Facebook Pixel Ο Μαρινάκης έκανε... ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό με 6,5 εκατ. ευρώ!
| 2020-02-26 10:29:00

Ο Μαρινάκης έκανε... ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό με 6.500.000, δύο "χυλόπιτες" και το "παλτό" που έδιωξε!

του Παναγιώτη Νικολάου
Ο Μαρινάκης έκανε... ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό με 6.500.000, δύο "χυλόπιτες" και το "παλτό" που έδιωξε!

Ό,τι πληρώσεις, παίρνεις! Ποιος είναι η αποκάλυψη της χρονιάς;

Λέγεται και προφανώς, βάσει στατιστικών, επιβεβαιώνεται. Ο Ολυμπιακός είναι ο περυσινός... ΠΑΟΚ! Ομάδα δηλαδή που στηρίζεται στην ανασταλτική της λειτουργία και δεν δέχεται γκολ με τίποτα! Εννιά μόλις τα γκολ παθητικού των "ερυθρόλευκων" στο πρωτάθλημα, επίδοση που ισοφαρίζει την καλύτερη ύστερα από 25 αγωνιστικές στον 21ο αιώνα και πάλι από τους Πειραιώτες, τη σεζόν 2013-14.

Ο Oλυμπιακός έχει συμπληρώσει 900 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ στις εν Ελλάδι εκτός έδρας αναμετρήσεις του σε πρωτάθλημα (8 παιχνίδια) και Κύπελλο (2 παιχνίδια), με αυτό του Δημήτρη Εμμανουηλίδη του Πανιωνίου, στο 88' της αναμέτρησης των "ερυθρόλευκων" στη Νέα Σμύρνη να είναι το τελευταίο που έχουν δεχθεί, τρεις μήνες πριν (23 Νοεμβρίου).

Ό,τι πληρώσεις, στο τέλος τέλος, παίρνεις. Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι εκταμίευσε 6,5 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει την οπισθοφυλακή του, 4,5 εκατ. ευρώ κόστισε η αγορά του Ρούμπεν Σεμέδο, με άλλα 2 διασφαλίστηκε (και μονιμοποιήθηκε) η παραμονή του Ζοσέ Σα με την αγορά του από την Πόρτο.

Αμφότεροι προφανώς έχουν βγάλει (και με το παραπάνω) τα λεφτά τους, με τη στάση των Πειραιωτών από το καλοκαίρι και ύστερα να επιβεβαιώνει πως η αμυντική τους τετράδα αποτελεί το... θέσφατο της αγωνιστικής φιλοσοφίας και τη βάση της ομάδας. Προτάσεις λοιπόν για τον Ομάρ υπήρχαν το περασμένο καλοκαίρι. Και παρότι δεν είχε συμφωνηθεί η ανανέωση του συμβολαίου του, δεν παραχωρήθηκε.

Νωπό το σίριαλ της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου με το ενδιαφέρον της Νάπολι για τον Τσιμίκα, με τον Ολυμπιακό -έστω και εξαιτίας των οικονομικών απαιτήσεων των "ερυθρόλευκων"- να μην ενδίδει, κρατώντας έναν από τους στυλοβάτες της φετινής σεζόν στο ρόστερ του.

Αν προσθέσουμε στην εξίσωση και την αλλαγή που έγινε μεσούσης της σεζόν και έβγαλε αρχικά από την ενδεκάδα και εν συνεχεία από το ρόστερ τον Γιασίν Μεριά, φέρνοντας σε αυτήν την αποκάλυψη της χρονιάς, τον Ουσεϊνου Μπα, τότε έχουμε σχηματοποιημένο όλο το σκηνικό της δομής, της λογικής, της εμπιστοσύνης και των συγκυριών ακόμη ακόμη, που έχουν διαμορφώσει τη βάση του φετινού Ολυμπιακού: την άμυνά του δηλαδή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δεν ξέχασαν τον Σαββίδη στον Ολυμπιακό - Απάντηση με... τρολάρισμα από τη Θύρα 7 (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags