Facebook Pixel Ολυμπιακός - Γουλβς: Όρθιος με Ελ Αραμπί, ψάχνει νέο θαύμα στην Αγγλια - Τον πούλησε η μπάλα και ο... Σεμέδο! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2020-03-12 23:52:00

Όρθιος με Ελ Αραμπί, ψάχνει νέο θαύμα στην Αγγλία - Τον πούλησε η μπάλα και ο... Σεμέδο! (ΒΙΝΤΕΟ)

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Όρθιος με Ελ Αραμπί, ψάχνει νέο θαύμα στην Αγγλία - Τον πούλησε η μπάλα και ο... Σεμέδο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ισόπαλος 1-1 με Γουλβς ο Ολυμπιακός, άντεξε με 10!

Σε ένα παιχνίδι που όλα του πήγαν στραβά, ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 με τη Γουλβς και θα πάει στη ρεβάνς της Αγγλίας με μειονέκτημα, φιλοδοξώντας να πετύχει ανατροπή αλά... Άρσεναλ!

Στο άδειο λόγω κορωνοϊού "Καραϊσκάκη", οι Πειραιώτες ήταν σαφώς ανώτεροι μέχρι το 28', όταν έμειναν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας μιας απρόσεκτης ενέργειας του Σεμέδο που είδε την κόκκινη κάρτα. Παρ' όλα αυτά, προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπί στο 54' και χρειάστηκε ένα πολύ τυχερό γκολ με κόντρα για να τελικό 1-1, που πέτυχε ο Νέτο στο 67'.

Πάντως, ο Ολυμπιακός απέδειξε πως μπορεί να κοντράρει στα ίσια τη Γουλβς και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στη ρεβάνς. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη 19 Μαρτίου, αλλά κανείς δεν γνωρίζει εάν το ματς θα αναβληθεί ή όχι εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Το ματς

Το πρώτο ημίωρο "κύλησε" με τον Ολυμπιακό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά να δυσκολεύεται πολύ να δημιουργήσει ευκαιρίες. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όχι όμως και την απαραίτητη φαντασία για διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Γουλς. Στον αντίποδα, περιόρισαν αποτελεσματικά τα ατού της αγγλικής ομάδας, η οποία σε ορισμένα διαστήματα αδυνατούσε ακόμα και να περάσει το κέντρο.

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά απείλησε μόνο με ένα απευθείας φάουλ του Βαλμπουενά που μπλόκαρει ο Πατρίσιο στο 9'. Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος γκολκίπερ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα σε μακρινό σουτ του Καμαρά στο 23'. Η αναμέτρηση εξελισσόταν με τον Ολυμπιακό να μη ζορίζεται μέχρι το 28', όταν άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Για πρώτη φορά στο ματς η Γουλβς έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Με μόλις δύο πάσες, από Τραορέ και Χιμένες, ο Ζότα έφτασε έξω από την περιοχή των Πειραιωτών. Επιχείρησε να περάσει τον Σεμέδο, ο οποίος τον ανέτρεψε και αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, πάντως, οι Ερυθρόλευκοι δεν δέχθηκαν φάσεις μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου κρατώντας άνετα το μηδέν. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ένα δυνατό σουτ του Βινάγκρε από πλάγια θέση στα όρια της μεγάλης περιοχής, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο για τον Ολυμπιακό που δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο και μπήκε μπροστά στο σκορ. Στο 54' ο Καμαρά έκανε ωραία κίνηση στα δεξιά και πήρε από τον Βαλμπουενά. Ο Αφρικανός γύρισε προς τον άξονα για τον Γκιλιέρμε, που έκανε κίνηση κρυφού επιθετικού, απέφυγε όμορφα τον Κόαντι και γύρισε παράλληλα στον Ελ Αραμπί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας για το 1-0!

Η Γουλβς ανέβασε την πίεσή της, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Στο 56' ο Σισέ πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Ζότα πριν πλασάρει και στο 59' ο Σα έκανε μεγάλη επέμβαση σε διαγώνιο σουτ του Χιμένες λίγο έξω από τη μικρή περιοχή. Στο 67' η τύχη γύρισε την πλάτη στον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ο οποίος νικήθηκε. Σε εκτέλεση φάουλ, ο Μουτίνιο "έστρωσε" στο Νέτο  που σούταρε με δύναμη. Η μπάλα κόντραρε στον Μπουχαλάκη και ξεγέλασε τον Σα, αλλάζοντας πορεία και καταλήγοντας στα δίχτυα για το 1-1 της Γουλβς.

Το υπόλοιπο της αναμέτρησης αποτέλεσε έναν  επιθετικό μονόλογο των Άγγλων, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα και κράτησε με σχετική ευκολία το 1-1. Επί της ουσίας, η Γουλβς απείλησε μόνο με ένα σουτ του Νέτο στο 80', που μπλόκαρε ο Σα, και οι Ερυθρόλευκοι πηγαίνουν στον επαναληπτικό με ένα σκορ που δεν τους απαγορεύει να ελπίζουν στην πρόκριση για τους "8" του Europa League.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ:  Ο Ρούμπεν Σεμέδο αποβλήθηκε εξαιτίας μιας απροσεξίας που δεν αρμόζει στην κλάση του, δυσκόλεψε την προσπάθεια του Ολυμπιακού και θα χάσει τη ρεβάνς, όπως ακριβώς συνέβη και κόντρα στην Άρσεναν στον προηγούμενο γύρο του Europa League.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με τους Ελαμπντελαουί, Μπα, Σεμέδο και Τσιμίκα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε και Καμαρά, στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Ελ Αραμπί και στα άκρα οι Βαλμπουενά, Μασούρας.

Η αποβολή του Σεμέδο άλλαξε τα πλάνα του Μαρτίνς, ο οποίος έβαλε τον Σισέ ως στόπερ και έβγαλε τον Μασούρα, δίνοντας εντολή στον Καμάρα να βοηθήσει στην αριστερή πλευρά.

Η Γουλβς του Νούνο Εσπίριτο Σάντο αγωνίστηκε με σχηματισμό 3-5-2. Τερματοφύλακας ο Πατρίσιο, με τριάδα στην άμυνα τους Κόαντι, Σάις και Μπολί, δεξί μπακ-χαφ τον Ντόχερτι και αριστερό τον Βινάγκρε. το δίδυμο των αμυντικών χαφ αποτέλεσαν οι Νέβες και Μουτίνιο, ενώ οι Τραορέ και Ζότα πλαισίωσαν τον μοναδικό προωθημένο, Χιμένες.

Η ΦΑΣΗ: Το τυχερό γκολ του Νέτο στο 67' λύτρωσε τη Γουλβς και της έδωσε προβάδισμα πρόκρισης... από το πουθενά.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ... Ο Γάλλος διαιτητής, Τουρπέν, απέβαλλε σωστά με απευθείας κόκκινη τον Σεμέδο στο 28', αφού ο Πορτογάλος στόπερ ανέτρεψε τον Ζότα δίχως πρόθεση να βρει την μπάλα, στερώντας του καθαρή ευκαιρία για γκολ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Μασούρας (34' Σισέ), Βαλμπουενά (84' Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (74' Φορτούνης)
Γουλβς: Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σάις, Ντόχερτι (46' Νέτο), Βινάγκρε (79' Ποντένσε), Μουτίνιο (85' Ντεντόνκερ), Νέβες, Τραορέ, Ζότα, Χιμένες

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags