Facebook Pixel Τρομερός Μαρτίνς - Με αυτόν φέρνει λεφτά στον Ολυμπιακό!
| 2020-02-22 11:21:00

Τρέλανε την Άρσεναλ - Μαγκιά Μαρτίνς - "Έφαγε" δύο παίκτες - Φέρνει "χρυσάφι" - Τον πήρε 0 ευρώ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Τρέλανε την Άρσεναλ - Μαγκιά Μαρτίνς - "Έφαγε" δύο παίκτες - Φέρνει "χρυσάφι" - Τον πήρε 0 ευρώ!

Παράνοια για το... θηρίο. Τους "εξόντωσε" όλους. Μεγάλη πώληση.

Μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι, η επαγγελματική του εμπειρία περιορίζονταν στη Ligue 2. Κάθε άλλο παρά… άγνωστος τόπος για τον Ολυμπιακό προκειμένου από εκεί να εντοπίζει «λαβράκια». Ετσι και αυτόν, έναν χρόνο περίπου πριν, οι «ερυθρόλευκοι» τον είχαν φέρει στην Αθήνα, ανακοινώνοντας μια συμφωνία που θα ενεργοποιούνταν το καλοκαίρι, χωρίς να πληρώσουν ούτε ευρώ στην Γκαζελέκ Αζαξιό.

Στο πρώτο μισό της σεζόν, ο Ουσεϊνού Μπα δεν αγωνίστηκε πρακτικά καθόλου, όντας ο τέταρτος (στην καλύτερη) στόπερ στην ιεραρχία των «ερυθρόλευκων», χωρίς να μπορέσει να βρει χρόνο συμμετοχής ακόμη και με την απουσία του Σισέ ή και εξαιτίας των συνεχόμενων ατοπημάτων του Γιασίν Μεριά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς όμως ήταν αναφανδόν υποστηρικτής της δυναμικής των δυνατοτήτων και (κυρίως) του τρόπου που έβλεπε πως θα μπορούσε να «δέσει» με τον Σεμέδο. Ξεκίνησε να τον ρίχνει συστηματικά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού από τις αρχές Δεκεμβρίου και έκτοτε, ο 24χρονος Σενεγαλέζος δεν… βγαίνει ποτέ.

Αυτός ήταν ουσιαστικά ο λόγος που οδηγήθηκε στον δανεισμό ο Μεριά, αυτός ο λόγος που ο Σισέ έχασε, παρότι επέστρεψε υγιής, θέση βασικού, αυτός ο λόγος που ο Πορτογάλος προπονητής όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε κεντρικό αμυντικό κατά τη διάρκεια της περασμένης μεταγραφικής περιόδου ήταν αντίθετος.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν έγκαιρα να κινηθούν προκειμένου να αναπροσαρμόσουν το συμβόλαιο του Μπα. Δεν θα αλλάξει η χρονική του διάρκεια (ολοκληρώνεται το 2023), ωστόσο οι αποδοχές του αυξάνονται… κατακόρυφα, ομοιάζοντας πλέον με απολαβές (αν όχι βασικού τουλάχιστον) παίκτη rotation των «ερυθρόλευκων».

Σίγουρα πάντως, την τόση πρόοδο του Μπα ώστε να υποσκελίζει με τις εμφανίσεις του ακόμη και αυτό πανάκριβο καλοκαιρινό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Ρούμπεν Σεμέδο, ελάχιστοι την περίμεναν. Τρανή απόδειξη τα φοβερά σχόλια και η εξαιρετική εντύπωση που έκανε ο Σενεγαλέζος στόπερ στο πρώτο ματς των «ερυθρόλευκων» με την Αρσεναλ την περασμένη Πέμπτη.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως από τις… στρατιές των scouts στο «Καραϊσκάκης», αυτός που ξεχώρισε – και κακά τα ψέματα δεν γνώριζαν και οι περισσότεροι – ήταν ο Μπα. Το σωματότυπο του έτσι κι αλλιώς «υλικό» για κορυφαίο πρωτάθλημα, η πρόοδος του στο τακτικό κομμάτι – τόσο ώστε να μπορεί να σταθεί αποτελεσματικότατα κόντρα σε ποδοσφαιριστές της ποιότητας που διαθέτουν οι «κανονιέρηδες» - αλματώδης, η ηλικία του εξαιρετική, η δυναμική του πλέον προφανής.

Ακόμη ένα «λαβράκι» λοιπόν για τον Ολυμπιακό, ακόμη ένας παίκτης που βάζουν στη βιτρίνα τους, προσδοκώντας – και δικαιολογημένα όπως φαίνεται – μια εξέλιξη τέτοια που θα αποφέρει εκ νέου στα ταμεία του συλλόγου αρκετά εκατομμύρια, χωρίς να έχει – ουσιαστικά – δαπανηθεί ούτε ευρώ για την απόκτηση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρελάνς Μαρινάκη - Τα δίνει όλα για τον παικταρά - Ανατροπή στον Ολυμπιακό που φτιάχνει τον κόσμο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags