Facebook Pixel Νίκη με τρομερή ανατροπή για τον ΠΑΟΚ και προβάδισμα πρόκρισης επί του Ολυμπιακού (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-03-04 23:24:00

Όλα... Τούμπα - Ανατροπή-ΕΠΟΣ από ΠΑΟΚ, 3-2 από 0-2 τον Ολυμπιακό - Αίμα κι άμμος στο Φάληρο (vid)

του Δημήτρη Σκούφου
Όλα... Τούμπα - Ανατροπή-ΕΠΟΣ από ΠΑΟΚ, 3-2 από 0-2 τον Ολυμπιακό - Αίμα κι άμμος στο Φάληρο (vid)

Σπουδαία ματσάρα και προβάδισμα πρόκρισης για τον Δικέφαλο.

Ύστερα από ένα εκπληκτικό σε ένταση και διακυμάνσεις παιχνίδι ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 με ανατροπή τον Ολυμπιακό και απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 0-2 μόλις στο 8' με τέρματα των Χασάν και Ελ Καντουρί (αυτογκόλ), όμως ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε μέχρι το 12', με γκολ των Πέλκα και Μίσιτς. Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος του Βορρά σκόραρε ξανά στο 69' με τον Πέλκα από την άσπρη βούλα για να πάρει την τεράστια νίκη με μια επική ανατροπή.

Από την αναμέτρηση δεν έλειψαν και τα... παρατράγουδα, καθώς ο Γιαννούλης αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 85' για σκληρό φάουλ στον Ραντζέλοβιτς, ενώ στο 53' ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ γκολ του Χασάν.

Πώς παρατάχθηκαν 

Με μία πολύ μεγάλη έκπληξη παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Αμπέλ Φερέιρα, καθώς ξεκίνησε βασικό στην άμυνα τον Ενέα Μιχάι, ο οποίος πήρε τη θέση του τραυματία Βαρέλα κι ενώ ο Βιεϊρίνια έμεινε εκτός 18άδας λόγω ενοχλήσεων. Έτσι, λοιπόν, δίπλα στον Μιχάι ήταν ο Ίνγκασον, δεξιά ο Μάτος και αριστέρα ο Γιαννούλης. Οι Μαουρίσιο και Μίσιτς ήταν τα δύο χαφ, οι Πέλκας και Ελ Καντουρί πήραν θέση στις δύο πτέρυγες και ο Μπίσεσβαρ πίσω από τον προωθημένο Άκπομ, ο οποίος ξεκίνησε βασικός αντί του Σφιντέρσκι.

Από πλευράς Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον νεαρό Τζολάκη στο τέρμα, ελλείψει του Σα και του Αλέν, με τους Σισέ-Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, τον Ομάρ δεξιά και τον Τσιμίκα αριστέρα. Οι Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν τα τρία χαφ, οι Βαλμπουενά και Μασούρας στα άκρα της επίθεσης και ο Χασάν στην κορυφή αντί του Ελ Αραμπί.

Το ματς

Ξέφρενο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, καθώς μέσα σε 12 λεπτά τα είδαμε όλα! Μόλις στο 3' ο Βαλμπουενά έβγαλε την σέντρα από αριστέρα, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, όμως ο Αιγύπτιος πήρε το ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, με τον διαιτητή να εξετάζει στο VAR αν ήταν σε θέση οφσάιντ ο Βαλμπουενά, μετρώντας τελικά το γκολ. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΟΚ, η "ψυχρολουσία" συνεχίστηκε, καθώς ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 8', όταν ο Τσιμίκας σέντραρε από αριστέρα και ο Γκιλιέρμε έπεσε για κεφαλιά με τον Ελ Καντουρί να βάζει το πόδι του και να βάζει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Το 0-2 είχε δημιουργήσει μια... τεταμένη ατμόσφαιρα στην Τούμπα, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει άμεσα. Στο 10' ο Γιαννούλης έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σισέ έδιωξε πάνω στον Σεμέδο και ο Πέλκας επωφελήθηκε και μείωσε από κοντά σε 1-2. Δύο λεπτά μετά, ύστερα από ένα διώξιμο της άμυνας των Ερυθρόλευκων, η μπάλα έφτασε στον Μίσιτς εκτός περιοχής και ο Κροάτης έπιασε ένα τρομερό σουτ στέλνοντας την μπάλα να... αναπαυθεί στην δεξιά γωνία του Τζολάκη, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Ο ρυθμός στα γκολ έπεσε, όμως η ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων ήταν αρκετά μεγάλη με τον διαιτητή Εστράδα Φερνάντεθ να... κιτρινίνζει πολλούς και από τις δύο ομάδες, προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση. Μετά το 30' είδαμε και πάλι φάσεις, με τον Καμαρά να σουτάρει στο 34' και τον Πασχαλάκη να αποκρούει και τον Γκιλιέρμε να σουτάρει άουτ στο 41'. Στο 45' ο Σισέ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όταν δέχτηκε την μπάλα από σέντρα του Τσιμίκα, όμως η κεφαλιά του πέρασε ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Με μια αδιανόητη χαμένη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, πάλι με τον Σισέ. Όπως και στο τέλος του πρώτου μέρους έτσι και σε αυτή τη φάση ο Σενεγαλέζος έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, όντας ολομόναχος. Στο 53' ο στόπερ του Ολυμπιακού έπιασε μια προβολή μετά από κόρνερ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη, όμως στη συνέχεια ο Γκιλιέρμε ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ που πέτυχε ο Χασάν ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια και αφού απείλησε με δύο μακρινά σουτ του Μαουρίσιο, κέρδισε το πέναλτι στο 67' ύστερα από χέρι του Σεμέδο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέλκας που ευστόχησε στο 69', παρά την σωστή εκτίναξη του Τζολάκη, για να κάνει το 3-2 και την ολική ανατροπή.

Στο 85' ο Γιαννούλης έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ στον Ραντζέλοβιτς και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη από τον διαιτητή του αγώνα, όμως παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι στα εναπομείναντα λεπτά, απειλώντας μόνο μία φορά με τον Σισέ στο 88'. Τελικά το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη, αποκτώντας μικρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό, καθώς αναμένεται... καυτή ρεβάνς σε περίπου 1,5 μήνα στο Φάληρο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Ίνγκασον, Μιχάι, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Πέλκας (81’ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79’ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89’ Εσίτι), Ακπόμ

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ελαμπντελαουί (71’ Γκασπάρ), Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά, Μασούρας (77’ Ραντζέλοβιτς), Χασάν.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags