι και Ρονάλντο, του προσφέρουν μία ιδιαίτερη ευκαιρία να κάνει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη την αποχώρηση αυτών των δύο.
 
Ο ίδιος, θα σκύψει το κεφάλι και το πρωί θα μπει πάλι για προπόνηση, περιμένοντας την επόμενη φορά που θα δέσει τα ποδοσφαιρικά του κορδόνια και θα αρχίζει να παίζει. Οι προβολείς είναι πλέον πάνω του, το καλοκαίρι αναμένεται “καυτό” και εκείνος θα συνεχίσει να βλέπει σαν ένα παιχνίδι, την τρέλα που έχει να σκοράρει. Με τα φώτα να σβήνουν, ο 19χρονος Έρλινγκ Χάλαντ έχει καταφέρει να γράψει ιστορία και η Ντόρτμουντ να θυμάται τα (παρόμοια) επιτεύγματα του Κίλιαν Εμπαπέ, στο ίδιο γήπεδο, όταν αγωνιζόταν στην Μονακό και την κατατρόπωνε στην προημιτελική φάση της ίδιας διοργάνωσης. Με βάση την πορεία του Γάλλου αστέρα μετά από σχεδόν τρία χρόνια, οι “κιτρινόμαυροι” ήδη τρίβουν τα χέρια τους για το καλύτερο. Και ο Διάβολος των αμυντικών θα κρατάει Νορβηγική σημαία.
 
ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags