Facebook Pixel Άρης - Μπράουν Ιντέγε: Φεύγει από τους Κίτρινους!
| 2020-03-25 12:25:00

Βόμβα σε top ομάδα - Μένει ελεύθερος ο βασικός φορ - Θέλει 500 χιλιάρικα - Ποιος τον "αρπάζει";

του Λάζαρου Γεωργίδη
Βόμβα σε top ομάδα - Μένει ελεύθερος ο βασικός φορ - Θέλει 500 χιλιάρικα - Ποιος τον "αρπάζει";

Στον "αέρα" τεράστιο όνομα. Θα τρελαθούν οι οπαδοί. Τι συνέβη;

Άρης - Μπράουν Ιντέγε: Εξ αρχής φάνταζε δύσκολο. Ακόμη και η περυσινή συμφωνία του Αρη με τον Μπράουν Ιντέγε φαίνονταν πως ξεπερνάει το ταβάνι των «κίτρινων». Γι’ αυτό άλλωστε, στο πλαίσιο δηλαδή της υπέρβασης που συντελέστηκε τότε, αλλά και της αμοιβαιότητας για μια ωφέλιμη συνεργασία των δύο πλευρών, αυτή η συμφωνία προέβλεπε μονοετές συνεργασία.

Το ένα χέρι, κοινώς, νίβει το άλλο. Ο Νιγηριανός βοήθησε τον Αρη να πετύχει τον στόχο της εξάδας και έτσι πρακτικά να εξασφαλίσει την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν (όταν και όπως γίνουν…), ο Αρης βοήθησε τον Νιγηριανό να επανέλθει στο προσκήνιο, αφού μετά την προ τριετίας χρυσοφόρο μετακίνηση του στην Κίνα, κακά τα ψέματα, είχε «εξαφανιστεί» από τον ενεργό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Για τον Αρη, ακόμη και αυτή η… αμοιβαιότητα απαίτησε υπέρβαση, για τον Ιντέγε, παραχώρηση από τις (προφανώς υπερβολικές βάσει της πρότερης κατάστασης του) αρχικές του απαιτήσεις. Τελικά ο συμβιβασμός επήλθε σε ένα συμβόλαιο μισού εκατομμυρίου ευρώ και την «δέσμευση» πως πριν αποφασιστεί το οτιδήποτε, από τη μία ή την άλλη πλευρά, θα υπήρχε μια συζήτηση για το κατά πόσον μπορεί να συνεχίσει η συνεργασία.

Αυτή λόγω της πανδημίας δεν έχει γίνει ακόμη. Σε ουσιαστικό τουλάχιστον επίπεδο. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν έχει κρύψει πως περνάει καλά στη Θεσσαλονίκη, αναγνωρίζει πως βρήκε τον εαυτό του στον Αρη, γι’ αυτό και άλλωστε είχε φροντίσει από πολύ νωρίς να «ξεκόψει» τα μεταγραφικά σενάρια που τον συνέδεαν τον περασμένο Ιανουάριο με μεταγραφή σε τουρκικές ομάδες.

Ετσι κι αλλιώς για μια τέτοια προοπτική ο Μπράουν Ιντέγε δεν ενδιαφέρεται. Το θέμα όμως είναι πως για να παραμείνει στο «Βικελίδης» θα πρέπει η πρόταση του Αρη να είναι τουλάχιστον ισόποση των τρέχουσων απολαβών του Νιγηριανου. Να έχει δηλαδή ως βάση τις 500.000 ευρώ. Κάτι που με δεδομένες τις δυσκολίες που υπάρχουν στα οικονομικά του Αρη τελευταία, αλλά κυρίως αυτές που… έπονται, όταν με το καλό ξεπεραστεί η πανδημία, μοιάζει απαγορευτικό για το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο αναμένεται να κινηθούν οι «κίτρινοι».

Μόνη τους ελπίδα πρακτικά; Η ίδια η δυσκολία που θα υπάρχει για όλους στο ποδόσφαιρο και που θα προκαλέσει παγκόσμια «στενότητα» περιορίζοντας έτσι και τις καλές προτάσεις για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Το «κακό» όμως για τον Αρη είναι πως ο Ιντέγε είναι ελεύθερος. Και αυτή ακριβώς η κατηγορία των ποδοσφαιριστών θα έχει πολύ μεγάλη πέραση το ερχόμενο καλοκαίρι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόβλεψη ΣΟΚ από καθηγητή λοιμωξιολογίας: Τις επόμενες ημέρες ο κορωνοϊός θα...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags