Facebook Pixel Με αυτή την ομάδα συμφώνησε ο Τσιμίκας - "Άκυρο" από Μαρινάκη - Ζητάει αδιανόητα λεφτά!
| 2020-02-24 21:01:00

Με αυτή την ομάδα συμφώνησε ο Τσιμίκας - "Άκυρο" από Μαρινάκη - Ζητάει αδιανόητα λεφτά!

του Παναγιώτη Νικολάου
Με αυτή την ομάδα συμφώνησε ο Τσιμίκας - "Άκυρο" από Μαρινάκη - Ζητάει αδιανόητα λεφτά!

"Χουνέρι" Ποντένσε. Γιατί "οργίασε" με ΠΑΟΚ. Ποια Νάπολι...

Αδιαμφισβήτητα, τον περασμένο Ιανουάριο έφτασε ένα βήμα μακριά από τη Νάπολι. Το γνώριζε το ενδιαφέρον, πιθανώς δεν το περίμενε να υλοποιηθεί σε πρόταση τόσο σύντομα (η αρχική ενημέρωση που είχε ήταν για το ερχόμενο καλοκαίρι), η αλλαγή όμως στον πάγκο των «παρτενοπέι» και η έλευση του Τζενάρο Γκατούζο, ήταν ο καταλύτης για να έρθουν οι αλλεπάλληλες προτάσεις του ιταλικού συλλόγου στον Ολυμπιακό.

Ο ίδιος, είχε συμφωνήσει. Ηθελε να πάει, ήθελε να κάνει τότε, τον περασμένο Ιανουάριο, το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Το οικονομικό, παρότι του δόθηκε συμβόλαιο με αποδοχές κοντά στο εκατομμύριο, σημαντικό, αλλά σε δεύτερη μοίρα. Ολο το σκηνικό, απόλυτη δικαίωση της αλματώδους εξέλιξης του την τελευταία διετία.

Το θέμα εξ αρχής είχε να κάνει με τη διάθεση του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» αξίωσαν από την πρώτη στιγμή 15 εκατ. ευρώ για να κάτσουν στο τραπέζι. Παρά τις περί του αντιθέτου φήμες, η Νάπολι, ποτέ δεν έφτασε στο συγκεκριμένο ποσό. Τουλάχιστον όχι cash, που ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι». Η πώληση του Ποντένσε έβαλε πρόσθετα φράγματα στο να υλοποιηθεί η μεταγραφή και έτσι, ενώ οι «παρτενοπέι» είχαν (οριστικά) στραφεί αλλού, έγκαιρα, μια εβδομάδα πριν τη λήξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ενημερώθηκε πως δεν θα πωληθεί.

Θα το πήγαινε σερί μέχρι τέλους. Χωρίς κάποιο, έστω και… τυπικό back up. Φάνηκε στα πρώτα παιχνίδια επηρεασμένος. Λογικό και ανθρώπινο. Παίζει ασταμάτητα, παίζει σε top επίπεδο σταθερά, επόμενη κάποια στιγμή να έρθει και η «κοιλιά». Στην περίπτωση του βέβαια η «κοιλιά» ήταν από το (σταθερό) 8 να πέσει στο 7 (σχηματικά).

Ε, χτες, στην Τούμπα, ο Κώστας Τσιμίκας πήγε στο… 11! Μακράν του δεύτερου ο κορυφαίος του γηπέδου, αλάνθαστος σε όλο το παιχνίδι, δύναμη πυρός επιθετικά, εγγύηση ανασταλτικά, έκανε… γιο-γιο τη μισή ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στην ενέργεια που κατέληξε στο γκολ του Ολυμπιακού και απέδειξε γιατί τη δεδομένη στιγμή είναι το πλέον ακριβό περιουσιακό στοιχείο, όχι μόνο των «ερυθρόλευκων», άλλα ολόκληρου του ελληνικού πρωταθλήματος.

Και επίσης πώς αν τα 15 εκατ. ευρώ που ζητούσε ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο φαίνονταν πολλά, τα +20 με τα οποία θα φύγει το καλοκαίρι – και για ομάδα με σαφώς μεγαλύτερο ειδικό βάρος από τη Νάπολι – θα φαίνονται λίγα...

Διαβάστε επίσης:

Απίθανος Μαρτίνς - Τι έλεγε πριν την Τούμπα - Τρελή "μπλόφα" - Δεν το πήρε χαμπάρι κανείς!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags