Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Εύλογα ο Φεντερίκο Μακέντα είναι στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες
| 2020-03-08 12:55:00

"Τελειώνουν" Μακέντα, αδιανόητο τι ζητάει - Έτοιμος ο διάδοχος, τρελά λεφτά για την... αρρώστια!

του Νίκου Στεργίου
"Τελειώνουν" Μακέντα, αδιανόητο τι ζητάει - Έτοιμος ο διάδοχος, τρελά λεφτά για την... αρρώστια!

Θα πέσουν τα τσιμέντα! Ποιος παίρνει το συμβόλαιο του Ιταλού;

Παναθηναϊκός: Εύλογα ο Φεντερίκο Μακέντα είναι στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες. Το γεγονός ότι ξεπέρασε, ήδη, με 10 παιχνίδια να απομένουν, την περυσινή του επίδοση σκοραρίσματος, αρκεί. Απέχει βέβαια κατά πολύ τα νούμερα προκατόχων του στη θέση του φουνταριστού (Σισέ, Μπεργκ), αλλά φυσικά, είναι και διαφορετικές οι συνθήκες και το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και βιώνει ο Ιταλός στον Παναθηναϊκό.

Η προέκταση του θέματος έχει να κάνει φυσικά με το καλοκαίρι, οπότε και ο Μακέντα μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Κάτι που υποχρεώνει είτε σε συζητήσεις για επέκταση του είτε σε διαδικασία για πώληση του. Η δεύτερη, παραμένει αυτή τη στιγμή εναλλακτικό σενάριο. Και πέρυσι, όταν όλο το καλοκαίρι γράφονταν και λέγονταν για ενδιαφέρον ομάδων από Τουρκία, από Αραβία, ακόμη ακόμη και από Ολλανδία, στον Παναθηναϊκό, Νταμπίζας και Δώνης ήταν ήσυχοι 100% αφού από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, ο ίδιος ο Μακέντα είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί και ούτε θα επιδιώξει μεταγραφή.

Και τώρα, προτεραιότητα του Ιταλού είναι να παραμείνει και να ανανεώσει. Φυσικά όχι με το αζημίωτο. Και εδώ συνίσταται το μεγάλο θέμα. Ο Μακέντα εισπράττει 250.000 ευρώ ετησίως και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδιώξει να εξαργυρώσει τα γκολ του (έστω και αν τα περισσότερα εξ αυτών είναι από τη «βούλα») με διπλασιασμό – τουλάχιστον – των απολαβών του και ισοσκελισμό του μισθολογικά με τις αποδοχές που προβλέπονται στο νέο συμβόλαιο που έκανε ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Δημήτρης Κουρμπέλης.

Ετσι κι αλλιώς, αυτό το ποσό (+550.000 ευρώ) αποτελεί το «ταβάνι» του μπάτζετ του Παναθηναϊκού για την ερχόμενη σεζόν. Το έχει ήδη ο Κουρμπέλης, ενώ λίγο πιο κάτω κυμαίνεται και αυτό του Καρλίτος. Και τέτοιο συμβόλαιο είναι διατεθειμένος να προσφέρει ο Γιάννης Αλαφούζος και στον Μάρκους Μπεργκ (το έκανε άλλωστε και πέρυσι το καλοκαίρι) προκειμένου να τον δελεάσει για επιστροφή του στην Αθήνα.

Γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, πως σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον, δεν υπάρχει ανάλογη πρόθεση από την πλευρά του Παναθηναϊκού για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Μακέντα. Η πρόβλεψη για το συμβόλαιο που ζητά είναι να δοθεί άλλου, όχι στον ίδιο. Τώρα, αν στραβώσουν όλες οι εναλλακτικές κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η απόφαση που θα παρθεί (διοικητικά), σίγουρα πάντως σε πρώτο πλάνο, παρότι είναι στο πλαίσιο του συλλόγου να μείνει ο Μακέντα, στα νούμερα που κυκλοφορούν ως απαιτήσεις του, δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση σύμπλευσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα "βόμβα" στο ελληνικό ποδόσφαιρο - "Χουνέρι" Αλαφούζου σε Μαρινάκη - Νέα... συμμαχία!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags