Facebook Pixel ΑΕΚ: Τι ισχύει με Βράνιες
| 2020-03-24 13:38:00

Δεν ξανάγινε τέτοια ανατροπή! Γι' αυτόν δίνει 1.000.000 ο Τίγρης - Θα τρελαθούν οι ΑΕΚτζήδες!

του Γιώργου Θεοδωράκη
Δεν ξανάγινε τέτοια ανατροπή! Γι' αυτόν δίνει 1.000.000 ο Τίγρης - Θα τρελαθούν οι ΑΕΚτζήδες!

Ήταν... τελειωμένος. "Παρέμβαση" Καρέρα. Μεγάλο deal.

Από τα Χριστούγεννα, ένα μήνα μετά την άφιξη του Μάσιμο Καρέρα στην Αθήνα, ο sportdog είχε αναδείξει την ξεκάθαρη, σαφέστατη αλλαγή συνολικά του οργανισμού ΑΕΚ στο θέμα της διαχείρισης, αλλά και του μέλλοντος στην ομάδα, του Ογκνιεν Βράνιες.

Από εκεί που ο Βόσνιος, στα τέλη του φθινοπώρου τελούσε υπό τιμωρία (με διοικητική μάλιστα εντολή) και ο Ιλια Ιβιτς αναζητούσε τρόπους να τερματίσει τον δανεισμό του, η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ενωσης από τον Ιταλό τεχνικό, άλλαξε το πρόσωπο, την εικόνα και τη… μοίρα του!

Και μοιραία προκάλεσε και την αλλαγή πολιτικής των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι – όπως είχαμε γράψει πολύ νωρίς -  αποφάσισαν να κινηθούν για τη μονιμοποίηση της παραμονής του Βράνιες στην Ενωση. Πως θα γίνει αυτό; Ως γνωστόν, option αγοράς στον δανεισμό του Βόσνιου από την Αντερλεχτ δεν υπάρχει.

Επίσης, είναι απίθανο ο βέλγικος σύλλογος να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Βράνιες και να τον κρατήσει, μετά το τέλος του δανεισμού του, ενεργό στο ρόστερ του. Ειδικά μάλιστα εφόσον είναι προφανές πως η πανδημία έχει πλήξει πολύ δυνατά τα οικονομικά της Αντερλεχτ, με συνεχείς μειώσεις μισθών και περικοπές εξόδων (βλ. Ζέτερμπεργκ, που ήταν αρχισκάουτ του συλλόγου) ήδη να λαμβάνουν χώρα.

Και εκεί ακριβώς θα πατήσει η ΑΕΚ, διεκδικώντας αρχικά νέο δανεισμό του Βράνιες. Θέμα εδώ; Πως ο φετινός ήταν στο 50-50 ως προς την κάλυψη των απολαβών του, δηλαδή 450.000 η κάθε πλευρά. Δεύτερο, ανάλογο deal, η Αντερλεχτ δύσκολα θα δεχτεί. Επίσης, είναι απίθανο η ΑΕΚ να καλύψει το 100% του συμβολαίου του Βόσνιου, αφού κάτι τέτοιο αυτόματα θα τον έφερνε στο Νο2 της λίστας των πλέον ακριβοπληρωμένων του ρόστερ πίσω μόνο από τον Ολιβέιρα.

Αγορά; Δύσκολο. Η Αντερλεχτ έδωσε πριν δύο καλοκαίρια κάτι περισσότερο από 3,2 εκατ. ευρώ για τον Βράνιες. Θα κάνει σκόντο στην ομάδα που της τα… πήρε για έναν παίκτη που δεν της βγήκε; Μοιάζει απίθανο, όσα οικονομικά προβλήματα και αν υπάρχουν. Γενικά πάντως, κυκλοφορεί στην πιάτσα πως η ΑΕΚ θα προσφέρει ένα ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ για τον Βόσνιο. Αν φτάνει, θα φανεί.

Δεν είναι όμως το μόνο πρόβλημα στην όλη υπόθεση. Εχει να κάνει και με τα χρήματα του ίδιου του Βράνιες, ο οποίος φέτος εξασφάλισε το 100% του συμβολαίου του με την Αντερλεχτ, έχει όμως άλλα δύο χρόνια που θα του αποφέρουν συνολικά 1,8 εκατ. ευρώ. Απολύτως λογικά δεν θα θέλει να αφήσει… ευρώ, δυσκολεύοντας έτσι την επίλυση μιας εξίσωσης που ναι μεν υπάρχει κοινή επιθυμία, αλλά θα χρειαστούν ιδιαίτεροι, λεπτοί και πιθανότατα δαπανηροί χειρισμοί προκειμένου να έχει happy end.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Superleague τέλος! Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός - Δεν πέφτει κανείς - Ανεβαίνουν δύο!

 

 

:

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags