Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βόλος: "Έλαμψαν" οι πιτσιρικάδες - "Πάρτι" του Παναθηναϊκού με τεσσάρα στον Βόλο
| 2020-03-01 21:07:00

"Έλαμψαν" οι πιτσιρικάδες - "Πάρτι" του Παναθηναϊκού με τεσσάρα στον Βόλο

Sportdog Team
"Έλαμψαν" οι πιτσιρικάδες - "Πάρτι" του Παναθηναϊκού με τεσσάρα στον Βόλο

Έκλεισαν το πρωτάθλημα με νίκη (4-1) οι Πράσινοι.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα τον Βόλο με 4-1 στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που ο Γιώργος Δώνης έκανε δοκιμές, δίνοντας ευκαιρίες σε αρκετούς νέους παίκτες.

Ζαγαρίτης και Ξενόπουλος ήταν καλοί στο ντεμπούτο τους με τον Παναθηναϊκό, όμως, ο Κίκο Μακέντα με δύο γκολ και μία ασίστ ήταν εκείνος που οδήγησε το Τριφύλλι στο εύκολο 4-1 επί του Βόλου. Νατζ, Χατζηγιοβάνης βρήκαν δίχτυα, με δέκα από το 63᾽οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Γκουαροτσένα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Ξενόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ο Γιόχανσον, αριστερό ο Ζαγαρίτης και ο Πούγγουρας με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Ανουάρ οι κεντρικοί μέσοι. Δεξί φτερό ο Νάγκι, αριστερό ο Χατζηγιοβάνης, ο Μπουζούκης σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Βόλος παρατάχθηκε με Γκαραβέλη στην εστία. Αριστερό μπακ ο Φεράρι, δεξί ο Ντεντάκης, Δημόπουλος, Κανταμούρο οι στόπερ. Γκουαροτσένα και Μαξ οι δύο κόφτες.  Ζοάο Φερνάντο, Μουνίθ, Λύρατζης οι τρεις μεσοεπιθετικοί και... φουνταριστός ο Γέντρισε

Κεφάτος και ουσιαστικός

Ο Γιάννης Μπουζούκης δήλωνε στο τέλος της εβδομάδας πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να παίζεις απλά και μόνο στον Παναθηναϊκό και το σύνολο του Γιώργου Δώνη αντιμετώπισε με την δέουσα προσοχή, σοβαρότητα και κέφι, το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στον Βόλο.

Το Τριφύλλι μπήκε όπως έπρεπε και με το… καλησπέρα άνοιξε το σκορ με τον Νατζ έπειτα από υπέροχη κάθετη πάσα του Μπουζούκη. Ο Βόλος έπαιζε αρκετά ψηλά την άμυνά του και οι πράσινοι βγήκαν αρκετές φορές στην πλάτη των μετόπισθεν. Παρόλα αυτά δεν είχαν καλές αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο και άργησαν να βρουν και δεύτερο τέρμα.

Κάτι που έγινε τελικά στο τέλος του πρώτου μέρους από μια στημένη μπάλα. Το κόρνερ του Μπουζούκη και η κεφαλιά του Σένκεφελντ, έστειλαν την μπάλα στον Μακέντα, με τον Ιταλό να γράφει το 2-0 με κεφαλιά και να φτάνει τα 11 τέρματα την φετινή σεζόν, επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ για τον έμπειρο στράικερ.

Πάντως, λίγο έλειψε στα… καπάκια να ξαναμπεί στο ματς ο Βόλος με άχαστη ευκαιρία του Γέντρισεκ.

Γκολάρα ο Γέντρισεκ… απάντησε με όργια ο Μακέντα!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με το ίδιο κέφι και διάθεση, έχασε δύο καλές ευκαιρίες αλλά ο Βόλος ήταν εκείνος που βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η άπιαστη σουτάρα του Γέντρισεκ στο 53᾽μείωσε σε 2-1 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Βόλος πατούσε καλύτερα σε εκείνο το σημείο αλλά τα πάντα κρίθηκαν στην ανοήτη ενέργεια του Γκουαροτσένα, ο οποίος κατάφερε να αποβληθεί μέσα σε ένα τρίλεπτο.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα και με το πόδι στο… γκάζι, ο Παναθηναϊκός έψαξε και βρήκε κι άλλα τέρματα χάρη στην φανταστική εμφάνιση του Κίκο Μακέντα. Ο Ιταλός στράικερ πέτυχε με ωραίο διαγώνιο σουτ το 3-1 ενώ με εξαιρετική κάθετη, βρήκε τον Χατζηγιοβάνη που διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Γιόχανσον, Πούγγουρας(46᾽Νούνες), Σένκεφελντ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης(77᾽Περέα), Ανουάρ, Νατζ(77᾽Μπεκ), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

Βόλος: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φεράρι, Κανταμούρο, Μαξ, Μουνίθ, Γκουαροτσένα, Λύρατζης(46᾽Μπαλογιάννης), Ζοάο Φερνάντο(59᾽Τόρες), Γέντρισεκ(75' Κάσες), Δημόπουλος.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags