Φαντάζει μάλλον αδόκιμο δεδομένων των συνθηκών που βιώνει η ανθρωπότητα να συζητάμε για μεταγραφές αυτήν την στιγμή. Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η λαίλαπα, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που θα φέρει και πόσο διάστημα θα χρειαστεί πραγματικά για τις ομάδες προκειμένου να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα (αν ποτέ τα καταφέρουν).

Ηδη, από κάθε γωνιά της Ευρώπης η κρίση, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, εκτιμάται πως κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Σε κάθε περίπτωση όμως, τα σενάρια δεν σταματάνε. Και ειδικά αυτά που βασίζονται σε ανάγκες πρέπει να καταγράφονται. Από την Ισπανία λοιπόν προέκυψε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου πως η Μπέτις ενδιαφέρεται για τον Ζοσέ Σα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ανδαλουσιάνοι φέρονται να κοιτάζουν τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, αφού και πέρυσι, πριν οι «ερυθρόλευκοι» ενεργοποιήσουν το buy-out που υπήρχε από την Πόρτο, είχαν μπει πολύ δυνατά στη διεκδίκηση του, χωρίς όμως να καταφέρουν να «σπάσουν» το προβάδισμα που είχε ο Ολυμπιακός για την αγορά του Πορτογάλου από τους «δράκους».

Οι Ανδαλουσιάνοι μάλιστα, το περασμένο καλοκαίρι, παρότι ήθελαν τερματοφύλακα, εν τούτοις δεν απέκτησαν κανέναν, εκτός του φέρελπι, Ντάνι Μαρτίν, ο οποίος όμως συμπληρώνει την τριάδα των τερματοφυλάκων των «βερντιμπλάνκος» έχοντας μόλις δύο συμμετοχές ως τώρα στην Πριμέρα. Τριάδα με τον ίδιο στα 21 και τον τρίτο τη τάξει, τον Ρεμπόγιο στα 20 του χρόνια. Κοινώς, πέραν του βασικού Ρόμπλες, το… χάος στην Μπέτις.

Σημερινά δημοσιεύματα θέλουν τον ισπανικό σύλλογο να προσανατολίζεται ακόμη και σε πρόταση που θα προσεγγίζει τα 13 εκατ. ευρώ για τον Σα, ποσό που παρότι είναι αμφίβολο αν οι Ανδαλουσιάνοι θα εκταμιεύσουν τελικά (δαπάνησαν συνολικά 100 εκατ. ευρώ πέρυσι, η αδυναμία τους όμως να βγουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λογικά θα επιβαρύνει το μπάτζετ τους εν όψει της νέας σεζόν, όποτε και όπως αυτή ξεκινήσει), εν τούτοις δύσκολα θα συγκινήσει τον Ολυμπιακό.

Και αυτό γιατί, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τοποθετήσει τις απαιτήσεις τους για τον διεθνή Πορτογάλο τερματοφύλακα σε ένα ποσό τουλάχιστον 18 εκατ. ευρώ. Το γεγονός πάντως ότι ο Σα εκπροσωπείται από τον γνωστό και με εξαιρετέο Ζόρζε Μέντες μπορεί να διευκολύνει όχι απλώς καταστάσεις, αλλά και να συνδράμει στο να φτάσουμε στα ποσά που θέλει ο Ολυμπιακός. Όπως άλλωστε έγινε και τον περασμένο Ιανουάριο με την πώληση του Ντάνιελ Ποντένσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Τρελό" αυτό που θέλει να κάνει ο Μαρινάκης - Βρήκε Έλληνα για αντί-Τσιμίκα - Θα γίνει το "μπαμ";