Facebook Pixel Ολυμπιακός: Θα επιστρέψει ο Κασάμι στο Λιμάνι;
| 2020-03-22 09:55:00

Γυρίζει το... τανκ στο λιμάνι! "Όταν τον είδαμε πάθαμε πλάκα - Παίζει εξτρέμ, 27 ετών είναι ακόμα..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Γυρίζει το... τανκ στο λιμάνι! "Όταν τον είδαμε πάθαμε πλάκα - Παίζει εξτρέμ, 27 ετών είναι ακόμα..."

Αποκαλύψεις! "Θα άφηνε εποχή". Βάζει... φωτιά στα αποδυτήρια;

Ολυμπιακός: Το γεγονός ότι ο Παϊτίμ Κασάμι μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Σιόν δίνει τροφή σε σενάρια επιστροφής στον Ολυμπιακό, τα οποία δεν είναι πρωτόγνωρα. Έτσι και αλλιώς και τον Γενάρη το όνομα του επέστρεψε ξανά στην επικαιρότητα.

Στον Ολυμπιακό οι γνώστες του ρεπορτάζ λένε ότι υπάρχει καλή άποψη για τον παίκτη, ο οποίος σε δύο χρονιές στο λιμάνι (2014-15, 2015-16), κατέγραψε 66 συμμετοχές, 9 γκολ και 9 ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ένα τανκ που αδίκησε τον εαυτό του

«Όταν τον πρωτοείδαμε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το 2014 πραγματικά πάθαμε... πλάκα. Ήταν ένας «box to box» χαφ για τον οποίο ο Ολυμπιακός... ίδρωσε για να τον πείσει να έρθει στην χώρα μας. Είχε παρακαταθήκη ως παίκτης χρονιές σε Ιταλία και Αγγλία. Ερχόταν από την Φούλαμ και με πολύ καλές περγαμηνές. Ήταν ένα... τανκ στον χώρο του κέντρου. Δύναμη, πάθος, τσαμπουκάς, καλά πόδια αλλά και ιδιαίτερα ικανός κεφαλοσφαιριστής. Τρομερά σωματικά και ποδοσφαιρικά προσόντα. Άπαντες από εκείνη την ημέρα είχαν ποντάρει ότι είχαν και δεν είχαν πως ο Παϊτίμ Κασάμι θα άφηνε εποχή στον Ολυμπιακό. Πως θα ήταν ένας παίκτης για τον οποίο θα μιλάγαμε για χρόνια. Ωστόσο ο Κασάμι αδίκησε όσο κανένας άλλον τον εαυτό του, δεν μπόρεσε να βρει... χημεία με κανέναν προπονητή του (σ.σ. τουλάχιστον όχι στον απαιτούμενο βαθμό) και εν τέλει από το καλοκαίρι του 2015 είχε μπει σε καθεστώς μεταγραφής για να αποχωρήσει τον Αύγουστο του 2016 με ετήσιο δανεισμό στη Νότιγχαμ Φόρεστ και ενώ οι προτάσεις που περίμεναν στο Λιμάνι από Ιταλία και Γερμανία δεν ήρθαν ποτέ», είχε αναφέρει στο... φευγιό του Ελβετού από τον Πειραιά ο ρεπόρτερ Ολυμπιακού στο gazzetta.gr, Δημήτρης Τομαράς.

Χάθηκε μέσα σε μία μπερδεμένη κατάσταση

Με τη Φόρεστ ο Κασάμι αγωνίστηκε μία σεζόν σημειώνοντας 27 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ στην Championship. Δεν κατάφερε να φανεί. «Η Νότιγχαμ ήταν σε περίεργη κατάσταση. Ήταν μία μπερδεμένη περίοδος. Έκανε (και κάνει) πολλές και ετερόκλητες μεταγραφές. Επίσης γίνονται πολλές αλλαγές προπονητών. Κάπου μέσα σε όλα αυτά πρέπει να χάθηκε», παρατηρεί στο sportdog ο Αντώνης Τσούτης, υπεύθυνος για την Championship στην εφημερίδα Match Money.

