Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: "Καμία σύγκριση Τσιμίκα με Γιαννούλη - Αυτός είναι για την Πριμέρα - Πρωτάθλημα φέτος στον..."
| 2020-03-01 17:00:00

"Καμία σύγκριση Τσιμίκα με Γιαννούλη - Αυτός είναι για την Πριμέρα - Πρωτάθλημα φέτος στον..."

του Γιώργου Κτενά
"Καμία σύγκριση Τσιμίκα με Γιαννούλη - Αυτός είναι για την Πριμέρα - Πρωτάθλημα φέτος στον..."

Ποιος είναι ο καλύτερος μπακ; Δυνατό crast test στο sportdog!

Τσιμίκας ή Γιαννούλης; Αυτό το ερώτημα υπάρχει από την αρχή της σεζόν σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία, τα στέκια των οπαδών, τις κερκίδες των γηπέδων κ.λπ., καθώς αμφότεροι διανύουν εξαιρετική σεζόν και τα ονόματα τους έχουν συνδεθεί με κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Νίκο Σπυρόπουλο, αριστερό μπακ σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Εθνική ομάδα επί σειρά ετών, που γνωρίζει άριστα τα μυστικά της θέσης και, φυσικά, μας ανέλυσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το παιχνίδι των δύο αθλητών.

Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά τους, σε όλα εκείνα που τους κάνουν να ξεχωρίζουν, ενώ τόνισε ότι το πιο σημαντικό από όλα είναι να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους. Ακόμα, μίλησε για το φετινό πρωτάθλημα και έκανε μια μικρή ανάλυση για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες.

"Του ταιριάζει το ισπανικό πρωτάθλημα"

"Ο Τσιμίκας έχει τρομερή βελτίωση από πέρσι. Σωστά ο Ολυμπιακός τον εμπιστεύτηκε κατά τη γνώμη μου, γιατί αντεπεξήλθε στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί ένας αθλητής, δηλαδή με διαδοχικά παιχνίδια σε Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα, Κύπελλο αλλά και κλήσεις σε παιχνίδια της Εθνικής ομάδας. Το σημαντικό φέτος είναι η διάρκεια που έχει στην απόδοσή του σε παιχνίδια υψηλού ρυθμού και επιπέδου", ανάφερε στο αρχικό του σχόλιο ο παλαίμαχος άσος και συμπλήρωσε για τα στοιχεία εκείνα που τον κάνουν να ξεχωρίζει στη θέση του αριστερού μπακ:

"Φέτος είναι περισσότερο ισορροπημένος σε σχέση με πέρσι, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Παίζει πολύ καλά τη θέση σε σχέση με πέρσι, που δεν ήταν τόσο καλά συγκεντρωμένος αμυντικά. Φέτος βελτιώθηκε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και κάνει την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του".

Το όνομά του πρωταγωνιστεί σε σενάρια που τον θέλουν το προσεχές καλοκαίρι να κάνει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα και κορυφαίο πρωτάθλημα. Πιστεύετε ότι μπορεί να τα καταφέρει και να σταθεί με αξιώσεις;

"Σαφώς και μπορεί να αντεπεξέλθει σε ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι το ισπανικό είναι πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του και τα φυσικά και τεχνικά προσόντα του. Το θέμα είναι να έχει διάρκεια και τα επόμενα χρόνια στην καριέρα του, είτε πάρει μεταγραφή το προσεχές καλοκαίρι είτε μείνει στον Ολυμπιακό. Γιατί η διάρκεια είναι που καθιερώνει έναν top class παίκτη σε σχέση με εκείνον που είναι καλός".

"Πιο καλός επιθετικά ο Γιαννούλης"

Η άποψή σας για τον Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος επίσης ξεχωρίζει φέτος με τις εμφανίσεις του;

"Είναι κι αυτός πολύ βελτιωμένος σε σχέση με πέρσι, κάτι που είναι πολύ θετικό γι' αυτόν. Απολαμβάνει την πλήρη στήριξη του προπονητή του, έχει παίξει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στον ΠΑΟΚ και είναι, κατά την άποψή μου, ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας του. Είναι θετικό για εκείνον που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού προπονητή, τα έχει καταφέρει και έχει βοηθήσει την Εθνική να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο".

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

"Τρέχει πολύ καλά την πλευρά, έχει διάρκεια στο παιχνίδι του, είναι πιο καλός επιθετικά από ο,τι αμυντικά. Θα ήθελα, όμως, να τον δω κι αυτόν σε διαδοχικά παιχνίδια επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Εθνικής ομάδας. Για να δούμε τη διάρκειά του, δηλαδή, σε διαδοχικά παιχνίδια υψηλού ρυθμού και ποιότητας, αλλά και πόσο δυνατός χαρακτήρας είναι. Κι αυτός διανύει εξαιρετική σεζόν, φυσικά θα μπορούσε κι αυτός να κάνει μεγάλη μεταγραφή και να σταθεί μια χαρά. Το σημαντικό και στη δική του περίπτωση είναι να έχει διάρκεια στην απόδοσή του για χρόνια, είτε πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι είτε συνεχίσει στον ΠΑΟΚ".

Αναπόφευκτα, φέτος, γίνεται σύγκριση ανάμεσα σε Τσιμίκα και Γιαννούλη. Ποια είναι η δική σας άποψη;

"Δεν μπορώ να τους συγκρίνω γιατί θα ήθελα να δω τον Γιαννούλη σε διαδοχικά παιχνίδια επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλήματος και Εθνικής. Τώρα ο Γιαννούλης παίζει λιγότερα παιχνίδια σε σχέση με τον Τσιμίκα και δεν έχει δοκιμαστεί στον υψηλότερο ρυθμό του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι και οι δύο παίκτες, πάντως, υψηλού επιπέδου και το αποδεικνύουν σε όλη τη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου".

"Προβάδισμα ο Ολυμπιακός για τίτλο"

Τέλος, θέλω να μου πείτε δύο λόγια για τη φετινή παρουσία Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

"Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει καλύτερη εικόνα αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει διαδοχικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει τον πρώτο λόγο, έχει και τη διαφορά των 5 βαθμών, έχει μικρό προβάδισμα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Φέτος ο ΠΑΟΚ ψάχνεται λιγάκι, δεν έχει την ταυτότητα που είχε με τον προηγούμενο προπονητή. Του στοίχισε που δεν μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που ήταν ο μεγάλος στόχος, αλλά ούτε και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Νομίζω ότι αυτό στοίχισε στην ομάδα, στην πρόοδό της. Η ΑΕΚ είναι ομάδα που έκανε πολλές αλλαγές σε προπονητές, σε παίκτες, αλλά τελευταία παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σε σχέση με την αρχική. Δείχνει να βρίσκει dna με τον Καρέρα και να αποκτά μια σταθερότητα στην απόδοσή της. Ο Παναθηναϊκός, τέλος, δεν έκανε καλό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά στη συνέχεια απέκτησε σταθερότητα και παρουσιάζει καλύτερο πρόσωπο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Xαμός με Παππά στον ΠΑΟ - Γιατί τον "έφαγε" ο Πιτίνο - Τι έγινε στην προπόνηση - Χοντρό παρασκήνιο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags