Facebook Pixel Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Επική πρόκριση με 2-1 στην παράταση για τους Πειραιώτες! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-02-28 00:33:00

Δεν γίνονται αυτά! Τρέλανε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός - Πρόκριση-έπος με... buzzer beater! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Δεν γίνονται αυτά! Τρέλανε την Ευρώπη ο Ολυμπιακός - Πρόκριση-έπος με... buzzer beater! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Ξέρανε" την Άρσεναλ με 2-1, λυτρωτής Ελ Αραμπί στο 119'!

Δεν γίνονται αυτά! Ένας συγκλονιστικός Ολυμπιακός κόντρα σε όλους και όλα "ξέρανε" την Άρσεναλ και πήρε επική νίκη-πρόκριση για τους 16 του Europa League στην παράταση με 2-1 χάρη σε γκολ του Ελ Αραμπί στο 119'!

Οι Πειραιώτες έκαναν μεγαλειώδη εμφάνιση και πήραν τη νίκη στην κανονική διάρκεια με 1-0 χάρη σε γκολ Σισέ.

Στο έξτρα ημίωρο ο Μασούρας είχε δοκάρι στο 109’ και ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε σε 1-1 στο 113.

Ωστόσο, ο Ελ Αραμπί έγινε ήρωας σκοράροντας το 2-1 από σέντρα του Μασούρα στο 119’ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε την ευκαιρία του… αιώνα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μια απίθανη πρόκριση δια πυρός και σιδήρου!

Το ματς

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περιορίσει την Άρσεναλ, κρατώντας χαμηλά το τέμπο σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Αν και είχαν μειονέκτημα από την ήττα στο πρώτο ματς, οι Πειραιώτες μπήκαν διαβασμένοι στο ματς και πρόσεξαν την άμυνα πάνω από όλα, κλείνοντας τους διαδρόμους και προσπαθώντας να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Η Άρσεναλ είχε την κατοχή της μπάλας σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, αλλά λιγοστές ευκαιρίες. Στο 12’ οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έβαλαν σωτήριες κόντρες σε διαδοχικά σουτ του Τζάκα και του Πεπέ, ενώ στο 20’ ο Μπα σταμάτησε τον Πεπέ με έξυπνο φάουλ πριν πατήσει περιοχή. Στο 39’ ο Λακαζέτ σκόραρε από κοντά, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να βγει στην αντεπίθεση και έγινε απειλητικός σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι Ερυθρόλευκοι, μάλιστα, έφτιαξαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς στο πρώτο 45λεπτο. Στο 36’ ο Βαλμπουενά τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί και αυτός άνοιξε την αντεπίθεση, περνώντας κάθετη μπαλιά στον Καμαρά. Ο Αφρικανός μέσος μπήκε στην περιοχή της Άρσεναλ, αλλά έκανε κακό πλασέ με το αριστερό, με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

«Πάγωσε» το Λονδίνο με Σισέ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ονειρικό τρόπο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βρήκε το γκολ που έψαχνε. Στο 53’ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Σισέ βρέθηκε ανενόχλητος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και με κεφαλιά σκόραρε το 1-0, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα!

Όχι μόνο αυτό, αλλά πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ η Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός έφτασε… μια ανάσα από δεύτερο γκολ, με τον Τσιμίκα να κάνει καταπληκτική ατομική ενέργεια και σουτ, υποχρεώνοντας τον Λένο σε πολύ μεγάλη απόκρουση στο 57’. Στο 70’ ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε νέα επικίνδυνη αντεπίθεση και σέντρα του Τσιμίκα.

Άντεξε και το έστειλε στην παράταση

Στο τελευταίο 20λεπτο η Άρσεναλ ενέτεινε την πίεσή της, αναζητώντας το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση καιτο 77’ οι Κανονιέρηδες έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Σα έκανε σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Πεπέ και εν συνεχεία ο Λακαζέτ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κεφαλιά του Μουστάφι και αδράνεια του Μπα, όμως αστόχησε με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Στο 81’ ο Λακαζέτ σούταρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπειτα από λάθος του Σισέ και στο 83’ ο Σα μπλόκαρε επικίνδυνο συρτό σουτ του Τορέιρα. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός παραλίγο να… κλέψει πρόκριση, αλλά ο Μουστάφι πρόλαβε τον Ελ Αραμπί στη μικρή περιοχή από γύρισμα του Γκασπάρ. Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με 1-0 για τον Ολυμπιακό και… θρίλερ συνεχίστηκε στην παράταση!

Ο Ολυμπιακός τις ευκαιρίες, η Άρσεναλ το γκολ

Στο έξτρα ημίωρο η Άρσεναλ έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις και μονοπώλησε την κατοχή της μπάλας. Παρ’ όλα αυτά, οι Κανονιέρηδες εξακολουθούσαν να είναι εντελώς ανούσιοι, αντιθέτως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που δημιούργησε τη μοναδική μεγάλη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Στο 104’ ο Μασούρας βρήκε τον Γκασπάρ μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο άσος των Πειραιωτών σούταρε άουτ από διαγώνια θέση.

Στο 109 οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν και πάλι μια… ανάσα από το γκολ, με τον Μασούρα να πιάνει ωραίο φαλτσαριστό σουτ που κατέληξε στο δοκάρι!

Η τύχη… γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό στο 113’. Σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, η μπάλα στρώθηκε στον Ομπαμεγιάνγκ έπειτα από κόντρα και ο Γκαμπονέζος την έστειλς στα δίχτυα με ασύλληπτο ανάποδο «ψαλίδι», ισοφαρίζοντας σε 1-1 και χαρίζοντας σκορ πρόκρισης στην Άρσεναλ.

Λύτρωση με Ελ Αραμπί και πρόκριση!

Το φινάλε της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να το γράψει ούτε ο… Χίτσκοκ. Στο 119’ ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της Άρσεναλ «κοιμήθηκε» και ο Ελ Αραμπί σκόραρε με κοντινή προβολή για το 2-1, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους συμπαίκτες του, τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τους 6.000 φιλάθλους του!

Στο τελευταία φάση του αγώνα, στο 120+3’, η μπάλα έφτασε στον Ομπαμεγιάνγκ μετά από σπόντα και ο επιθετικός της Άρσεναλ αστόχησε από τη μικρή περιοχή έχοντας όλο το τέρμα μπροστά του και τον Σα εξουδετερωμένο, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με μια απίστευτη πρόκριση από το Λονδίνο!

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Σε ένα ματς που είχε ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ και περισσότερο δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του σε έναν άχαρο ρόλο, ο κανονιέρης του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, «μίλησε» στο πιο κρίσιμο και χάρισε στην ομάδα του επική πρόκριση!

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Ο Σα κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ελαμπντελαουί, Σισέ (λόγω τιμωρίας του Σεμέδο), Μπα και Τσιμίκα να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα αποτέλεσαν οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά, ενώ οι Βαλμπουενά και Ραντζέλοβιτς κινήθηκαν στα άκρα, με τον Ελ Αραμπί σε θέση σέντερ φορ.

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε την Άρσεναλ ο Μικέλ Αρτέτα. Τερματοφύλακας ήταν ο Λένο, δίδυμο στόπερ οι Μουστάφι και Λουίζ, δεξί μπακ ο Μπεγερίν και αριστερό τον Σακά. Οι Τζάκα και Θεμπάγιος συνέθεσαν το δίδυμο του κέντρου, με την τριάδα των Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ και Εζίλ να πλαισιώσει τον Λακαζέτ.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγιερίν (84' Ουίλοκ), Θεμπάγιος (72' Τορέιρα), Μουστάφι (103' Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίζ, Σάκα,Τσάκα, Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ, Λακαζέτ (115' Μαρτινέλι).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας (115' Λοβέρα), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε (117' Παπαδόπουλος), Βαλμπουενά (86' Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77' Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags