Facebook Pixel Πανιώνιος - ΑΕΚ: 1-1
| 2020-03-01 20:58:00

Ματσάρα στη Νέα Σμύρνη! Ισόπαλοι 1-1 Πανιώνιος και ΑΕΚ

Ματσάρα στη Νέα Σμύρνη! Ισόπαλοι 1-1 Πανιώνιος και ΑΕΚ

Τρομερός Κότνικ, γκολάρα από Κλωναρίδη.

Πανιώνιος - ΑΕΚ: 1-1

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχτηκαν Πανιώνιος και ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και φοβερό σπασπένς, αφού οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο με την Ένωση να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Το παιχνίδι απέκτησε εξ αρχής μεγάλο ενδιαφέρον χάρη στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στον αγώνα, με τον Αραμπουλί να αστοχεί σε κενή εστία, μόλις στο 1'. Εφτά λεπτά αργότερα ο Ντομίνγκεζε ανάγκασε τον Τσιντώτα να απομακρύνει σε κόρνερ ύστερα από κεφαλιά με την ΑΕΚ να απειλεί για πρώτη φορά στο 17', όταν ο Κότκινκ απέκρουσε με γροθιές την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέρντε.

Στο 19' ο συνδυασμός Μάνταλου - Χουλτ, έβγαλε τον Αλμπάνη σε θέση βολής, αλλά εκείνος σούταρε άουτ, ενώ στο 25' ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου έκανε άλλη μία φοβερή επέμβαση σε πλασέ του Σαμπανάτζοβιτς. Ο Κότνικ είπε ξανά “όχι” σε σουτ του Βέρντε στο 40', ενώ ο Σβάρνας σε άλλη φάση, στο ίδιο λεπτό έχασε το άχαστο, ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε άλλη μία ευκαιρία με τον Παουλίνιο να αποτυγχάνει να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Στις καθυστερήσεις ο Πανιώνιος έπιασε στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ! Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, ο Αραμπούλι έπιασε σέντρα-σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Βέρντε που έτρεξε να καλύψει, έφτασε στον Εμμανουηλίδη και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ σε κενή εστία (1-0).

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, αφού ο Πανιώνιος της έδωσε χώρο. Στο 54' ο Κότνικ απέκρουσε την κεφαλιά του Αραούχο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Λάτσι έφυγε άουτ. Οι γηπεδούχοι στο 59' πήγαν να αιφνιδιάσουν ξανά τους κιτρινόμαυρους, όταν από βαθιά μπαλιά ο Αραμπούλι έφυγε κάτω από τη σέντρα, ο Τσιντώτας έκανε άστοχη έξοδο, ο Αραμπούλι τον πέρασε, στη συνέχεια όμως κλείστηκε, οι αμυντικοί της Ένωσης επέστρεψαν με τον Γεωργιανό να πλασάρει άουτ.

Στο 63' ο Κότνικ έκανε άλλη μία τεράστια επέμβαση στο πλασέ του Σιμόες ύστερα από πάσα του Κλωναρίδη. Στο 73' ο Πανιώνιος βρήκε πάλι... μπόσικη την κιτρινόμαυρη αμυντική γραμμή. Ο Εμμανουλίδης έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε τον Τσιντώτα που απέκρουσε. Η ΑΕΚ πίεσε για να ισοφαρίσει, αλλά τίποτα δεν της έβγαινε.

Στις καθυστερήσεις όμως ο Κλωναρίδης με πανέμορφο γκολ έφερε το ματς στα ίσια και έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο Κότνικ σε αυτό το ματς κατέβασε ρολλά! Ο Σλοβένος τερματοφύλακας έκανε σημαντικές επεμβάσεις και κατάφερε να διατηρήσει για 92' λεπτά ανέπαφη την εστία του μέχρι ο Κλωναρίδης να ισοφαρίσει.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Ο Μάσιμο Καρέρα είχε προαναγγείλει την παρουσία του Ζίγκα Λάτσι στην 11αδα της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο. Ο Σλοβένος αμυντικός ελλείψει στόπερ (έξω Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Οικονόμου) πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας της Ένωσης δίπλα στον Σβάρνα.

Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία με τους Παουλίνιο, Χουλτ να αποτελούν τα άκρα της άμυνας. Σιμόες και Σαμπανάτζοβιτς ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μάνταλος μπροστά τους είχε δημιουργικό ρόλο. Ο Αλμπάνης ξεκινούσε τις επιθέσεις της ΑΕΚ από αριστερά, ο Βέρντε από δεξιά και μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αραούχο.

Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Οικονομίδης (83' Λυμπεράκης), Παπανικολάου, Ρέντζας, Τσιλούλης, Εμμανουηλίδης (91' Ουμάρ), Αραμπούλι (89' Ρέτσος).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Λάτσι, Χουλτ, Σαμπανάτζοβιτς (71' Σιμάνσκι), Σιμόες, Μάνταλος, Βέρντε (77' Μαχαίρας), Αραούχο, Αλμπάνης (46' Κλωναρίδης)

Η ΦΑΣΗ Το γκολ του Κλωναρίδη στις καθυστερήσεις. Ο σκόρερ της ΑΕΚ έπιασε σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Σταυρόπουλο και καρφώθηκε στο αριστερό παραθυράκι του Κότνικ.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Στο 13' ο Αλμπάνης κατέβασε την μπάλα ύστερα από γύρισμα του Παουλίνιο, σούταρε με το αριστερό, ο Κότνικ απέκρουσε, αλλά ο βοηθός σήλωσε λανθασμένα την σημαία για οφσάιντ του Πορτογάλου. Στο 64' ο Σβάρνας έκλεψε τη μπάλα από τον Κότνικ που πήγαινε να κάνει βολέ και ο διαιτητής έδωσε φάουλ, που δεν ήταν, αφού ο Σλοβένος δεν είχε τον έλεγχο της μπάλας. Στο 73' ο Τσιντώτας απέκρουσε σε κόρνερ, αλλά ο διαιτητής έδειξε άουτ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ H AEK με την ισοπαλία έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, ώστε να τον πλησιάσει περισσότερο στη βαθμολογία ενόψει πλέι οφ. Έτσι διατηρήθηκε η απόσταση 8 βαθμών από τους Θεσσαλονικείς. Ο Πανιώνιος αν κέρδιζε θα έκανε τη νίκη της χρονιάς, πλησιάζοντας στους 4 βαθμούς τον προτελευταίο Παναιτωλικό. Δεν τα κατάφερε και πλέον η υπόθεση παραμονής στα πλέι άουτ φαντάζει εξωπραγματική.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags