Η μόνη ομάδα που δεν είχε κερδίσει στον (περισσότερο) από 1,5 χρόνο που βρίσκεται στην Ελλάδα ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ο ΠΑΟΚ. Αυτή του η αδυναμία, σε σερί ντέρμπι, να πάρει μια νίκη κόντρα στο άμεσο ανταγωνιστή για τον τίτλο των τελευταίων χρόνων, ήταν και ένας από τους κύριους λόγους της κριτικής που δέχονταν ο Πορτογάλος τεχνικός.

Χθες όμως, έσπασε και αυτό το "ρόδι", οδηγώντας την ομάδα του στο διπλό στην Τούμπα. Το +5 από τους πρωταθλητές, τεράστια προίκα για τον Ολυμπιακό εν όψει play-off, που δεδομένα μπαίνει σε αυτά, έχοντας χαρακτήρα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Κάτι πρωτόγνωρο ενόσω ο Μαρτίνς βρίσκεται στον πάγκο των "ερυθρόλευκων".

Δικαιωμένος σε κάθε περίπτωση ο Πορτογάλος. Και για την πίστη που έδειξε στη δουλειά του, χωρίς πρακτικά -πέραν του Ραντζέλοβιτς- να κάνει την παραμικρή αλλαγή στην ενδεκάδα του σε σχέση με το παιχνίδι που έδωσε ο Ολυμπιακός με την Αρσεναλ τρεις μέρες νωρίτερα και για τη σιγουριά που όλες αυτές τις μέρες φρόντιζε να μεταδίδει στους παίκτες του, τονίζοντας τους συνεχώς πως είναι καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ και πως θα το αποδείξουν στην Τούμπα.

Όπερ και εγένετο. Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα, συμπληρώνει την Παρασκευή ένα χρόνο χωρίς ήττα εντός συνόρων (τελευταία του, τον περυσινό Φεβρουάριο στο "Καραϊσκάκης" από τη Λαμία στο Κύπελλο), τον ξεπέρασε πλέον στο πρωτάθλημα (τελευταία του σε αυτό, πέρυσι στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου), έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο φετινό πρωτάθλημα, όντας μέσα σε όλους τους στόχους του.

Επιτεύγματα που προφανώς πρέπει να πιστωθεί ο Μαρτίνς, πόσο μάλλον από τη στιγμή που καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν αντιμετώπισε διάφορες δυσκολίες με τραυματισμούς, πωλήσεις βασικών, που αλλοίωσαν σημαντικά και περιόρισαν τις επιλογές του ειδικά σε άμεση συνάρτηση και σχέση με το πολυδιαφημισμένο "βάθος" πάγκο του ΠΑOΚ.

Και δικαιολογημένα, πολλοί περιμένουν πλέον πως έχει έρθει η στιγμή να ανοίξει ξανά το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Πορτογάλου, το οποίο έχει μείνει στον "πάγο" από τις αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς την παραμικρή εξέλιξη και με τη διοίκηση του Ολυμπιακού (ευλόγως από την πλευρά της) να περιμένει την έκβαση της σεζόν προτού πάρει τις αποφάσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Μπαμ" Μαρινάκη στα τηλεοπτικά δρώμενα - Πήρε και τη Superleague στο Mega!