Από τα μέσα της σεζόν 2016-2017 ο Κασάμι ήθελε να φύγει από το Νησί και (ενώ είχε σημειώσει 23 συμμετοχές) να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Στον Πειραιά όμως δεν υπήρχε εκείνη την εποχή χώρος στη μεσαία γραμμή. Οι Ερυθρόλευκοι θα έμπαιναν σε συζητήσεις για τον Ελβετό σε περίπτωση αποχώρησης του Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος πουλήθηκε μεν στην Κρίσταλ Πάλας, αλλά το καλοκαίρι του 2017.

Σκοράρει ως εξτρέμ

Την ερυθρόλευκη φανέλα όμως δεν κατάφερε να την φορέσει ξανά. Τον Αύγουστο του 2017 επέστρεψε στην Ελβετία όπου και έχει στεριώσει την τελευταία τριετία, καταγράφοντας γεμάτες σεζόν. Το 2017-18 έπαιξε σε 26 παιχνίδια, σκόραρε 6 φορές και μοίρασε 4 ασίστ. Την επομένη είχε 38 συμμετοχές 11 γκολ και 8 ασίστ. Φέτος μέχρι να διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (σ.σ. υπάρχουν συζητήσεις να μη συνεχιστεί) μετρά 25 συμμετοχές, 12 γκολ και 2 ασίστ.

«Ο Κασάμι είχε ηγετικό ρόλο φέτος στη Σιόν. Τον πίστευε τόσο ο Χεντσόζ όσο και ο Ρικάρντο Ντιονίσιο που αντικατέστησε τον προηγούμενο προπονητή», είναι το αρχικό σχόλιο του Γιώργου Κούλη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πρωτάθλημα της Ελβετίας στη Match Money.

Πως εξηγούνται τα πολλά γκολ που έχει βάλει ο Ελβετός; «Παίζει περισσότερο ως εξτρέμ. Επειδή έχει καλό αριστερό, συγκλίνει προς τα μέσα και πατάει πολύ περιοχή. Είναι πολύ διεισδυτικός και πολύ δυναμικός. Το καλό με τον Κασάμι είναι, ότι είναι 27 χρονών. Έχει δηλαδή ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά του», απαντά στο sportdog ο συνάδελφος και στη συνέχεια δίνει ρεπορτάζ: «Υπάρχει πρόβλημα στη Σιόν φέτος. Η ομάδα προβλημάτιζε με την εικόνα της. Ο πρόεδρός της, Κριστιάν Κονσταντίν, ο οποίος είναι αρκετά εκκεντρικός ζήτησε από οχτώ ποδοσφαιριστές (Σονγκ, Τζουρού, Ντουμπιά, Εντογέ, Κουάσι, Λετζανί, Φατσιμέτι) ανάμεσα τους και ο Κασάμι να υπογράψουν ανανέωση συμβολαίου με μείωση. Αυτοί όμως αρνήθηκαν».

Οπότε κάπως έτσι δρομολογήθηκε και η αποχώρηση του Κασάμι, ο οποίος αν επιστρέψει στον Ολυμπιακό θα μπορούσε να εξυπηρετήσει και τον ρόλο του εξτρέμ εκτός του κεντρικού χαφ. Στο λιμάνι πάντως είχε αφήσει εποχή και για τα εξωαγωνιστικά του καμώματα.

Υπενθυμίζεται, ότι είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις με τον πανηγυρισμό του με τον αλβανικό αετό όταν είχε χαρίσει τη νίκη στον Ολυμπιακό με την Γιουβέντους, αλλά και με τη συμπεριφορά του στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Τα κουτσομπολίστικα μπλογκς αναπαρήγαγαν τις διακοπές του στη Μύκονο, τη φερόμενη σχέση του με κόρη προέδρου μεγάλης ομάδας της Super League με την οποία εθεάθησαν μαζί σε μεγάλο club της παραλιακής. Τώρα όμως μπορεί να επιστρέψει πιο ώριμος στον Ολυμπιακό.

 Εξάλλου δεν θα έχει πλέον... κακές παρέες στον σύλλογο. Στον Ολυμπιακό εκτός από τον Αμπιντάλ είχε δεθεί πολύ με Ρομπέρτο, Ντουρμάζ αλλά και Μήτρογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ετοιμάζει τεράστιο deal με το Νησί ο Ολυμπιακός – Ξεφεύγουν τα νούμερα από την Ελλάδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags