Facebook Pixel Sportdog.gr | Live: Η εκδίκαση της Έφεσης της Ξάνθης μέσω τηλεδιάσκεψης - "Παράνομη η απόφαση της ΕΕΑ"
| 2020-03-17 12:48:00

Live: Η εκδίκαση της Έφεσης της Ξάνθης μέσω τηλεδιάσκεψης - "Παράνομη η απόφαση της ΕΕΑ"

Sportdog Team
Live: Η εκδίκαση της Έφεσης της Ξάνθης μέσω τηλεδιάσκεψης - "Παράνομη η απόφαση της ΕΕΑ"

Όλες οι εξελίξεις.

Σήμερα στις 13:00 αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση της Ξάνθης κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League για τη μετοχική σύνθεση.

Η εκδίκαση αναμένεται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί για τον κορωνοϊό.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις:

Μετά από αίτημα του Ολυμπιακού, υπομνήματα και για τις δύο υποθέσεις (και την πολυιδιοκτησία) για την Τρίτη 24/3

Ο Ολυμπιακός ζητάει υπομνήματα για την Τριτη

Υπομνήματα μέχρι την Δευτέρα

Ολοκληρώνει ο Δημήτρης Χριστοδούλου για την Ξάνθη: Η γνώση των μετόχων δεν αποδίδεται στην ΠΑΕ Ξάνθη, ότι και να ξέρει ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης δεν είναι γνώση της ΠΑΕ.

Παπαδοπούλου, Ξανθης: Ο αθλητικός νόμος συντρέχει παράλληλα με τον πειθαρχικό κωδικα. Δεν προβλέπει ειδική παραγραφή, παραπέμπει στον πειθαρχικό κώδικα.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Εμείς αναφερόμαστε ότι η προσβαλόμενη απόφαση κινεί τη διαδικασία λόγω της ανάκλησης του πιστοποιητικού. Για εμάς η διωξη ξεκίνησε με την ανάκληση του πιστοποιητικού.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Εδώ έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση που αναφέρει ότι δεν έχει ανακλητική αρμοδιότητα.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Η δικαστική απόφαση δεν είναι α λα καρτ καταλογος, να πάρουμε όποιο σημείο μας συμφέρει.

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Ουδεποτε είπαμε ότι απαιτείται άδεια για την εγγραφή στο βιβλίο.

Πρόεδρος: Αυτά δεν είναι πράγματα, δεν μας έχουν τύχει ούτε σε ποινικά, έχετε από 10 λεπτά.

Πρόεδρος: Πόσα λεπτά θέλετε. Εχετε 10 λεπτά εσείς και αλλα 10 ο Ολυμπιακός

Ξάνθη: Ναι

Πρόεδρος: Εχετε κάτι σημαντικό να πείτε;

Χατζησαββάογλου: Δεν βάλαμε εμείς στην κουβέντα τον ΠΑΟΚ, τον έβαλε η Ξάνθη, όταν είπε ότι "δεν βλέπει πουθενά τον ΠΑΟΚ" στην υπόθεση

Πρόεδρος: Ακούστε κυριε Χατζησαββάογλου. Ακούστε με όλοι σας. Σας είπα να μην ασχοληθείτε, πάτε να κάνετε ρεζουμε της υπόθεσης, ξέρουμε τι δικάσαμε την άλλη φορά, υπάρχουν πρακτικά. Περιοριστείτε στην Ξάνθη

Πρόεδρος: Έχουμε διανύσει ένα οχτάωρο, και θέλετε να κάνουμε άλλο ένα. Το αν θα κάνουμε σύνδεση είναι δικό μας θέμα. Ασχοληθείται μόνο μες την Ξάνθη

Μπαλτάκος, ΠΑΟΚ: Πολλά παραμύθια

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Ενώ υλοποιούσαν το σχεδιο, πιάστηκαν...

Ο κ. Χατζησαββάογλου συνδέει τις δύο ΠΑΕ και αντιδράει ο ΠΑΟΚ αλλά και ο πρόεδρος της Εφέσεων.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Φέρνει παράδειγμα στον Ιβάν Σαββίδη και αντιδράει ο κ. Μπαλτάκος. "Κυριε πρόεδρε ο Σαββίδης είναι διάδικος;"

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Για την Ξάνθη θελω να αναφερθω αλλά εχει σημασία να αναδειχθεί η σύνδεση

Βενιέρης, Ολυμπιακός: Όταν ο Στρατος ήταν δικηγόρος της Ξάνθης, στις 7/3, η Ξάνθη ήξερε.

Βενιέρης, Ολυμπιακός: Η Ξανθη ήξερε, με βάση τις διαταξεις του νόμου. Χαλαβαζή και Στράτος που ήξεραν όφειλαν να ενημερώσουν την εταιρία τους

Βενιέρης, Ολυμπιακός: Έχουμε δύο αδικήματα, αν πήραν άδεια και αν μόλις ενημερώθηκε η Ξάνθη, ενημέρωσε αυτούς που έπρεπε να ενημερώσει.

Βενιέρης, Ολυμπιακός: η μεταβίβαση έχει συντελεστεί, έχει καταβληθεί ήδη ο φόρος. Ο νομοθέτης ενδιαφέρεται για το μείζον και όχι για το έλασσον.

Βενιέρης, Ολυμπιακός: ο κανονισμός αναφέρει περί αναβολής, όχι περί αναστολής. Σε μία διαδικασία που όλοι τρέχαμε σαν παλαβη να κάνουμε την εφεση, ακούμε ότι ζητάμε αναστολή, για μια υπόθεση που μπορεί να βγει απόφαση σε 5 χρόνια και οι παίκτες που παίζουν τώρα θα έχουν βγει στη σύνταξη.

Λίνα Σουλούκου, Ολυμπιακός: Το μονο που συμπληρώσω είναι οι διατάξεις του νόμου έχουν θεσπιστεί για να διασφαλίσουν ότι θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

Λίνα Σουλούκου, Ολυμπιακός: Κάνει αναφορά στο παράδειγμα του Παναθηναϊκού με τους Σαουδάραβες και τον Βλάση Τσάκα

Λίνα Σουλούκου, Ολυμπιακός: Η Ξάνθη το 2019 τον Αύγουστο, ούτε δήλωσε ότι μετοχος της είναι η insports. Εξεδώθει με στοιχεία viamar. Και έχετε τώρα και λέει ότι μέτοχος της δεν είναι η viamar αλλά η insports. Ακόμη και σήμερα, στην ιστοσελίδα της Ξανθης, που υποτίθεται ότι είναι πλήρως ενημερωμένο, φαίνεται ότι ιδιοκτήτης είναι η viamar.

Λίνα Σουλούκου, Ολυμπιακός: Η σύσταση της insports συμπίπτει χρονικά με τη μεταβίβαση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Λίνα Σουλούκου, Ολυμπιακός: Δεν το λέω εγώ κύριε πρόεδρε , το λένε οι δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της viamar.

Λίνα Σουλούκου, Ολυμπιακός: Οι καταστάσεις στο ΓΕΜΗ από 1/2018 μέχρι 12/2018 στο κεφαλαιο συμμετοχής αναφέρει ότι η εταιρία μεταβίβασε 399.600 μετοχών

Λίνα Σουλούκου, Ολυμπιακός: Ως προς τη μεταβίβαση, τον ισχυρισμό ότι δεν έγινε τον Δεκέμβριο του 2018.

Δημήτρης Καρπετόπουλος, Ολυμπιακός: Δεν δώσανε ένα κατάλογο εξερχομένων κλήσεων προς την ΕΕΑ την ημέρα που την ενημέρωσαν, ούτε είπαν με ποιον υπάλληλο μίλησαν.

Δημήτρης Καρπετόπουλος, Ολυμπιακός: Εμφανίστηκε στην ΕΕΑ ο Χαλαβαζής και ο κ. Στράτος που εκείνο το χρόνο είχαν μόνο την ιδιότητα του διαχειριστή και του δικηγόρου της insports και δεν είχαν γνώση ως εκπρόσωποι της Ξάνθης.

Δημήτρης Καρπετόπουλος, Ολυμπιακός: Εμφανιστήκανε στην ΕΕΑ τον Μάρτιο και παρουσιάσανε μια διαδικασία που θα ακολουθούσε ενώ είχε γίνει, η μεταβίβαση των μετοχών.

Δημήτρης Καρπετόπουλος, Ολυμπιακός: Δεν συντρέχουν οι όροι για παραγραφή των αδικημάτων. Δεν εξεταζονται παραβάσεις με βάση το πειθαρχικό κώδικα αλλά με βάση το νόμο

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Είχαν να απολογηθούν σε ένα βαθμό και να καταθέσουν τα στοιχεία τους. Τώρα δεν έχουν...

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Η διαδικασία στην ΕΕΑ ήταν πολυτελεστατη. Σε επίπεδο ποινής έγινε συμβιβασμός. Η επιτροπή σας όμως, δεν μπορεί να μπει στην ουσία. Δεν σας επέλεξε ο νομοθέτης να έχετε τη δυνατότητα να μπείτε στην ουσία.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Η διαδικασία στην ΕΕΑ ήταν πολυτελεστατη. Σε επίπεδο ποινής έγινε συμβιβασμός. Η επιτροπή σας όμως, δεν μπορεί να μπει στην οπυσία.

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Η ΕΕΑ ήρθε σε επικοινωνία με τράπεζες, με εφορίες και έκανε όλη την διαδικασία. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είχαν κάθε δικαίωμα να ακουστούν

Χατζησαββάογλου, Ολυμπιακός: Πιστεύουμε διαβάζοντας το νόμο, ότι ο νομοθέτης επέλεξε η ουσία να κρίνεται σε ένα στάδιο.

Τσιρωνάς, Ολυμπιακού: "Νομοθέτης τροποποίησε τον Νόμο το 2020, τονίζοντας όμως ότι η ποινή επιβάλλεται. Είπε περιορίζω την ποινή γνωρίζοντας ότι τα Όργανα είναι υποχρεωμένα να επιβάλλουν τις ποινές"

Τσιρωνάς, Ολυμπιακού: Υπάρχει μια πάγια πεποίθηση ότι το πειθαρχικό όργανο οφείλει να ακολουθήσει την έκθεση της ΕΕΑ

Τσιρωνάς, Ολυμπιακού: Δεν μπορεί το πειθαρχικό όργανο να αποστεί. Ο νόμος λέει, επιβάλει τις ποινές.

Τσιρωνάς, Ολυμπιακού: Εδώ η ΕΕΑ εξέδωσε μια έκθεση με τον χαρακτήρα πρότασης άρα έχει τη δεσμευτικότητα της σύμφωνης πρότασης. Το όργανο του αθλητικού δικαστή ή πρέπει να βάλει απόφαση με βάση το πόρισμα ή να μην βγάλει απόφαση καθόλου. Δεν μπορεί να ελέγξει τα περιστατικά αφού δεν έχει τα στοιχεία, την εξουσία για να το κάνει.

Τσιρωνάς, Ολυμπιακού: Για την ΕΕΑ, το καινούργιο είναι ότι η απόφαση της ΕΕΑ δεν είναι καν απλή γνώμη.

Τσιρωνάς, Ολυμπιακού: Στη σκέψη της απόφασης του Εφετείου, μέχρι να αναστείλω, αυτή η ανάκλιση έχει έννομη συνέπεια για τη συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα. Πόσα παιχνίδια έπαιξε η Ξάνθη από τον Μάρτιο χωρίς πιστοποιητικό, τις νόμιμες προυποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα δηλαδή

Τσιρωνάς, Ολυμπιακού: Η ανάκληση του πιστοποιητικού δεν αφορά την ΕΠΟ που δεν ήταν διάδικος σε αυτή την υπόθεση. Δεν την δεσμεύει το δεδικασμένο. Όσον αφορά την ΕΕΑ, υπάρχει η προσέγγιση ότι έχει καταργηθεί από το 2012, υπάρχουν όμως, 2 αποφάσεις των Εφετείων για ανακλήσεις πιστοποιητικών το 2015

Τσιρωνάς, Ολυμπιακού: Η δικαστική αναστολή δεν έχει καμία επιρροή στην αφαίρεση των βαθμών. Η ανάκλιση του πιστοποιητικού είναι άλλο τμήμα της απόφασης της ΕΕΑ και η έκθεση άλλο κεφάλαιο. Ανεστάλη ή δεν ανεστάλη, δεν μας αφορά. Κοιτάμε μόνο την παράβαση της Ξάνθης.

Τσιρωνάς, Ολυμπιακού Ο κ. Μάρκου αποφαίνεται ότι δεν θα ασχοληθεί με ανάκληση πιστοποιητικού και θα επιβάλει μόνο την αφαίρεση των βαθμών με βάση την τροπολογία. Η δικαστική αναστολή της ανάκλησης του πιστοποιητικού, δεν μας αφορά. Δεν αποτελεί αντικεΊμενο της παρούσας διαδικασίας.

Τώρα θα μιλήσει ο Ολυμπιακός.

Ολοκλήρωσαν οι νομικοί της Ξάνθης

Δημήτρης Χριστοδούλου: Όντως, ο Γ. Στράτος εμφανίστηκε στην ΕΕΑ και ζήτησε άδεια για να γίνει η μεταβίβαση. Η γνώση του ήταν ότι δεν είχε γίνει μεταβιβαση μέχρι εκείνη την στιγμή. Και του Γ. Στρτάτου και του κ. Χαλαβαζή. Η πεποίθηση του ηταν ότι δεν είχε συντελεστεί η μεταβίβαση.

Παπαδοπουλου, Ξάνθη: Στις 19/12 υπήρχε μόνο ένα; προσύμφωνο, είχε δοθεί μια μικρή προκαταβολή 38.000 υπό αίρεση.

Παπαδοπουλου, Ξάνθη: Η μόνη γνώση που έχει η Ξανθη είναι αυτή που έχει από τα βιβλία

Κώστας Χριστοδούλου: Η insports κλήθηκε στην ΕΕΑ, ουδέποτε κλήθηκε η Ξάνθη. Την αίτηση έκανε η insports, αυτή μίλησε στην Επιτροπή

Δημήτρης Χριστοδούλου, Ξάνθη: Ο μόνος τρόπος για να λάβει γνώση η Ξάνθη είναι να γίνει εγγραφή στο βιβλίο μετόχων

Δημήτρης Χριστοδούλου, Ξάνθη: Πουθενά δεν βλέπω τον ΠΑΟΚ, μιλαμε για εσωτερική διαδικασία της Ξάνθης. Από Πανόπουλο και Συγγελίδη, σε Πανόπουλο και Συγγελίδη.

Δημήτρης Χριστοδούλου, Ξάνθη: H insports στις 12/3 κατέθεσε υπόμνημα στην ΕΕΑ. Η ΠΑΕ Ξανθη όταν ήρθε σε γνωση της η μεταβίβαση, νομότυπα και εμπρόθεσμα ενημέρωσε. Μέχρι τότε δεν είχε γνώση, Κρίσιμο λοιπόν, είναι η καταχώρηση στο βιβλιο των μετόχων της

Δημήτρης Χριστοδούλου, Ξάνθη: Εδώ έχουμε ένα προσύμφωνο τον 12/2018. Το ότι είναι προσύμφωνο προκύπτει ότι η Ξάνθη δεν έχει γνώση, γνωση έχει μόνο για το βιβλίο μετόχων όπου είναι εγεγγραμένη η viamar. Στις 14/1 η viamar μετείχε σε γενική συνέλευση όπου εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστασεις. Η viamar οχι η insports.

Δημήτρης Χριστοδούλου, Ξάνθη: Κρίσιμο είναι το βιβλίο μετόχων, μέχρι την καταχώρηση ο αποκτών δεν νομιμοποιείται ούτε έναντι της εταιρίας, ούτε έναντι τρίτων όπως η ΕΕΑ. Μόνο από την καταχώρηση στο βιβλιο παράγονται νομιμοποιητικά αποτελέσματα.

Δημήτρης Χριστοδόυλου, Ξάνθης: Η Ξάνθη εμπρόθεσμα ενημέρωσε την Επιτροπή. Η ΠΑΕ Ξάνθη ενημερώθηκε στις 26/3 όταν έγινε η νόμιμη εγγραφή του νεου μετόχου στα βιβλία της αφού είχε προηγηθεί η άδεια από την ΕΕΑ.

Δασκαλάκης, Ξάνθης: Η φερόμενη ως υπαιτιότητα αναφέρεται στην παράλειψη ενημέρωσης. Δεν παρέλειψε να ενημερώσει για μια ολοκληρωμένη μεταβίβαση. Δεν υπάρχει κάποιο γεγονός που οφειλε να ενημερώσει την Επιτροπή.

Δασκαλάκης, Ξάνθης: Ενώπιον της ΕΕΑ δεν παρέστη η Ξάνθη, παρέστη η insports που είχε κάνει την αίτηση για την οποία χορηγήθηκε η άδεια. Η insports έχει κάνει όλη τη διαδικασία. Δεν έχει παραλείψει καμία ενέργεια. Ασφαλώς και όχι.

Δασκαλάκης, Ξάνθης: Οι οικονομικές καταστάσεις έχουν εγκριθεί και δημοσιευτεί, τον Σεπτέμβριο του 2019. Έχει συντελεστεί η μεταβίβαση των μετοχών.

Δασκαλάκης, Ξάνθης: H insports αυτή τη στιγμή έχει κεφάλαιο 800.000 ευρώ. Την χρηματοδοτούν οι Πανόπουλος και Συγγελίδης. Χορηγήθηκε η άδεια και έγινε η εγγραφή στο βιβλίο μετόχων, η μεταβίβαση τους είναι νόμιμη.

Δασκαλάκης Ξάνθης: Ζητήσαμε άδεια από την Επιτροπή, όπως έπρεπε. Η insports παρεστη ενώπιον της ΕΕΑ μέσω του κου Χαλαβαζή που είναι νόμιμος εκπρόσωπος της. Η ΕΕΑ λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που της θέσαμε, χορήγησε την άδεια της. Τι έλαβε υπόψη της; Ότι Πανόπουλος και Συγγελίδης μεταβίβασαν σε Πανόπουλο και Συγγγελίδη, από τη viamar στην insports

Δασκαλάκης Ξάνθης: Στις 27/3 ενημερωσαμε τηλεφωνικά την ΕΕΑ για την εγγραφή της insports στο μετοχολόγιο της. Εγινε γνωστοποίηση στην Επιτροπή. Δεν υπάρχει mail, έχει γίνει γνωστοποίηση, ενημέρωση τηλεφωνική.  Ο νόμος λέει ότι γνωστοποιεί η ΠΑΕ την ΕΕΑ και εγγραφως τον οικείο επαγγελματικό σύνδεσμο. Ενημερώσαμε εγγραφως τη Σούπερ Λιγκα και ενημέρωσε την ΕΕΑ τηλεφωνικά. Η ΕΕΑ είχε γνώση ότι είχε δώσει άδεια για να γίνει η παραχώρηση των μετοχών

Δασκαλάκης, Ξάνθης: κάνει μια σύνοψη όσον αφορά τις ημερομηνίες που ανέφερε νωρίτερα και η κα. Παπαδοπούλου

Χριστοδούλου: " Ο κ. Μάρκου δεν μας άκουσε. Δεν μπήκε στην ουσία και επέβαλλε και ποινή και για αυτό κάναμε έφεση".

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Πρέπει η δίωξη να κηρυχθεί απαράδεκτη αλλιώς να μην εκδοθεί απόφαση μέχρι να αποφανθεί το διοικητικό εφετείο, όταν το κανει....
Η Ξάνθη τονίζει πως μετά την παρέλευση της διαδικασίας θα στραφεί νομικά κατά των κρατικών αρχών και του δημοσίου

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Τέλος και βασικότερο αναφέρει ότι η Ξανθή εξαπάτησε την επιτροπή με δόλο. Κατά την άποψη μας, η ΠΑΕ τιμωρήθηκε με απόφαση Μάρκου διότι προηγήθηκε η διαπίστωση παράβασης με κανόνες χορήγησης του πιστοποιητικού. Ταυτίζεται με την διαπίστωση ότι δεν πήραμε άδεια και έτσι τιμωρηθήκαμε. Με απόφαση Εφετείου έχουμε ανάσχεση αποτελεσμάτων, ως κάτοχοι του πιστοποιητικού δεν υπάρχει αιτία για την οποία ξεκίνησε η εκδίκαση. Γι' αυτό είναι απαράδεκτη αλλιώς να παύσετε την έκδοση απόφασης μέχρι να αποφασίσει το Εφετείο

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Ψάχνουμε να δούμε ποια ήταν η αιτία για αυτή την κρίση.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Μέχρι 2012 έχουμε ανακληση πιστοποιητικού αυτοτελώς. Μετά το 2012 κρίση, παραπομπή, απόφαση με βάση τον πειθαρχικό κώδικα που έχει εύρος ποινών.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Στην Κασιόπη το 2015 δεν προέβη στην ανάκληση του πιστοποιητικού, το παρέπεμψε στο δικαιοδοτικό οργανο

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Άρα λοιπόν, διαπιστώνει, συντάσσει πόρισμα σε σχέση με την ύπαρξη παράβασης σε σχέση με την χορήγηση. Μετά το 2012 τετοιο ενδιαφέρον από ΕΕΑ δεν έχει επιδειχθεί.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Αυτό που έχουμε στην πλάτη μας σήμερα, είναι απόρροια της ανάκλήσης του πιστοποιητικού. Αρμοδιότητα ανάκλησης στην ΕΕΑ δεν υπάρχει από το 2012, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Η απόφαση της αναστολής λέει ότι αφαιρέθηκε η ανακλητική αρμοδιότητα τότε και στη θέση της χορήγησε δυνατότητα μόνο να επιβάλει πόρισμα στο δικαιοδοτικό όργανο.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Η απόφαση αναγνωρίζει ότι από το 2012 στερείται αρμοδιότητας να ανακαλεί πιστοποιητικό άρα η απόφαση της ΕΕΑ είναι παράνομη.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Έχουμε περιορισμό εξουσίας της ΕΕΑ μόνο στην διαπίστωση της παράβασης και στη συνέχεια έναρξη της διαδικασίας με την υποβολή πορίσματος.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Αναφέρεται ότι από το 2012 έχει καταργηθεί η δυνατότητα αυτή. Να καταργεί η ΕΕΑ δηλαδή, πιστοποιητικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, δεν έχουμε παρέμβαση του νομοθέτη το 2020, έχουμε διαπίστωση ομολογία πρόδηλης παρανομίας ανάκλησης του πιστοποιητικού μας.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Στη σελίδα 15 αναφέρεται ότι η ΕΕΑ στερείται της δυνατότητας να ανακαλέσει το πιστοποιητικό από το 2012.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Είναι μια κρίση ν και κατά πόσο έχει γίνει η παράβαση. Το μοναδικό δικαιοπδοτικό όργανο είναι της Σούπερ Λιγκ.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Την ΕΕΑ θα την κρίνουμε σαν μια διοικητική αρχή. Με την απόφαση του Εφετείου χάνεται ο χαρακτηρισμός του δικαιοδοτικού οργάνου για την ΕΕΑ

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Είχαμε την ευτυχία να αναπτύξουμε τα επιχειρηματα μας. Είναι βέβαιο ότι έχουμε μια απόφαση αναστολής. Τολμώ να πω ότι εφαρμόζονται οι διαταξεις, έχουμε το προσωρινό δεδικασμένο. Έχουμε δέσμευση από την απόφαση αυτή και μια απόφαση δικαστηρίου πάνω σε συγκεκριμένα πραγματικά δεδομένα.

Δετσαρίδης, Ξάνθης: Στο Εφετείο προσβάλαμε το πρακτικό που αφορούσε την ανάκληση του πιστοποιητικού. Είναι η περιβόητη απόφαση που μας βγάζει από πολλά αδιέξοδα. Είναι σπάνια απόφαση. Αν και η ΕΕΑ βγάζει αποφάσεις από 1999, πρώτη φορά ξεκαθαρίζεται ο ρόλος της. Δεν θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε ερμηνείες άλλων αποφάσεων.

Σορίνα Παπαδοπούλου, Ξάνθης: Όλο αυτό θα έπρεπε επικουρικά και να ληφθεί υπόψη ότι η παραγραφή έχει επέλθει το αργότερο από 23/8/2019

Σορίνα Παπαδοπούλου, Ξάνθης: Η ΕΕΑ στις 6/8 έρχεται αντιμετωπη με μια πραγματικότητα που όφειλε να είχε ελέγξει από τον Μάρτιο. Βλέπει ότι εμφανίζεται μέτοχος άλλος από αυτόν που χορήγησε την άδεια, που ανακοινωθηκε στον Τύπο και στην ΕΠΟ, δεν έκανε τίποτα. 10-15 μέρες εξετασε τον φάκελο. Δεν μας ζήτησε εξηγήσεις ούτε να διορθώσουμε την παρατυπία και μας έδωσε άδεια.

Σορίνα Παπαδοπούλου, Ξάνθης: Η ΕΕΑ τον Αύγουστο έστειλε έγγραφο. Η ΠΑΕ Ξάνθη 6.8 έστειλε τα δικαιολογητικά και από παραδρομή έστειλέ παλαιότερη έκδοση του μετοχολογίου.

Σορίνα Παπαδοπούλου, Ξάνθης: 7/3/2019 η ΕΕΑ κάλεσε insports να παραστεί ενώπιον της. Στις 12/3 η insports εδωσε τις διευκρινήσεις και στις 14 ολοκληρώθηκε. Στις 21/3 πήρε άδεια η insports, η ΕΕΑ ενημερωθηκε στις 27/3 και στις 28/3 η ΕΠΟ

Σορίνα Παπαδοπούλου, Ξάνθης: Η ΕΕΑ εποπτεύει τις ελεγχόμενες ΠΑΕ. Τα κρίσιμα πραγματικά περιστατικά ήρθαν σε γνώση της ΕΕΑ 2 και περισσότερες φορές. Όφειλαν να ελέγξουν την τήρηση των υποχρεώσεων μιας ΠΑΕ.

Σορίνα Παπαδοπούλου, Ξάνθης: Η δεύτερη παράβαση φέρεται να είναι στις 6/8 και έχει επέλθει παραγραφή στις 7/11/2019

Σορίνα Παπαδοπούλου, Ξάνθης: Το δικαιοδοτικό σας όργανο έχει επιληφθεί για να επιβάλει ποινή με βάση τον Πειθαρχικό Κώδικα. Οι δύο παραβάσεις φέρονται να έχουν γίνει 7/3/12019, η Ξάνθη φέρεται να παραπλάνησε την Επιτροππή αποκρύπτωντας την μεταβίβαση. Η παράβαση αυτή έχει παραγραφεί από 8/6/2019

Χριστοδούλου, Ξάνθης: Κάνει λόγο για απαράδεκτό περί παρεμβάσεων

Χριστοδούλου, Ξάνθης:"Κατά την προηγούμενη διαδικασία αναπτύχθηκαν τα επειχειρήματα για την πολουιδιοκτησία. Η παράβαση για τη μετοχική σ΄λυνθεση, δεν θα είχε πάρει την εκταση, ούτε θα είχε πάρει δημοσίευση... Η υπόθεση είναι απλή. Αν αποδειχθεί υπάρχει μια παράβαση του νόμου, έγινε μια μεταβίβαση χωρις να υπάρχει άδεια. "Θα δείξουμε ότι η άδεια ελήφθη και η άδεια δόθηκε μετά. "Είναι λάθος ότι δόθηκε λάθος μετοχολόγιο στην ΕΕΑ. Μας λέει η απόφαση ότι κάποιοι επιχειρηματίες, δέχθηκαν να γίνουν οι μπροστινοί κάποιου εποιχειρηματία. Αντί να το στήσουν τι αποφάσισαν; Πανόπουλος και Συγγελίδης αποφάσισαν να δωσουν τις μετοχές τους σε Πανόπουλο και Συγγελίδη για να συσκωτήσουν την πολυιδιοκτησία"

"Αν ήταν σε δημόσιο χώρο, θα παρακολουθούσαν χωρίς να μιλάνε. Έτσι θα γίνει και τώρα..." απαντάει ο πρόεδρος

Βενιέρης: "Εγώ δεν θέτω τεχνικό θέμα. Θέτω δικονομικό. Έχει νόημα να συνεχίζει να βρίσκεται στη συνομιλία ο ΠΑΟΚ;"

Μιλάει τώρα ο Ολυμπιακός που μέσω του κ. Χατζησαββάογλου τονίζει πως θα στείλει τα υπομνήματα με ηλεκτρονική υποβολή.

Γίνεται σχετική επικοινωνία - επιβεβαίωση και με τους Μαυρομάτη, Μπαλτάκο και Μπίρδα. Τους δικηγόρους του ΠΑΟΚ.

Φιλόπουλος: "Έχετε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα με τα σχετικά έγγραφα. 23 Μαρτίου και ώρα 3 το μεσημέρι". "Εννοείται όλες οι υποθέσεις έχουν ολοκληρωθεί", απαντά στον δικηγόρο του ΠΑΟΚ.

Φιλόπουλος: "Ξεκινάμε με τον κ. Μαυρομάτη. Στην τελευταία δικάσιμο την Πέμπτη η υπόθεσή σας συζητήθηκε. Σας καλώ για έναν μόνο λόγο. Έχει προθεσμία για υπόμνημα μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα".

Υπάρχει ειδικός συντονιστής στην διαδικασία και για τον ήχο και για το βίντεο

Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση

Την Ξάνθη εκπροσωπούν οι δικηγόροι Σορίνα Παπαδοπούλου, Kώστας και Δημήτρης Χριστοδούλου, Δετσαρίδης, Χάρης Δασκαλάκης.

Στη διάσκεψη θα είναι και οι δικηγοροι του ΠΑΟΚ Μαυρομμάτης, Μπαλτάκος, Μπίρδας

Το Διοικητικό Εφετείο επίσης, δικαίωσε την Ξάνθη και έκανε δεκτή την αίτηση της ακριτικής ομάδας κατά της ανάκλησης του πιστοποιητικού συμμετοχής της για το θέμα της μετοχικής σύνθεσης.

Για την απόφαση της Ξάνθης έχει απορριφθεί η πρόσθετη παρέμβαση του Πανιωνίου ενώ έχουν γίνει δεκτές, εν μέρει, οι πρόσθετες παρεμβάσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΛ.

Όπως γνωρίζετε η Ακριτική ΠΑΕ έχει τιμωρηθεί με ποινή αφαίρεσης 5 βαθμών για την μετοχική της σύνθεση, την αλλαγή στην οποία δεν ενημέρωσε έγκαιρα την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.


 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags