Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Tα... πήραν με Βέλεθ στον ΠΑΟ - "Προκλητικός" κορυφαίος ξένος - Εντολή-βόμβα από Αλαφούζο!
| 2020-03-09 18:36:00

Tα... πήραν με Βέλεθ στον ΠΑΟ - "Προκλητικός" κορυφαίος ξένος - Εντολή-βόμβα από Αλαφούζο!

του Νίκου Στεργίου
Tα... πήραν με Βέλεθ στον ΠΑΟ - "Προκλητικός" κορυφαίος ξένος - Εντολή-βόμβα από Αλαφούζο!

"Ζηλεύει" Κουρμπέλη. Δεν είναι ο Μακέντα. Πόσα θέλει, τι παίρνει;

Οπως είχε προαναγγείλει το sportdog αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας του Τσάβι Ρόκα με τον Φραν Βέλεθ (τη Δευτέρα έγινε γνωστή και επίσημα η συμφωνία των δύο πλευρών), το επόμενο βήμα του Καταλανού τεχνικού διευθυντή θα ήταν να ανοίξει τον φάκελο των ανανεώσεων με τους υφιστάμενους βασικούς στόπερ του Παναθηναϊκού, τον Πούγγουρα και τον Σένκεφελντ, τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2021.

Η πρώτη συζήτηση με τον Ελληνα αμυντικό έγινε, όπως αναμένονταν, παρουσιάστηκε διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών. Διαφορά όχι αμελητέα, αλλά όπως φαίνεται εκατέρωθεν (τουλάχιστον) καλή διάθεση να βρεθεί η χρυσή τομή και ο Πούγγουρας να παραμείνει "πράσινος".

Σαφώς πιο απαιτητικό και κοστοβόρο το θέμα του Ολλανδού στόπερ. Δείγματα είχε δώσει από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και είχε στο… περίμενε τον Νταμπίζα για πάνω από 1,5 μήνα προκειμένου αφενός να τσεκάρει τις πιθανότητες που είχε για επιστροφή του στην Ολλανδία και αφετέρου να πάρει αυτά που ήθελε από τον Παναθηναϊκό.

Εν τέλει, αρκέστηκε σε ένα συμβόλαιο που ετησίως του αποφέρει περίπου 250.000 ευρώ ωστόσο το γεγονός ότι εξελίχτηκε σε αναντικατάστατο στέλεχος των «πράσινων» στη φετινή σεζόν και φυσικά γνωρίζοντας τη φημολογία σχετικά με το συμβόλαιο που προσφέρθηκε στον Βέλεθ ώστε να υπογράψει στον Παναθηναϊκό, ο Ολλανδός θα… ψήσει το ψάρι στα χείλη των ανθρώπων του συλλόγου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, ο Σένκεφελντ θα ζητήσει (γιατί ακόμη επαφές ανανέωσης δεν έχουν ξεκινήσει) ένα ποσό που θα τον ισοσκελίζει μισθολογικά με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, αξιώνοντας ουσιαστικά διπλασιασμό αποδοχών. Τέτοιο ποσό δεν προβλέπεται να δοθεί από τους "πράσινους", ωστόσο -όπως αποτυπώνεται και από τα ρεπορτάζ- υπάρχει η πρόθεση (συνεπικουρούμενη μάλιστα και από την επιθυμία του ίδιου του Γιάννη Αλαφούζου) να ανταμειφθεί ο Ολλανδός με μια πρόταση που θα προσεγγίζει (αν όχι και ξεπερνάει…) τις 400.000 ευρώ ετησίως.

Πρόταση που ανεξαρτήτως αν ικανοποιήσει την πλευρά του Σένκεφελντ είναι ενδεικτική των προθέσεων του Παναθηναϊκού να "δέσει" τον Ολλανδό στόπερ για τα επόμενα χρόνια στις τάξεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλύφθηκε! Γι’ αυτό κατέρρευσε ο Εξάστερος - Τι έγινε με Πιτίνο και Καλάθη - Μόνο έτσι γυρίζει!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags