Facebook Pixel Αργεντινός φτιάχνει γηπεδάρες και ετοιμάζεται για Αγιά Σοφιά!
| 2020-03-28 22:36:00

Θα κολλήσετε! Αργεντινός φτιάχνει γηπεδάρες & ετοιμάζεται για Αγιά Σοφιά - Αγάπη για Ολυμπιακό (Vid)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Θα κολλήσετε! Αργεντινός φτιάχνει γηπεδάρες & ετοιμάζεται για Αγιά Σοφιά - Αγάπη για Ολυμπιακό (Vid)

Το Sportdog ανακάλυψε και παρουσιάζει τον Νταμιάν Μπόσιο.

Τους αποκαλούμε ναούς του ποδοσφαίρου και όχι άδικα! Τα γήπεδα είναι τα κτίρια που φιλοξενούν τη στρογγυλή θεά και τους πιστούς της.

Γι'αυτό το ποδόσφαιρο είναι ένας μαγικός κόσμος, στον οποίο δεν παίζουν μπάλα μόνο ποδοσφαιριστές. Όλοι μας υποστηρίζουμε μία ομάδα και εκτιμούμε κάποιους παίκτες. Έχουμε όμως και μία αγάπη και για τα στάδια.

Αυτήν την αγάπη συναντήσαμε σε έναν ιδιαίτερο λογαριασμό στο youtube. Σε μία πρόχειρη αναζήτηση πέσαμε πάνω στο Bondibot. Το κανάλι κέντρισε με τη μία την προσοχή. Ο διαχειριστής του λογαριασμού είχε ανεβάσει φουτουριστικές απεικονίσεις σταδίων από Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.

Το όνομά του; Νταμιάν Μπόσιο. Είναι σχεδιαστής 3D απεικονίσεων από την Αργεντινή. Τον ψάξαμε και τον ανακαλύψαμε στο Μπουένος Άιρες. Από την πρώτη κουβέντα φάνηκε η μεγάλη του αγάπη για τα γήπεδα.

Είναι 36 χρονών, ζει στην πρωτεύουσα της χώρας του τανγκό και υποστηρίζει τη Ρίβερ Πλέιτ. Είναι φαν της Μπαρτσελόνα και αγαπημένος του παίκτης είναι ποιός άλλος; Ο Λιονέλ Μέσι. Το Bondibot είναι ένα κανάλι, το οποίο δημιούργησε για να παρουσιάζει τη δουλειά του, η οποία θα σας κάνει να κολλήσετε στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Στη συζήτηση που είχαμε μας αποκάλυψε μερικά μυστικά της τέχνης του. Μάλιστα αποκάλυψε, ότι στην Ελλάδα υποστηρίζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος του φέρνει στη μνήμη ευχάριστες στιγμές. Ερωτηθείς για το γήπεδο της ΑΕΚ υποστήριξε, ότι θα ήταν καταπληκτικό να φτιάξει μία 3D απεικόνιση της Αγιάς Σοφιάς, την οποία περιμένουμε κάποια στιγμή να δούμε. Διαβάστε όσα μας είπε:

Γιατί φτιάχνεις στάδια με 3D απεικόνιση;

«Αγαπώ τα στάδια και το 3D animation. Οπότε συνδύασα αυτά τα δύο “πάθη”. Όταν άρχισαν να φτιάχνω τέτοιες απεικονίσεις συνειδητοποίησα, ότι δεν ήθελα να φαίνονται σαν τις συμβατικές. Ήθελα να έχουν πανοραμική οπτική, σαν να ήταν πλάνα από drone. Ήθελα να αποδώσω την αλλαγή από την τωρινή στη μελλοντική μορφή του γηπέδου.

Ποιες αναμνήσεις έχεις από παιδί από ποδοσφαιρικά γήπεδα και ποιο είναι το αγαπημένο σου στάδιο;

«Απ' όταν ήμουν παιδί πάντα μου άρεσε να σχεδιάζω πόλεις και για κάποιον λόγο, τα στάδια ήταν στο κέντρο αυτών των σχεδίων. Αυτό με έκανε να ενδιαφερθώ για την αρχιτεκτονική και στη συνέχεια η αρχιτεκτονική με έκανε να ανακαλύψω το 3D σχεδιασμό. Το αγαπημένο μου ποδοσφαιρικό γήπεδο είναι αυτό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, το “Signal Iduna Park”.

Ο σχεδιασμός των γηπέδων είναι εύκολος για σένα; Πόσο χρόνο σου παίρνει;

«Ένα βίντεο μου παίρνει γύρω στον ένα μήνα δουλειάς.Το πρώτο βήμα είναι να μοντελοποιήσω το στάδιο και το χώρο γύρω από αυτό. Στη συνέχεια αν υπάρχει ένα πραγματικό πρότζεκτ για το στάδιο προσπαθώ να το μελετήσω και να το κάνω όσο πιο πιστό γίνεται στα original πρότυπα. Αν δεν υπάρχει κάτι τότε βάζω λίγη φαντασία. Πάντα όμως προσπαθώ να σέβομαι και να είμαι πιστός στην αρχιτεκτονική του κτιρίου».

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στην Ελλάδα;

«Είναι λίγο περίεργο. Πίσω στη δεκαετία του 90' συνήθιζα να παίζω με τον αδελφό μου ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που λεγόταν “Actua soccer”. Συμπτωματικά ανακάλυψα, ότι ο Αλέξης Αλεξανδρής ήταν ο καλύτερος παίκτης στο παιχνίδι και αυτό με έκανε να επιλέγω συνέχεια αυτήν την ελληνική ομάδα. Μετά περάσαμε στο παιχνίδι “Fifa” και πάντα έπαιρνα τον Ολυμπιακό εξαιτίας του Αλεξανδρή. Το αστείο της υπόθεσης ήταν, ότι στο “FIFA” ο Αλεξανδρής δεν ήταν τόσο καλός. Παρ'όλα αυτά κράτησα τον Ολυμπιακό. Γι'αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός πάντα μου έφερνε ευχάριστες αναμνήσεις στο μυαλό μου».

Στην Ελλάδα η ΑΕΚ είναι αυτή που φτιάχνει νέο γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά»! Θα ήθελες να φτιάξεις ένα βίντεο για το σπίτι της Ένωσης;

«Θα ήταν καταπληκτικό. Θέλω να κάνω ένα βίντεο για γήπεδα από κάθε ευρωπαϊκή χώρα. Αργά ή γρήγορα θα φτάσω και στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags