Facebook Pixel ΑΕΚ: Αυτόν φέρνει ο Ίβιτς! "Από τα μεγαλύτερα ταλέντα - Ξέρει μπάλα, είναι γρήγορος, δεν... φορτώνει"
| 2020-03-15 17:38:00

Αυτόν φέρνει ο Ίβιτς! "Από τα μεγαλύτερα ταλέντα - Ξέρει μπάλα, είναι γρήγορος, δεν... φορτώνει"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αυτόν φέρνει ο Ίβιτς! "Από τα μεγαλύτερα ταλέντα - Ξέρει μπάλα, είναι γρήγορος, δεν... φορτώνει"

Πρώην του ΠΑΟΚ στο sportdog. Τι στόπερ "χτυπάει" η ΑΕΚ;

Τους επόμενους μεταγραφικούς στόχους της ΑΕΚ παρακολουθεί ο Ίλια Ίβιτς. Ανάμεσα στα ονόματα που έχει τσεκάρει είναι και αυτό του Σεμπαστιάν Χολμέν, ο οποίος δεν ακούγεται για πρώτη φορά στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ.

Ο Σουηδός αμυντικός είχε τεθεί ξανά στο προσκήνιο τον Μάιο του 2019, την εποχή που η Ένωση διαπραγματευόταν την επιστροφή του Όγκνιεν Βράνιες στην Ελλάδα και στη λίστα της υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση ναυαγίου με τον Βόσνιο.

Όπως ανέφεραν τα ρεπορτάζ εκείνη την εποχή, ο Μιγκέλ Καρντόσο, υπό τις οδηγίες του οποίου είχε ξεκινήσει τη φετινή σεζόν (2019-2020) η ΑΕΚ, είχε τσεκάρει εξονυχιστικά την περίπτωση του διεθνή Σουηδού κεντρικού αμυντικού!

Η υπόθεση του 27χρονου στόπερ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και αρκετά δύσκολη, μιας και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Το συμβόλαιό του έληγε και ως free agent αποτέλεσε πόλο έλξης. Εν τέλει τον απέκτησε η ολλανδική Βίλεμ, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021 και στο φετινό πρωτάθλημα έχει μετρήσει 29 συμμετοχές (σε πρωτάθλημα και κύπελλο) σημειώνοντας 1 γκολ και 2 ασίστ.

Ο Χολμέν από το 2016 έπαιζε στη Ρωσία, όπου με τη φανέλα της Ντιναμό Μόσχας πραγματοποίησε γεμάτες σεζόν, με χαρακτηριστικότερη την περίοδο 2016-2017, όταν η ομάδα του μετά την πίκρα του υποβιβασμού κλήθηκε να σηκωθεί ξανά στα πόδια της και να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα ο ίδιος με 33 συμμετοχές είχε μεγάλη συμβολή στη μάχη της ανόδου.

Πώς τον θυμάται όμως ένας παίκτης που τον έζησε στη Σουηδία, όταν έπαιζε στα κιτρινόμαυρα της φανέλας της Έλφσμποργκ; Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, που αγωνίζεται στη σκανδιναβική χώρα από το 2012, όταν άφησε τη Δόξα Δράμας για την Ατβίνταμπεργκ, το 2015 μετακόμισε στη Χέκεν και από το 2018 μέχρι σήμερα παίζει στη Χέλσινμποργκ, μίλησε στο sportdog για τον ποδοσφαιριστή που τον πρόλαβε σε αρκετά νεαρή ηλικία να ξεδιπλώνει τον ταλέντο του στο χορτάρι.

«Τον ξέρω πολύ καλά. Έχουμε παίξει αντίπαλοι. Ήταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη Σουηδία, γι' αυτό και πήρε μετά μεταγραφή στη Ρωσία», αναφέρει ο παλιός μέσος των Πανσερραϊκού, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακού, Λάρισας και Δόξα Δράμας.

Ο Χολμέν τον Γενάρη του 2012 ανέβηκε από τη δεύτερη ομάδα στην πρώτη της Έλφσμποργκ. Ήταν τη σεζόν που η σουηδική ομάδα κατέκτησε για το τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

«Αγωνίστηκε κάποιες φορές ως δεξί μπακ. Μπορεί να παίξει δηλαδή και εκεί. Γιατί δεν είναι ο αμυντικός που είναι γεροδεμένος και δυνατός. Είναι ψηλός μεν, αλλά κοντρολαρισμένος. Δεν είναι αργός, αλλά γρήγορος για τη σωματοδομή του. Διαθέτει πολύ καλό πόδι. Γενικά ξέρει μπάλα» λέει και απαντά σε ερώτηση αν θα μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ στο χτίσιμο των επιθέσεων από πίσω.

«Είναι καλός στο build up. Στην ΑΕΚ μπορεί να το υποστηρίξει αυτό, αν και δεν τον έχω παρακολουθήσει συστηματικά για να πω με σιγουριά, ότι είναι ο παίκτης που μπορεί να ανταποκριθεί στο 100% σε τέτοιο ρόλο», απαντά για τον παίκτη που μετρά  11 γκολ στην καριέρα του σε επαγγελματικό επίπεδο και καταλήγει με αναφορά στην ιδιοσυγκρασία του:

«Εδώ στη Σουηδία τα παιδιά δεν έχουν πρόβλημα με τον χαρακτήρα τους. Ειδικά αν πάνε Ελλάδα δεν... φορτώνουν ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια ζημιά για ΑΕΚ - Χάνει εκατομμύρια ο Μελισσανίδης - Μεγάλη... γκάφα για την Ένωση!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags