Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Ο Κούλης Αποστολίδης μόνο στο sportdog!
| 2020-02-23 14:30:00

"Ρουκέτες" ΠΑΟΚτσή: "Καλή ομάδα ο Ολυμπιακός - Παίζει ρόλο η διαιτησία - Ξύπνησαν οι οπαδοί"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Ρουκέτες" ΠΑΟΚτσή: "Καλή ομάδα ο Ολυμπιακός - Παίζει ρόλο η διαιτησία - Ξύπνησαν οι οπαδοί"

Αποθεώνει Βαλμπουενά! Σύγκριση Ραζβάν-Φερέιρα. Δε μασάει...

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό είναι όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Κούλη Αποστολίδη. Ο βετεράνος άσος των Θεσσαλονικιών μίλησε στο sportdog για το παιχνίδι της Τούμπας λίγο πριν οι δύο ομάδες κοντραριστούν στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής θεωρεί, ότι υπάρχει προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, εξαιτίας του δυσμενούς κλίματος για την εισήγηση της ΕΕΑ για τον υποβιβασμό της ομάδας. Παράλληλα υποστήριξε, ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπει εξ αρχής με επιθετική τακτική, συνέκρινε την προσέγγιση του Φερέιρα με τον Λουτσέσκου και σχολίασε την παρουσία των ξένων διαιτητών.

Πόσο σημαντικό είναι για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό;

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό. Αν το δει κανείς ψυχρά, το θέμα δεν είναι βαθμολογικό. Γιατί ακόμα και ισοπαλία να έρθει δεν χάθηκε ο κόσμος. Έχουμε ακόμα και άλλα παιχνίδια, αλλά και τα πλέι οφ. Είναι φοβερά σημαντικό για τον ψυχολογικό τομέα, για το πρεστίζ, μετά απ' όλα αυτά που έχουν συμβεί με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού. Μία νίκη επί του Ολυμπιακού θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία του περιβάλλοντος του ΠΑΟΚ έναντι του περιβάλλοντος του Ολυμπιακού. Επίσης το τρίποντο θα χτίσει μία βάση ούτως ώστε να αντεπεξέλθει ο ΠΑΟΚ στα επόμενα ματς απέναντι στους ερυθρόλευκους σε Κύπελλο και πλέι οφ. Το διακύβευμα είναι καθαρά ψυχολογικό».

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε ευρωπαϊκό παιχνίδι αποτελεί πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ;

«Το γεγονός ότι έπαιξε με την Άρσεναλ για το Γιουρόπα Λιγκ σημαίνει ότι έβγαλε προσπάθεια και αυτό είναι επιβαρυντικό για το επόμενο παιχνίδι, αυτό της Τούμπας. Αυτό για μένα όμως είναι δευτερεύον. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία καλή ομάδα. Εκείνο που θα μετρήσει περισσότερο την Κυριακή, είναι πως θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι οι παίκτες και οι προπονητές της κάθε ομάδας. Εγώ προσωπικά πιστεύω, ότι αν ο ΠΑΟΚ παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, νομίζω, ότι εκτός απροόπτου θα έχει το αποτέλεσμα που θέλει».

Ποιο είναι το δυνατό και ποιο το αδύνατο σημείο του Ολυμπιακού;

«Μην πούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες. Απλά να πω ότι ο Ολυμπιακός από το κέντρο και μπροστά είναι πολύ καλύτερη ομάδα απ' ότι είναι αμυντικά».

Ξεχωρίζετε κάποιον ποδοσφαιριστή μεσοεπιθετικά; Ο Βαλμπουενά για παράδειγμα είναι αυτός που κεντρίζει το μάτι τώρα που έφυγε ο Ποντένσε...

«Είναι πολύ καλός παίκτης ο Βαλμπουενά. Εγώ όμως δεν μετρώ ατομικές επιδόσεις σε τέτοια παιχνίδια. Σαφώς παίκτες ποιοτικούς έχει και ο ΠΑΟΚ. Σε κάθε ομάδα αυτοί οι παίκτες βοηθούν. Αυτό όμως που μετράει περισσότερο σε αυτά τα παιχνίδια είναι η βούληση και η θέληση των ποδοσφαιριστών να τα πάρουν».

Πώς πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι ο Φερέιρα και σε ποιες προσωπικότητες πιστεύετε ότι θα στηριχθεί;

«Δεν θα πω ο Φερέιρα! Θα πω ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσεγγίσει το παιχνίδι από την αρχή, να πρεσάρει ψηλά και να μη δώσει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Πρέπει να μαρσάρει και να δηλώσει “κατεβαίνω για να πάρω το παιχνίδι”».

Αυτή όμως ήταν μία τακτική προσέγγιση που βλέπαμε συνήθως με Λουτσέσκου. Δεν είναι ο ίδιος ΠΑΟΚ πέρσι με φέτος. Ακόμα και ο Φερέιρα είναι πιο μετριοπαθής και συγκρατημένος στις δηλώσεις του...

«Δεν είναι έτσι. Υπενθυμίζω το πρόσφατο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, στην Αθήνα, για το Κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με προσέγγιση “κατεβαίνω να πάρω το παιχνίδι”. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να το παίξει αυτό. Η σύγκριση Φερέιρα-Λουτσέσκου δείχνει ότι ο Ρουμάνος έπαιζε πιο αμυντικό από τον Πορτογάλο. Ίσως ο Φερέιρα ξεκίνησε πολύ επιθετικά από την αρχή. Στη συνέχεια προσαρμόστηκε, κάτι που επωφέλησε την ομάδα».

Φέτος υπάρχει γενική γκρίνια για τη διαιτησία παρά την είσοδο τουVAR. Θα παίξει ρόλο η διαιτησία σε αυτό το ματς;

«Η διαιτησία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε ένα παιχνίδι. Και σε αυτό το ματς όμως θα υπάρχει ξένος διαιτητής. Αυτό το οποίο κάνει τη μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός ξένου και ενός Έλληνα διαιτητή είναι ότι ο κόσμος δεν είναι προκατειλημμένος με τον ξένο. Έτσι ο κόσμος δεν έχει λόγο να αποδοκιμάσει. Ο ξένος σφυρίζει αυτό που βλέπει. Ο κόσμος ξέρει ότι παίζει έτσι. Οπότε και λάθη να κάνει δεν θα δημιουργηθεί κάποιο αρνητικό κλίμα».

Πόσο προετοιμασμένοι είναι οι ΠΑΟΚτσήδες για αυτό το παιχνίδι μετά τα όσα έχουν διαδραματιστεί εξωγηπεδικά με την απόφαση της ΕΕΑ για υποβιβασμό;

«Έχουν μελετηθεί τα πάντα. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πολύ αυστηρά. Η γραμμή που έχει περάσει στους ΠΑΟΚτσήδες είναι “κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την ομάδα με τις εκδηλώσεις μας, αλλά χωρίς αυτές να υπερβούν τα όρια, αν προκαλέσει οποιοσδήποτε από τον Ολυμπιακό”. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Έχει ξυπνήσει ο κόσμος. Δεν θα πέσει σε παγίδες οποιουδήποτε προβοκάτορα».

Αν χάσει ο ΠΑΟΚ προβλέπετε δηλαδή ειρηνικές αντιδράσεις;

«Και η ήττα είναι ένα αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο, όπως η νίκη και η ισοπαλία. Το παιχνίδι όμως έχει μεγάλη σημασία κυρίως για το ηθικό κομμάτι».

Πως είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη; Ξέρουμε ότι η πόλη ζει σε ρυθμούς ντέρμπι κάθε φορά που μία ομάδα της θα αντιμετωπίσει κάποια άλλη αθηναϊκή...

«Θα σας πω μόνο ότι η Θεσσαλονίκη περιμένει από τον ΠΑΟΚ να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Και να τον κερδίσει καθαρότατα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τοποθέτηση-"βόμβα" από παίκτη του Ολυμπιακού λίγο πριν τον ΠΑΟΚ: "Είναι όλα ψέμματα"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags